Şubat 20, 2016

La Liga 25. Hafta Cumartesi

* Las Palmas-Barcelona *

* Gol var *

Las Palmas'ta defansif orta sahalar Vicente, Hernan ve Montoro ile sağ bek David Simon sakat. Orta sahada ve sol kanatta görev yapan Wakaso cezalı durumda.

Barcelona'da Sergio Bosquets cezalı. Pique kadroda yok.

Las Palmas hücuma dönük oyunculardan kuracağı bir orta alanla rakibinin karşısına çıkacak. Barcelona tarafında ise Bosquets'in yerine Sergi Roberto'nun oynaması bekleniyor. Pique yerine de Mascherano'nun partneri Mathieu olabilir. Hem Bosquets'in yokluğu hem de Pique ve Masherano tandeminin bozulması Barcelona'nın defansif kurgusu açısından iyi işaretler değil. Sergi Roberto her ne kadar bu senenin joker oyuncusu olsa da Bosquets'in defansif orta saha görevlerine erişebilmesi için daha çok zamanı var. Levante maçında ilk kez bu bölgede yer aldı. Rakip atakların önleyiciliğinde sınıfta kaldığını belirtmem gerek. Bugün Barcelona belli bölümlerde zorlanacak ve baskı yiyecektir. Las Palmas'ın Barcelona'yı az skorda tutabilecek bir defansif yapısı da yok, daha çok hücumda varolarak gol bularak Barcelona'dan puan almaya çalışabilirler. 1-2 ya da 1-3 skorlarına yakın bir maç bekliyorum. 

* Espanyol-Deportivo *

Espanyol'da sağ açık Hernan Perez dışında önemli bir eksik yok.

Deportivo'nun en önemli oyuncusu kalbi diyebileceğim forvet Lucas sakatlığı nedeniyle yok.

Deportivo bugün Lucas'ın yokluğunda sistem değişikliğine gidecek. Orta sahada iyileşen Borges orta alandaki Alex ve Masquero'ya katılarak 3'lü bir orta alan oluşturalacak. Forvette Lucas'ın yerine daha ağır, uzun, pivot santrafor olarak nitelendirebileceğimiz Oriol Riera sağda Faysal, solda Luis Alberto görev yapacaklar.

Espanyol'a gelirsek Deportivo gibi onlarda 2016 yılında henüz galibiyet alamadılar. İki takım için de kırılma anı gelmiş olabilir. Lucas'ın yokluğunda aslında defansif bir takımla sahaya çıkacak Victor Sanchez ama bu takım Espanyol'un muhtemel baskısıyla geriye düşerse oyunu açmak zorunda kalıp sistemi değiştirebilir. Erken tahminim 2.5 üstü olan bir maçtı. Orana göre hala değerli buluyorum. Ancak Deportivo'da Lucas sahada olsaydı tahmin daha güven verici olabilirdi. Taraf bahsi olarak ise maça hiç bulaşmayın. 

* Real Betis - S.Gijon *

* No bet *

Real Betis'te oyun kurucu Fabian, sağ bek Piccini, stoper Westermann, sağ açık Cejudo kadroda yoklar.

Gijon'da forvet Sanabria, forvet arkası N'die ve stoper Bernardo sakat.

İki ekip de ofansif kadrolarla sahada olacak gibi gözükseler de zor bir maç olacağını söylemem gerek. 0-0 da gidebilir, erken gollerle farklı bir skor da ortaya çıkabilir. Maç için net bir tahminim yok.

* Celta Vigo-Eibar *

* TGS 2-3 *

Celta Vigo'da Orellana cezalı, stoper Fontas sakat. Nolito uzun bir aradan sonra kadroda, 2. yarıda oyuna dahil olması beklenebilir.

Eibar'da orta saha Dani Garcia cezalı. Sağ açık Keko sakat. Stoperler Ramis'in de sakatlığı sürüyor.

Eibar'da orta alanda Dani yerine yeni transferlerden Radosevic forma giyecek.

Aslında iki ekip de kısıtlı kadrolarına rağmen ideal 11'lerini mümkün olduğu kadar sağlıklı tutarak bu zamanlara kadar geldiler. Transfer dönemiyle birlikte zorlandıkları bölgelere takviyeler yaptılar. Avrupa Ligi için iddialı durumdalar. Tempolu ve zevkli bir maç izleyeceğiz. İki kalede de pozisyonlar görmemiz olası. Bölüm bölüm iki takım da iyi oynayacaktır maçta. Taraf bahsi adına hangi tarafı seçerseniz seçin beraberlik ihtimalini göz önünde bulundurun derim. 1-1 ya da 1-2 skorlarına yakın Eibar'ın yenilmeyeceği bir maç bekliyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder