Mart 06, 2016

La Liga 28. Hafta pazar

* R. Betis-Granada*

* KG var * 

Real Betis'te sağ bek Molinero cezalı. Sağ bek Piccini ve stoper Westermann'ın sakatlıkları sürüyor.

Granada'da önemli bir eksik yok.

Granada teknik değişimden sonra 2 maçta 6 puanı cebine koydu. Bu maçta onlar için kritik bir maç, çünkü hala alt sıradalar.

Betis'in son maçlardaki performansı Granada'nın üzerinde bunu inkar edemem. Fakat içerideki Gijon ve Vallecano maçlarında iyi oyunlarına rağmen hücumu fazla düşündüklerinden dolayı, rakiplere de kontrataklardan önemli pozisyonlar verdiler. Bugün de Granada'nın isteği skor bulup maçta kalmak olacaktır. Barral ve El Arabi çift forvetiyle sahada olacak gibi gözüküyorlar. Karşılıklı golleri bence görürüz, ev sahibi daha iyi oynayabilir maçta ancak taraf bahsi için net fikrim yok.

* Eibar-Barcelona *

*Barcelona minimum 2 farklı ya da daha çok farkla kazanır *

Eibar'da sağ açık Keko ve kış transfer döneminde takıma katılan hücum oyuncusu Jota sakatlar. Bek ve stoper oynayan Lillo cezalı.

Barcelona'da Neymar cezalı. Başka önemli bir eksikleri yok.

Eibar son 2 haftayı golsüz geçirdi.  Barcelona ise deplasmanlarda gol görerek maçlarını kazanıyor genelde. Burada İddaa açısından handikaptan başka seçenek olmadığı için Eibar'ın gol atip atamayacağı üzerinden düşünmek gerek. Fikrim çok net olmamakla birlikte gol bulabileceklerini düşünüyorum. Sistem kuponlarından 2 fark için beraberlik seçeneği tercih edilebilir. 0-2 ya da 1-3 skorlarını görebiliriz.

* Gijon-A.Bilbao *

* Bilbao kazanır *

Gijon'da orta saha Sergio Alvarez cezalı. Stoper Bernardo ve orta saha Nacho Cases sakat.

Bilbao'da Inaki Williams sakat. Başka eksikleri yok.

Gijon evindeki maçlara her zaman baskılı başlar, fakat bu baskıdan öne geçmeyi başarsalar da maçların sonunu getirmeyi başaramıyorlar. İçeride çok zor bir fikstürleri var. Bilbao'dan sonra, Atletico, Celta ve Sevilla'yı ağırlayacaklar. Gollü bir maç izlememiz olası, Gijon'un da gol bulmasını beklerim maçta, ancak Bilbao, Gijon'un içeride oynadığı bu ofansif futbolundan daha fazla gol atarak yararlanmayı başarır.

* Real Sociedad-Levante *

* Sociedad kazanır *

Sociedad'ta uzun süredir sakat olan isimlerin dışında önemli bir eksik yok.

Levante'de bek Orban, stoper David Navarro kadro dışındalar.

Sociedad, hafta içi salı günü Atletico karşısında orta sahadan Ruben Pardo ve Vela'yı son 30 dakika oynatırken, Sol açık Oiarzabal, ve sol bek Yuri hiç sahada yer almadılar.

Levante ise tüm hücum silahlarını ve as kadrosunu Real Madrid karşısında çarşamba akşamı sahaya sürdü. Bunun geri dönüşünü bu maçta yaşayabilirler.

* Valencia-Atletico Madrid *

* Atletico Madrid kazanır *

Atletico Madrid'te orta saha Agusto cezalı. Sol açık Carrasco iyileşti ve kadroda.

Valencia'da sol bek Gaya cezalı.

Beni en çok düşündüren maçlardan biri olduğunu söylemeliyim. Valencia'nın elle tutulur bir tarafı yok, geçen hafta orta sahayı kalabalık tutan defansif bir Bilbao'ya karşı sadece 2 pozisyon bulabildiler. Yalnız büyük maçlara daha iyi konsantre olabiliyor oyuncular. Real Madrid ve Barcelona maçlarında en kötü zamanlarında berabere kalmayı başarmışlardı.

Bu maçta ve Bilbao maçında da bahsettiğim Valencia'nın zaafı duran top savunmasını iyi yapamamaları. Atletico bu anlamda avantajlı olacaktır. Atletico'nun öne geçeceği bir maç bekliyorum. Ancak maçın ondan sonraki kısmını Diego Alves'in Valencia'yı ne kadar oyunda tutup tutmayacağı belirleyecek. 1-1 ya da 0-2 skorlarını görebiliriz. Beraberlik ihtimali yok diyemem. TGS 2-3 golü de taraf bahsine girmek istemeyenler için öneririm.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder