Nisan 05, 2023

Barcelona - Real Madrid Kral Kupası Yarı Final Rövanşı 05.04.2023

Barcelona'da De Jong, Dembele, Pedri ve Christensen sakat. Real Madrid'te Mendy sakat. Rüdiger iyileşti ama ilk 11'de beklenmiyor. 

İlk maçı deplasmanda 1-0 kazanan bir Barcelona izledik. Bu maçta beraberlik de işlerine yarıyor. Real Madrid maçı uzatmalara götürmek adına tek farkla galip gelmek zorunda. 2 farklı galibiyetlerinde tur atlıyorlar. 

Barça ilk maçta ofansif olarak çok eksikti. Yapabileceği en iyi şeyi yaparak defansif bir takımla ciddi pozisyonlar vermeden 1 gol avantajını elde etti. Ligde milli aradan önce karşılaştıklarında puan durumuna göre Barcelona'ya beraberliğin de yeteceği bir maç izleyeceğimizi söylemiştim. Real'in özellikle son bölümlerde daha aktif olduğu ve pozisyonlara girdiği müsabakayı Barça uzatmalarda kontratak golüyle kazanmayı bilmişti. Ligdeki EL Clasico'da Real Madrid'in 2. golü atacağına inanmadığımdan 1-1 skoru üzerinde durmuştum. Bu sefer ise Barça'nın 2. golü bulacağını düşünmüyorum. Ancelotti artık yedek kadrosunun gücünü de kullanmalı, çünkü Barcelona'da özellikle orta sahada alternatif oyuncular olmayacak. Sakatlar nedeniyle Busquets, Kessie ve Sergi Roberto yorulduğunda yedekten gelip enerji koyabilecek kimse yok. Xavi bu yüzden hafta sonu Eric Garcia'yı orta alanda denedi. Büyük ihtimalle bugün de 2. yarıda son bölümlerde Eric orta sahaya alternatif olmaya çalışacak. 

Diğer yandan Ancelotti muhafazakar ilk 11'ini bir kenara bırakmalı. Rodrygo'nun ilk 11'de olacağı rakibini baştan tehdit eden bir 11 kurmalı. Asensio, Lucas ve Cabellos'un da son bölümlerde katkısını göreceğimizi düşünüyorum. Rodyrgo'lu ilk 11 ile Real Madrid'in yenilmeyeceği üzerine bahsimi kurarım. 1-2, 1-3 skorlarına yakınım. Real Madrid yenilmez bahsini öne koydum.7/10

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder