Mart 03, 2016

La Liga 27. Hafta Perşembe

* Granada-S.Gijon *

* No bet *

Granada'da önemli bir eksik yok.

S.Gijon'da sol bek Isma Lopez ve orta saha Nacho Cases cezalı. Forvet Guerrero kadroya alınmadı.

Abelardo hafta içi maçlarında rotasyonu seven bir hocadır. Elinde de alternatifli bir kadrosu var ve bunu kullanmak ister. İki ekip de alt sırada ve hangisi kazanırsa bir sıçrama yaratabilir. Taraf bahsi olarak zor bir kapışma, Gijon deplasmanlarda iyi oynadığı maçlarda bile oyununu skora yansıtmakta zorluk çekiyor. Takım olarak Gijon'u daha çok beğensem de Granada'nın hücum hattındaki bitiricilik Gijon'un biraz daha önünde. 1-1 ya da 2-1 skorlarına yakın bir maç bekliyorum. Gijon'un 11'i çok net olmadığı ve Abelardo'nun daha defansif bir 11 çıkarma ihtimaline karşı kadrolardan önce belirgin bir tercihim yok.

* Espanyol-R.Betis *

* KG Var *

İki takımda da önemli bir eksik yok. R. Betis'te orta alandan Petros cezalı.

Muhtemel 11'lerde ofansif takımlarla sahaya çıkmaları beklenen iki takım var. Espanyol'da Burgui, Caicedo, Asensio ve Gerard'ı aynı anda 11'de görebiliriz. Diğer tarafta Betis çift forvet Molina ve Ruben Castro ikilisi, orta sahada oyun kurucu Cabellos, kanatlarda Joaquin ve Musonda ile sahada olacak. İki ekibin kenardan gelip oyuna katkı verebilecek ofansif oyuncuları da mevcut. Granada maçına göre biraz daha gollü bir maç izlememiz olasıdır. 1-1 ya da 2-2 skorlarına yakınım. 

Not: Gıda zehirlenmesine bağlı olarak Espanyol'da 8 isim Victor Alvarez, Abraham, Victor Sánchez, Alvaro,  Gerard Moreno, Marco Asensio, Hernán Pérez ve Burgui 2 gün önceki çalışmalarda yer almadı. Victor Alvarez, Abraham, Victor Sanchez, Alvaro ve Gerard dün çalışmada yer aldı ve tamamen iyileşti. Asensio, Hernan ve Burgui daha fazla etkilenen isimler oldu, kadrodalar ama son karar bugün verilecek. 

* Vallecano-Barcelona *

* Barcelona 2'den fazla farkla kazanır *

Vallecano'da bitiriciliği ile ön plana çıkan forvet Miku ve oyun kurucu Jozabed sakat. Sağ ve solda oynayabilen hücumcu Pablo da sakatlığı nedeniyle yok. Forvet Javi Guerra iyileşti ama yedekte başlaması bekleniyor. 

Barcelona'da Alves cezalı. 

Barcelona'nın deplasmanlarda çok iyi olduğunu söylemek zor. Malaga, Levante, Las Palmas mücadelelerinde çok zorlandılar. Bugün de Vallecano evinde her zaman iyi oynayan bir ekip Barcelona'ya karşı pozisyonlar bulacaktır ama eksikleri nedeniyle skor bulmakta zorlanabilirler. Manucho sonradan girdiğinde etkili olabilen bir forvet ama ilk 11'de başladığı maçlarda pas ya da tercih hatalarını sık yapıyor. Vallecano'nun hücumda kaptıracağı toplar başlarına erken iş açacaktır. Barcelona genelde Vallecano maçlarını rahat ve farklı geçer, tabi ki Paco Jemez'in oyun sistemi de gollerin artmasında etken oluyor. Ayrıca bu maçlarda Vallecano'nun sık sık eksik kaldığını da söylemek gerek. Bugün de maçı 11 kişi tamamlamalarını zor görüyorum.  


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder