Mart 12, 2016

La Liga 29. Hafta Cumartesi

* Atletico-Deportivo *

* İlk yarı Atletico Madrid *

 Deportivo'da sağ bek Juanfran ve solda zaman zaman bek zaman zaman sol açık oynayan Luisinhove forvet Lucas yeni sakatlar. Stoper Sidnei'in de sakatlığı sürüyor.

Atletico'da Fernando Torres yeni eksik. Stoper Savic ve orta saha Tiago'nun sakatlıkları sürüyor.

Deportivo Sidnei sakatlanmadan önce de savunmada aksıyordu, Sidnei'in yokluğundan sonra takım savunmasında iyice kırılgan bir yapıya büründüler. Teknik direktör Victor önce tandemde Lopo’ya forma verdi, Athletic’ten 4 gol yediler. Sonra Fernando'yu sol bekten stopere çekti ve Malaga maçında 3 golü kalelerinde gördüler. Her ne kadar kaleci Lux, olağanüstü maçlar çıkardığı Granada, Sociedad, Espanyol mücadelerinde skoru minimumda tutmayı başarmış olsa da, onun da çaresiz kaldığı ve aslında zaafı olan ceza sahasına atılan yan toplar Deportivo'nun kabusu durumda. Atletico Madrid'e karşı duran topları iyi savunamazsanız gol yememe şansınız çok düşük olur.

Atletico'nun bugün ilk yarıyı önde kapatmasını beklerken, maç sonunda da 2-0 ya da 3-0'lık bir skora yakınım.

* Celta Vigo-Real Sociedad *

* KG var *

Celta Vigo'da orta saha Pablo ve oyun kurucu Orellana cezalı.

Sociedad'ta orta saha Granero cezalı. Uzun zamandır sakatlığı süren Zurutuza, Canales ve Agirrexte hala yok.

Celta Vigo'da her ne kadar Nolito iyileşmiş olsa da, eski Nolito'dan henüz uzak. Nolito'nun yokluğunda takımın ön alandaki tüm organizasyonunu üstlenen Orellana'nın yokluğu bugün önemli. Onun bölgesinde Wass'ın oynaması bekleniyor. Hem Aspas'ın, hem de Wass'ın organizatörlük görevini dönüşümlü olarak yapması beklenebilir. Forvette Guidetti sahada olacak.

Sociedad'a gelirsek Levante karşısındaki 1-1'lik skor yanıltıcı. Maçı birden fazla farkla kazanmayı hakettiler ama son vuruşlarda Bruma ve Vela'nın beceriksizlikleri nedeniyle 3 puanı alamadılar.

Maç ile ilgili biraz da hakemden bahsetmek gerekirse; Martinez Munuera birinci lige yükseldiği 2013-2014 sezonundan beri kral kupası ve ligde olmak üzere 9 Celta Vigo maçı yönetti ve bu maçların 6'sında Celta Vigo lehine penaltı kararları verdi. En son bu sezon Kral Kupasında Celta Vigo-Sevilla maçını yönetmiş, Guidetti'nin düşürülmesine tartışmalı bir kararla penaltı düdüğü çalmıştı.

Sözün özü; Orellana'nın sahada olmaması maçı Sociedad tarafına döndürebilir, ama hakem faktörü unutulmamalı. 1-1 ya da 2-2 skorlarına yakın gollü beraberlik beklediğim bir maç.

* Vallecano-Eibar *
*İlk yarı Eibar *

Vallecano'da forvet Miku, hücum oyuncusu Pablo, forvet arkası Jozabed, orta saha Baena ve stoper Crespo sakat.

Eibar'da sağ açık Keko ve yedeği Jota, sol bek Luna sakat.

İki ekipte de hücumda eksikler var. Vallecano'nun üst üste deplasmanlardan çıkardığı 2-2'lik beraberliklerde büyük pay sahibi olan Miku, Jozabed ve Pablo üçlüsü Betis deplasmanında aranmadı ama Espanyol'a karşı hücumda organize olmakta zorlandılar. Vallecano her zaman yaratıcı ve üretken bir takım. Fakat hücum oynamayı seven bu takım 3 puana kolay ulaşmak için bitirici vuruşlara ihtiyaç duyuyor. Bu anlamda sezonun ilk yarısında tecrübeli forvet Javi Guerra, Rayo'nun ilacı olmuştu. 2. yarı ile birlikte Javi'nin sakatlığında şans bulan Miku da aranılan özellikleri karşılayan ceza sahası içinde fırsatçı bir golcüydü. Miku'nun sakatlığında Manucho 11'de forma giyiyor. Manucho yüksek toplarda etkili bir oyuncu olsa da bire birde adam geçme yeteneği olmayan, ağır ve tekniği zayıf bir golcü. Bugün eğer 11'de başlarsa Rayo ilk golü bulmakta zorlanabilir.

Eibar'ın da son haftalardaki formu iyi değil. Mendelibar kanat oyuncularını kenarda oturturken daha çok orta sahayı kalabalık tutan bir anlayışla sahaya diziliyor. Bugün Eibar yine orta sahayı kalabalık tutarak maça başlarsa Vallecano'nun 2. bölgede eksik yakalanması olasıdır gözümde. Manucho'nun hücumda kaptırabileceği muhtemel toplar, Eibar kontratakları olarak karşımıza çıkabilir. Eibar'ın ilk golü atarak ilk yarıyı önde kapatmasına bu yüzden yakınım. Sürpriz ve orta güvenli bir tercih olarak düşünülmeli.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder