Şubat 18, 2016

Avrupa Ligi Son 16 İlk maçlar

* Valencia-Rapid Wien *

* İki takım da gol atar *

Valencia'da orta saha Enzo Perez ve stoper Abdennaur kadroda yok. Stoper Mustafi cezalı. Kaleci Alves de kadroda yok.

Rapid Wien'de Schaub, Dibon and Novota kadroda yoklar.

Öncelikle Valencia'nın bu sabah baktığım muhtemel 11'inde gördüğüm şu ki Neville lig yarışını daha fazla önemseyip, önemli oyuncularını ilk 11'de sahaya sürmeyecek. Kalede uzun bir aradan sonra Espanyol maçıyla dönüş yapan Alves, orta saha Enzo ve Parejo, sağ açık Feghouli, solda Cheryshev forvet Paco, sağ bek Barragan 11'de beklenmiyorlar.

Aşağıdaki muhtemel 11'le başlaması beklenen Valencia'da hem tandem hem de orta saha büyük bir problem. Santos ve Vezo ikilisi stoperde yer aldığı her maçta gol yediler. Özellikle yüksek topların hepsine hatalı çıkan, zamanlama ve kademe hataları yapan oyuncular birebirde de çok basit mağlup oluyorlar. Rapid Wien duran topları iyi kullanabilen bir takımdı. Bugün gol veya goller bulmaları çok olası.

Muhtemel Valencia 11'i Rapid Wien'e üstünlük sağlamakta zorlanır ama sonradan oyuna girebilecek tur için umut sağlayacak isimler yedekte olacaklar. 2. yarı oyun biraz değişebilir. 1-2 ya da 2-2 skorlarını bekliyorum. Valencia'ya bu oranlardan güvenmeyin.

Valencia: Ryan – Cancelo, Santos, Vezo, Gaya – Zahibo, Danilo,Andre Gomes – Santa Mina, Negredo, Piatti
Rapid Vienna: Strebinger – Pavelic, Sonnleitner, Hofmann, Strangl – Petsos, Schwab – Murg, Hofmann, Kainz – Jelic

* Sevilla-Molde *

* Sevilla birden fazla farkla kazanır *

Sevilla'da orta saha Krychowyak sakat. Bekler Mariano ve Tremolinas rotasyonda lig için dinleniyorlar. Başka önemli bir eksikleri yok.

Muhtemel 11'lerde kalede genç kaleci David Soria bekleniyor. Banega'nın oyun kurucu rolünü Krohn Dehli üstlenecek. Sol açıkta ise Konopylanka bekleniyor. Gamiero ve Vitolo hücum hattı korunacak. 2-3 gol arasında bir maçı olası görüyorum. 2-0 ya da 3-0 Sevilla lehine farklı bir maç izleriz.

Genç kaleci Soria baş ağrıtır mı diye düşünülebilir. Soria'yı bir kez kral kupasında izledim. Sağlam ve heyecansız bir görüntü verdi bana. Bugün problem olacağını düşünmüyorum.

* Villarreal-Napoli *

Villarreal'de önemli bir eksik yok. As takımla sahada olacak gibi gözüküyorlar. Sadece kaptan Bruno'nun yerine orta sahada Pina görev yapabilir.

Napoli'de orta saha Jorginho yok.

Şu dört maç içerisinde beni en çok zorlayan karşılaşma olduğunu söylemeliyim. İki takımın da kolay kolay birbirlerine alan bırakacağını düşünmüyorum. Uzun bir müddet 0-0 gidebilecek bir oyun görebiliriz. Ufak bir ilk yarı beraberlik denemesi dışında başka bir bahsim yok. 

* Marsilya-A.Bilbao *

* İki takım gol atar *

A.Bilbao'da forvet arkası Raul Garcia sakat. 

Marsilya'da forvet arkası Cabella cezalı. Yerine Barrada forma giyecek. Ayrıca savunmadan Mendy, Djedje, orta sahadan Silva, Ocampos, Zambo sakatlar. 

Gecenin en ilgi çekici maçlarından olacak. Temposu çok yüksek iki taraf adına da pozisyonlu bir maç bekliyorum. 

Marsilya teknik direktörü Michel ve Bilbao teknik direktörü Valvarde İspanya'da sadece bir kez karşı karşıya geldiler. 6 Aralık 2009'da Villarreal'in başındaki Valvarde, Getafe'yi çalıştıran Michel'i 3-2 skoru ile mağlup etmişti. Kariyerlerinde La Liga'da bir daha denk gelebildikleri bir maç bulamadım. 

Bugün de goller öncelikli tercihim.

2-2 ve 2-3 skorlarına yakınım. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder