Şubat 14, 2016

La Liga 24. Hafta Pazar

* Sociedad-Granada *

* Gol var *

Sociedad'ta yeni bir eksik yok. Uzun süredir sakat olan oyuncuları hala sakatlar.

Granada'da sol bek Miguel Lopes cezalı. Başka bir eksikleri yok.

İki ekibin de hücumdaki üretkenliğini beğeniyorum. Taraf bahsi seçmek zor. Ev sahibi favori gibi gözükse de gollü beraberlik olabilir ya da maçın son bölümlerinde skor değişebilir. Önceliğim goller.

* Eibar-Levante *

* Gol var *

Eibar'ın hücumda asistleriyle ön plana çıkan önemli ismi sağ açıkta Keko yok. Sol bekler Luna ve Junca sakat. Bu sezon önündeki iki oyuncu yüzünden bekte göremediğimiz Lillo bugün asıl yeri beke çekilecek. Stoperde Ramis sakat. Pantic iyileşti. Tandemde yeni transfer Ansotegi'yi ya da Pantic'i sahada göreceğiz.

Levante'de sağ bek Pedro Lopez sakat yerine oynayan genç isim Ivan Lopez de sakatlandı. Orta saha Lerma cezalı. Jose Mari, Juanfran, Ruben Garcia sakatlığı süren isimler.

Geçen hafta Barcelona'ya kök söktüren bir Levante izledim. Gol noktasında şanssızdılar ama yarattıkları pozisyonlar ilerleyen haftalar için umut vericiydi. Bugün sağ bekte problemli olacaklar. O bölgede yeni transfer Orban forma giyebilir.

Eibar'ın maçlara hızlı başladığını ve öne geçebildiğini biliyoruz. Maçın devamı için Levante oyunu dengeleyip üstünlüğü ele alabilir. KGV önceliğim. 2-2 gibi bir skor da içimden geçen.

* Sevilla-Las Palmas *

* İlk yarı Sevilla *

Sevilla'da Krychowyak sakat. Başka önemli eksikleri yok.

Las Palmas'ta orta sahalar Vicente ve Montoro sakat. Hernan'ın sakatlığı düzeldi ama 11'de beklenmiyor.

Las Palmas'ın defansif orta saha zaafına çare bulmak adına Setien bugün kiralık gelen genç Uruguaylı stoper ve önlibero oynayan Lemos'u ilk kez sahaya sürecek.

Sevilla'da ideal takım sahaya çıkacak gibi gözüküyor. Ancak Emery hafta içinde de ideal oyuncuları kullandığı için bazı sürprizler yapabilir bana kalırsa.

Las Palmas'ın puan almasını zor görüyorum. Sevilla için oranlar düşük. Minumum 2 gol bulacaklardır maçta. İlk yarıyı önde kapatmaları olası.

* Barcelona-Celta Vigo *

* Barcelona 2'den fazla farkla kazanır *

Barcelona'da eksik yok.

Celta Vigo'da stoper Sergi Gomez, forvet arkası Orellana, forvet Aspas, kanat forvet Bongonda cezalı. Nolito ve Fontas sakat.

Celta'nın eksikleri bu maçı direkt etkileyebilecek eksikler. Nolito'nun yokluğunda oyun kurma yükünün üzerine bindiği Orellana, onun yardımcısı ve skor olarak öne çıkan takımı taşıyan önemli isim Aspas ve sol açıkta bindirmeleriyle etkili olan Bongonda bu 3 isim olmadan Celta rakip kaleye gidemez demem elbette ama hücumda daha fazla top kaybı yapacaktır. Gol bulma şansları yok demem fakat bu şansı yüksek de görmem açıkcası.

Barcelona açısından rahat pozisyona girecekleri bir maç olacaktır. Bu tür maçlara iyi konsantre olabilen Celta Vigo kalecisi Sergio yine bir iki olağanüstü kurtarış yapabilir maçta ama 90 dakika baskıya dayanabileceğini düşünmüyorum.

* Getafe-Atletico Madrid *

Atletico Madrid kazanır

Getafe'de orta saha Lacen cezalı.

Atletico'da stoper Savic orta saha Thomas ve Tiago sakat. Başka bir eksikleri yok.

Getafe'de Lacen'in cezası sonrası, orta alanda Sarabia muhtemel 11'lerde gözüküyor. Açıkcası Sarabia her zaman ceza sahasına yakın oynamalı. İki haftalık sakatlığı sonrası tekrar takıma dönüyor. Bugün orta alanda oynarsa eğer yine gol yollarında zorlanacak bir Getafe izleriz. Üstelik orta alanı da mücadele bakımından Atletico orta sahasının altında kalır.

Atletico Madrid'in kazanacağı bir maç bekliyorum. 0-2 ya da 0-3 skorlarını olası görüyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder