Aralık 06, 2015

La Liga 14. Hafta Pazar

* 2.5 üstü *

Real Sociedad-Eibar 

Sociedad'ta sol açık Chori, sol bek De Le Bella kadroya alınmadılar. Oyun kurucu Zurutuza sakat. Ofansif orta saha Ruben Pardo cezalı.

Eibar'da orta saha Escalante cezalı. Başka önemli bir eksikleri yok.

Eibar'ın ideal takımından tek eksik Escalante. Orta alanda onun yerine forvet arkasında görev yapan Adrian forma giyecek. Çift forvetle sahada olacaklar.

Sociedad açısından orta alan rakibine göre biraz daha kalabalık olacak. Eibar'ın orta sahasında boşluklar bulabilirler. Erken tahminim 2-3 gol üzerineydi. Son kadrolar ışığında 2.5 üstünü değerli görüyorum. İki takımdan biri 2-1 skoru ile kazanabilir bana göre. 

* İlk yarı Villarreal * 

Villarreal'de sağ bek Mario ve yedeği Rukavina sakat. Forvetler Leo ve Adrian ile stoper Bonera sakat. 

Rayo'da kaleciler Cobeno ve Tono, sol bek Rat sakatlığı süren isimler. Önemli eksik orta sahanın organizatörü kaptan Troshorras cezalı durumda. 

Vallecano teknik direktörü Paco'nun ideal takımı sezon başından beri özellikle deplasmanlarda 3'lü bir orta alan üzerine. Jozabed, Baena ve Troshorras'tan vazgeçmedi. Bu maçta bu 3'lüyü oynatamayacak. Troshorras'ın yerine koyabileceği başka bir orta saha oyuncusu da yok. Mecburen ofansif bir ismi forvet arkasında kullanacak. Büyük ihtimalle Pablo Hernandez'i forvetin arkasında göreceğiz. Eğer Ebert ile başlasaydı, Rayo adına hücumda verimliliğin daha fazla olacağı bir maç olur derdim. Ebert hafta içi kupa mesaisinde 90 dakika sahada yer aldığı için büyük ihtimalle bu maça kenarda başlayacaktır. 

Villarreal'in orta alanı Vallecano'ya üstünlük kurmakta zorlanmaz. Pres yapan, pır pır oyuncuları zaman zaman skor bulma konusunda beceriksizlikler yaşasa da Soldado ve Bakambu'nun Vallecano defansından kapacağı toplar erken öne geçmelerini sağlayabilir. Villarreal ilk yarıyı da maç sonunu da kazanmaya yakın. 

 * Las Palmas yenilmez * 

Palmas'ta stoper Alcaraz ve Bigas sakatlıkları nedeniyle yok. 

Gijon'da orta saha Sergio Alvarez sakat. 

Palmas, Kike Seten yönetiminde geçen hafta ilk kez Deportivo'ya yenildi. Kötü oynadıklarını söylemem zor. Tabi ki rakip üstün bir takımdı. Bulduğu pozisyonları ev sahibine göre daha iyi değerlendirebilen bir takım olduğu için 0-2'lik bir yenilgi aldılar. 

Gijon maçı biraz daha denk bir şekilde geçecektir. Her iki ekip de bitiricilik konusunda sorunlar yaşıyor. Üretkenlik ve kaleye gitmekte sorunları yok ama gol konusu tam bir muamma. 

Biraz daha Palmas tarafında olma sebebim son 20 maçta Gijon'a sadece bir kez yenilmeleri. Böyle bir istatistiğin karşısında duramam.

* TGS 2-3 *

Bilbao-Malaga

Athletic'te stoper Laporte cezalı. 

Malaga'da orta saha Tissone cezalı. Orta saha Camacho sakat. Tighadouini, sağ açık Horta, sol bek Boka kadroya alınmadılar. 

Bilbao formda. Böyle bir Malaga'yı bulmuşken 2-3 golle galip gelmeli diye düşünülebilir. Benim de ilk bakışta farklı bir fikrim yoktu. Yalnız artık Malaga'nın yükselişe geçme zamanları geldi. Forvet Santa Cruz hafta içi kupa maçında ilk 11'de başladı. Golünü attı, daha fazla da atabilirdi. Bu maçta ilk 11'de olmayacaktır ama sonradan oyuna girip maçı değiştirebilir.

Malaga bugün yenilse de farklı yenilmez ve oyunu dengede götürmeyi başarır diye düşünüyorum. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder