Aralık 17, 2022

İspanya 2. Lig 21. Hafta Genel Bakış

LUGO-GRANADA 

10 

Geçen haftayı 2 yenilgi ile kapatan Lugo dar kadrosunun kurbanı oldu. Yılbaşı arasından önce tekrar moral bulmaya ihtiyaçları var. Granada kaliteli kadrosuyla hep öne çıkan bir ekip. Paco Lopez’in gelişiyle potaya girdiler. Zor maç ama ev sahibi bir adım önde. 

MİRANDES-PONFERRADİNA

VAR 

Mirandes son 5 haftada aldığı 3 galibiyetle önemli bir çıkışa imza attı. Alt sıradan kurtulmaları önemliydi. Ponferradina yeni menajeriyle 4 haftada 1 galibiyet alabildi. Üretkenlikte sorun yaşamayan deplasman ekibi skor bulur. İki takım da fileleri sarsarlar.

CARTAGENA-R.SANTANDER

En çok gol 2. yarı

Düşme potasında yer alan R.Santander’de teknik değişim yaşandı. Segunda’da birçok takımda tecrübesi olan Alberto Lopez göreve geldi. Cartagena yoğun haftada yaşlı kadrosu nedeniyle gol yollarında zorlandı. Şimdi dinlendiler. 2. yarıda daha çok gol izleriz.

VİLLARREAL B-LAS PALMAS

10

Eibar ve Burgos gibi ligin ilk 3 sırasındaki takımlara dahi kendi evinde yenilmeyen Villarreal B’nin bileğini 10 iç saha maçında kimse bükemedi. Las Palmas şampiyonluğa oynuyor ama bu deplasmanda 3 puan almak her babayiğidin harcı değil. Ev sahibi tarafındayım.

OVİEDO-S.GİJON

YOK

Cervera’nın gelişiyle az gol atıp az gol yiyen bir Oviedo izliyoruz. Ev sahibi doğru zamanı bekleyerek rakiplerini nakavt ediyor. Asturias bölgesine ait iki takım derbide karşılaşacaklar. S.Gijon deplasmanlarda güven vermiyor. İkisinden biri gol atamaz.

ALBACETE-I.EİVİSSA

TGS 2-3

28 Kasım’da görev başı yapan I.Eivissa menajeri Lucas Alcaraz ateşten gömlek giydi. 3 maçta deplasmanda yenilen, evindeki 2 maçtan 4 puan alan bir I.Eivissa izledik. Albacete kadro olarak güçlü ama evlerinde istikrarları yok. ‘TGS 2-3’ ideal bahis olur.

BURGOS-HUESCA

1

Ligin orta sırasında yer alan Huesca için deplasmanlar tam bir kabus. Sadece dış saha performansları göz önüne alınsaydı Ziganda’nın ekibi düşme hattına demir atmıştı. Burgos yoğun haftada 2 mağlubiyet aldı. Tekrar hedeflerine dönmek adına kazanırlar.

LEVANTE-EİBAR

2.5 ALTI

Haftanın en önemli maçında La Liga’da yıllarca karşılaşmış iki ekip kapışıyor. Garitano’nun ekibi Eibar hem lider hem de formda olarak Valencia’ya geliyor. Levante de Calleja’nın gelişiyle yükselişe geçti. İki takım da çekinerek oynar. 2.5 altı ideal.

MALAGA-ALAVES

İY 0.5 ÜSTÜ

Haftada 3 maç izlediğimiz yoğun programı 3 mağlubiyetle kapatan Alaves için olumlu konuşabilmek zor. Luis Garcia rotasyonda sınıfta kaldı. Pepe Melli Malaga ise 2 puanla bu dönemi kapadı. İki taraf da kazanmak için sahada. İlk 45’te en az 1 gol izleriz.

LEGANES-ZARAGOZA

VAR

Escriba ile ligde hiç yenilmeyen Zaragoza yükselişe geçti. Kendilerinden daha kaliteli rakiplere kafa tutmayı başardılar. Leganes ise belirli bir çizgide giden istikrarlı bir ekip. Özellikle içeride ev sahibi skor üretmekte zorlanmıyor. İki ekip de skor bulur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder