Aralık 10, 2022

İspanya 2. Lig 20. Hafta Genel Bakış

ANDORRA-LEGANES

İY 0
Andorra’nın bu hızlı maç trafiğini kotarabilecek geniş bir kadrosu yok. Eder Sarabia bazı önemli oyuncuları dinlendirmek adına 2. yarıda sahaya sürecektir. Diğer yandan Leganes daha etkili bir rotasyon yapabilir. İlk 45’te defansif bir oyun bekliyorum.


VİLLARREAL B-TENERİFE

En çok gol 2. yarı
Villarreal B hafta içini sürpriz bir galibiyetle kapadı. Moralliler. Kendi sahalarında genelde 2. yarılarda oyuna ağırlık koyabilen bir oyun yapıları var. Tenerife de dış sahada ilk bölümlerde oyunu tutmayı tercih ediyor. İkinci yarıda daha fazla gol görürüz.


ZARAGOZA-HUESCA

1
Escriba ile ligde 4 maça çıkan Zaragoza 3 beraberlik 1 galibiyetle yenilmeden ilerledi. Özellikle içerideki maçları hedef almak zorundalar. Huesca deplasmanda yokları oynuyor. Ziganda’nın risk almayan futbolu derbide ev sahibine yarar. Zaragoza 3 puana yakın.


I.EİVİSSA-MALAGA

VAR
Her ikisi de dipten kurtulmak için savaş veren ekipler. Son maçlarını perşembe oynadılar. Ev sahibi yeni menajeri ile daha istekli bir futbol ortaya koyacaktır. Nolito’nun tekrar süre alması da önemli. Malaga da tepki vermeli. ‘KG var’ bahsini öne koydum.


S.GİJON-CARTAGENA

Dep 0.5 üstü
9 iç saha maçında 2 kez kalesini gole kapatabilmiş olan S.Gijon play off yarışında oldukça gerilerde kaldı. Cartagena ise liderlik hedefine emin adımlarla ilerliyor. Rakibinden bir gün önce son maçlarını oynadılar. Deplasman ekibi en az 1 kez skora gider.


PONFERRADİNA-LUGO

02
İki takım da hemen hemen aynı dönemlerde teknik değişime gittiler. Lugo biraz daha erken menajer değişimine ayak uydurdu ve olumlu bir tepki verdi. Ponferradina’nın ise sistemini oturtması için zamana ihtiyacı var gibi. Deplasman ekibine daha çok güveniyorum.


EİBAR-OVİEDO

EV 1.5 ALTI
Eibar son maçında perşembe Burgos deplasmanındaydı. Oviedo ise salı günü Las Palmas ile oynadı. Cervera’nın gelişinden sonra savunma anlamında daha dengeli bir Madrid ekibi izliyoruz. Eibar iç sahada kapanan takımları kolay açamıyor. Ev sahibi 1.5 altı ideal.


GRANADA-BURGOS

TGS 2-3
Haftanın tahmin açısından en güç müsabakası. Burgos dış sahada ciddi bir potansiyele sahip. Sadece 1 kez yenildiler. Granada ise iç sahanın en etkili ekibi. Paco Lopez’in gelişiyle 2’de 2 yaptılar. Çekişmeli bir maç izleriz. ‘TGS 2-3’ bahsi denenebilir.


LAS PALMAS-ALBACETE

İY 0.5 ÜSTÜ
İki takım da hafta içini 0-0’lık skorlarla geçtiler. Salı günü oynadılar. 4 gün dinlenerek bu maça çıkacaklar. İki taraf adına da tekrar as oyunculara şans verecekleri bir müsabaka olacaktır. Ev sahibi maçlara hızlı başlıyor. İlk 45’te en az 1 gol izleriz.
 

R.SANTANDER-MİRANDES

0
Mirandes son 1 ayda aldığı 2 galibiyetle çıkışa geçti. Hafta içi maçını salı oynadılar ve rakiplerine göre dinlenme fırsatı buldular. R.Santander şanssız maçlar oynadı. Perşembe günü I.Eivissa deplasmanındaydılar. İki taraf adına dengeli bir oyun bekliyorum.


ALAVES-LEVANTE

VAR
Haftanın son maçı pazartesi oynanıyor. Şampiyonluk adına iki iddialı takım karşılaşıyorlar. Her iki takımın da La Liga’dan da taşıdıkları geniş kadroları var. Bu tür yoğun programlarda geniş kadrolar her zaman avantaj. İkisi de puan ister. ‘KG var’ ideal.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder