Aralık 12, 2015

La Liga 15. Hafta Cumartesi

* Deportivo 2'den fazla farkla yenilmez *

Barcelona'da Neymar sakatlandı. Sergi Roberto iyileşti ve yedekte olması bekleniyor.

Deportivo'da önemli orta saha oyuncusu Mosquera cezalı. Orta saha Borges, forvet Oriol Riera, sol açık Jonas ve sağ açık Fede sakat.

İlk açılan oranlarda Barcelona'nın 3 farklı kazanma oranı 1.30'du. Bu sabah Barcelona 1.40 olurken, Deportivo 3 fark yemez oranı 2.31'den 2.02'ye düştü. İlk açılan oranlar bu maçın oranları değildi, şimdiki oranlar da değil bana göre.

Deportivo'nun mutlaka skor bulacağını düşündüğüm için 3 farka karşıyım maçta. Evet Mosquera önemli eksik. Neden önemli top çalma oranlarında La Liga'nın en iyilerinden biri ve kesinlikle Deportivo'nun gizli kahramanlarından. Deportivo oyunu sadece bir yönüyle oynayan bir takım değil. Komple bir sisteme sahipler. Victor Sanchez'in elinde Simeone kadar kaliteli bir takım olmasa da, en az Simeone kadar takımına hakim ve Simeone'ye çok benzer bir sistemle takımını oynatıyor. Bu yüzden Barça'nın belli bölümlerde çok zorlandığını izleyeceğiz. Tek fark ya da 2 farkı olası görüyorum maçta.

Barcelona: (4-3-3) Bravo – Álves, Piqué, Mascherano, Jordi Alba – Rakitic, Busquets, Iniesta – Messi, Luis Suárez, Sergi Roberto veya Munir
Deportivo: (4-4-2) Lux – Juanfran, Arribas, Sidnei, Navarro – Cani, Álex Bergantiños, Fajr, Luisinho – Lucas Pérez, Jonathan Rodríguez


* No bet *
Levante-Granada

Levante'de önemli bir eksik yok.

Granada'da defansif orta saha Krhin sakat. Oyun kurucu Piti ve forvet Thievy kadroya alınmadılar.

Erken tahminim Levante'nin kazanacağı üzerineydi. Son maçlarda izlediğim Levante'yi Granada'ya göre bir adım önde görüyorum. Yine de maçta beraberlik ihtimali var ve es geçilmemeli. Levante iyi oynadığı bölümlerde skoru rahat bulamıyor, tek sorunları bu. Skorlar gelmeye başladığında daha rahat sonuca gideceklerdir. Ayrıca alt ne kadar favori gözükse de 2-3 gol arası bir skor bu maçta daha olası. 1-1 ya da 2-1 gibi.

* Gol var *
Celta Vigo-Espanyol

Celta Vigo'da stoperler Sergi ve Fontas yok. Sol bek Jonny cezalı. Orta saha Wass ilk kez kupa maçında sağ bekte görev yapmıştı. Yine bu bölgeye kayabilir. Sağ bek Mallo da stoperde Cabral'ın partneri olacak. 

Espanyol'da stoper Enzo Roco cezalı. Yerine genç Raillo forma giyecek başka önemli bir eksikleri yok. 

İlk düdükten itibaren keyifli ve gollü bir maç izlememiz olası. Her iki takımın da kadroları gole müsait olacak. Gol var öncelikli tahminim.

Celta: Alvarez; Wass, Mallo, Cabral, Planas; Augusto, Hernandez, Bongonda; Orellana, Nolito, Aspas
Espanyol: Pau; Javi Lopez, Raillo, Alvaro, Fuentez; Diop, Sanchez, Perez, Asensio, Alvarez; Caicedo

 * TGS 2-3 *
Sevilla-S.Gijon

Sevilla'da önemli bir eksik yok.

Gijon'da en golcü isim Sanabria sakat. Orta saha Sergio Alvarez'in de sakatlığı sürüyor.

Sevilla'dan bu maçta puan kaybı beklemiyorum öncelikle onu söyleyim. Ama Gijon için şunu söylüyorum ki oynadıkları pek çok maçta bunu kanıtladılar. Atletico Madrid'e deplasmanda 1-0, Celta Vigo'ya 2-1, Real Madrid ile 0-0, Valencia'ya da 0-1 yenildiler. Dağıldıkları tek maç Bilbao deplasmanında as kalecileri Cuellar sakatken 3-0 ile yenildikleri maç oldu. Bu 5 maçın da 3.5 altı bitmesi asla tesadüf değildir. Bilbao maçı dışındaki diğer 4 maçı da kalede Cuellar ile oynadılar. Yalnız Cuellar'ı da ön plana koymamak gerek. Gijon topa hakim olmayı seven ve rakibi bozan bir takım. Celta, Atletico, Valencia ve Real Madrid maçlarında asla ezilmediler, 90 dakika aynı mücadeleyi ortaya koydular, rakipleri kadar pozisyonlar buldular maçlarda. Bugün de Sevilla'yı zorlarlar. Yine 3.5 altı ile 2-0 ya da 2-1 bitebilecek bir maç bekliyorum.

* Betis yenilmez *

Las Palmas'ta stoper Bigas sakat. Aythami cezalı.

Betis'te  orta saha N'diaye sakat. Stoper Bruno ve oyun kurucu Dani Cabellos cezalı durumdalar.

Cabellos forvet arkasında görev yapan isim Betis'te. Onun yokluğunda çift forvet Jorge Molina ve Ruben Castro ikilisinin maça başlaması bekleniyor. Bu ikilinin deneyimli ve gole yakın oyuncular olduğunu hep söylerim. İkisinin skora yakınlığını Las Palmas forvetlerinden daha fazla görüyorum. Bu da Betis'i bir adım öne koyacaktır. Gollü geçmesi muhtemel bir maç da izleriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder