Şubat 13, 2016

La Liga 24. Hafta Cumartesi

* İlk yarı Real Madrid *

Real Madrid'te Marcelo, Pepe ve Bale sakat.

Athletic'te Inaki Williams ve orta saha San Jose cezalı. Forvet arkası Raul Garcia ve kanat Susaeta sakat.

Inaki sahada olsaydı başka bir maç izleyebilirdik. O olmayınca skor bulma konusunda zorlanabilecek bir Bilbao görmemiz olası. Birçok pozisyona gireceklerdir ancak bitirici noktalarda beceriksizlikler görebiliriz.

Real Madrid tarafında Zidane geldiğinden beri iç sahada oynanan her maçı ilk 15 dakikalık bölümde yoğun baskı ve pozisyonlarla geçtiklerini gördüm. Bu baskıdan topu çıkartabilmek rakip takımlar için hiç kolay olmadı. Genelde skoru arttırdıkları bölümden sonra rakiplere oynama şansı verdiler. İkinci yarılarda daha etkili olan ama fark yemiş takımlar gördüm.

Bugün de Real Madrid ilk yarıdan gollere ulaşabilir. Maçın ikinci yarısında biraz daha etkili bir Bilbao görebiliriz. 4-1 ya da 5-1 skorlarına yakınım.

* Valencia-Espanyol *

* Gol Var *

Valencia kadroyu açıklamadı. Stoper Mustafi, sol bek Gaya ve orta saha Andre Gomes cezalı durumdalar. Forvet Paco, orta saha Enzo Perez iyileşti ilk 11'de başlamaları bekleniyor.

Espanyol'da sağ açık Hernan Perez dışında önemli bir eksik yok. İki haftalık sakatlıktan sonra Caicedo takıma dönüyor.

İki ekibin de oturmuş kadroları ve 11'leri yok. Her iki teknik adam da arayış içerisinde.

Espanyol teknik direktörü Galca pazartesi maçında Sociedad karşısına yeni transferleri kaleci Arlauskis ile çıktı ama daha ilk maçında sakatlandı. Stoperde Ciani'yi oynattı ki sezon başında eski teknik direktörü Sergio Gomez'in de başlarda denediği ama çok çabuk vazgeçtiği bir isimdi Ciani. Sociedad'ın her golünde hatası vardı. Zamanlama hataları ve basit hatalar ile takımı yıkan futbolcuydu. Bugün kadroda bile değil.

İki ekip de kazanmak için sahada olacak. Valencia'yı ev sahibi avantajıyla bir adım önde görüyorum. Beklenen 11'ler hücuma dönük. 2-1 gibi bir skorla Valencia maçı kazanabilir.

* Villarreal-Malaga *

* Malaga yenilmez *

Erken tahminlerimi yazarken 2-3 gol ya da Malaga yenilmez arasında kaldığım bir maç olduğunu söylemeliyim. Sonrasında maç 0-0'da gidebilir diye düşündüğümden deplasman takımını tercih ettim. 

Villarreal'de yedek stoper Bonera cezalı. Forvetler Adrian ve Samu sakat. 

Malaga'da sol açıklar Atsu, Chory ve Juankar sakat. Orta saha Recio cezalı durumda. 

Malaga'nın son aylardaki çıkışını zevkle takip ediyorum. Akıllı transferler yaptılar. Chory sakatlanmadan önce hücumda iyi işler yaptı. Geçen hafta ilk kez sahaya çıkan Atsu da henüz hücumda yeni olmasına rağmen öndeki formda 3'lü sayesinde takıma çabuk adapte oldu. Takımı asıl ayakta tutan ilerideki gezici iki forvet Charles ve Cop'u destekleyen oyun kurucu Juanpi'nin varlığı. Juanpi sağ açıkta gibi gözükse de asıl yeri orta saha olduğu için, daha çok göbeğe gelerek oyun kuruyor. 

Villarreal'in ilerideki 3'lüsünü ise formda görmüyorum. Kolay pozisyon vermeyen takım savunmasını iyi başarabilen ekiplere karşı zorlanıyorlar. 

Bahsim Malaga tarafında olacak. 

* Deportivo-Real Betis *

 * No bet *

Deportivo'da önemli bir eksik yok. 

Real Betis'te Joaquin ve sağ bek Piccini sakat. Stoper Pezella cezalı. 

Real Betis Musonda'nın takıma katılması ve çift forvete dönmeleri ile hücumda daha aktif bir profil çizdi geçen hafta Valencia karşısında. Ama deplasman için bu oyun yanıltıcı olabilir. Özellikle Deportivo gibi takım savunmasını iyi başaran, bireysel hata yapmayan bir ekibe karşı üretkenlikte yine zorlanabilirler. Bugün Deportivo karşısındaki hücum planları ilerleyen haftalar için de bir gösterge olacak benim adıma. 

Deportivo açısından oyun olarak istikrarlı bir gidiş var. Puana yansıtmakta güçlük çekiyorlar. Daha ofansif bir Betis'i karşılarında bulmaları, hücumda daha rahat oynamalarını sağlayacaktır. İlk golü onlardan bekliyorum. Bu yüzden erken tahminimde ilk yarı Deportivo bahsini uygun görmüştüm. Düşük miktar alınabilir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder