Aralık 13, 2015

La Liga 15. Hafta Pazar

* Vallecano-Malaga *

* TGS 2-3 *

Vallecano'da Ebert ve stoper Ze Castro sakat. Sol bek Rat'ın sakatlığı sürüyor. Orta alanda Baena cezalı.

Malaga'da orta alandan Tissone, Camacho, ofansif oyuncu Tighadouini, sağ açık Horta kadroya alınmadı. Stoper Angeleri de sakat.

Malaga, Bilbao karşısında oyunu kilitleyerek 5'li bir savunma ile puan almayı başardı. Rakibi 10 kişi kalmasına rağmen kaleye gitmeye pek halleri yoktu. Oyunun defansif yönünü iyi uygulayabiliyorlar ama hala üretkenlik anlamıında ciddi sorunları var. Bu maçta daha ofansif bir kadro sahaya sürmeleri bekleniyor. Santa Cruz 11'de olur mu yoksa sonradan mı oyuna girer çok net değil.

Vallecano'ya gelirsek evlerindeki maçlara iyi başlayabiliyorlar. Bugün Ebert'i arayabileceklerini düşünüyorum. Malaga savunması kolay pozisyon veren bir savunma değil. Erken gol bulamadıkları takdirde oyun Malaga'ya dönük oynanabilir. Öğle saatinde şu ana kadar 11 maç izledik. 7 deplasman takımı, 4 ev sahibi kazandı. Henüz beraberlik alınmadı. İlginç bir istatistik daha bu 11 maçın tam 9'unda ilk yarıları kim kazandıysa maç sonunu da o takım kazandı. Bu istatistik geçen sezon da bellli bir süre devam etmişti. 

* Eibar-Valencia *

* TGS 2-3 *

Eibar'da önemli bir eksik yok. 

Valencia'da Enzo Perez sakat. Parejo cezalı. Rodrigo sakat. Sol açık Bakkali ve Feghouli de kadroda yok. 

Valencia yeni teknik direktörleriyle çıktığı Lyon maçında çok kötü bir performans sergiledi. Lyon 2-0 kazanmasına rağmen daha farklı da kazanabilirdi. Savunma arkasına atılan her topta kaleci ile karşı karşıya kaldılar. Valencia'ya güvenmek için henüz bir neden yok. 

Eibar'da tek soru işareti şu; tek forvet Baston ve arkasında ofansif orta saha Adrian ile mi çıkacaklar yoksa Sergi Enrich ve Baston çift forveti devam mı edecek. Sezon başında Adrian ve Enrich ile başlamışlardı. Adrian formda bir dönemden geçiyordu. Ama yıllardır izlediğim Adrian çok da istikrarlı bir futbolcu değildir ne yazık ki, oynadı mı olağanüstü oynar ama yılda 2-3 maç sadece. Oynamadı mı da sahada hayalet gibidir. Ben Mendilibar'ın çift forvetle sahaya çıkmasını tercih ederim. Eibar'ın hücum hatta Valencia'ya göre daha çok güven veriyor bana. Buna rağmen maçlarına ilk bölümlerine çok iyi başlasalar da 2. golü atmakta zorluk çekiyorlar. O yüzden Eibar kazanır demek de zor. 1-1 gidebilecek bir maç beklediğimden tercihim 2-3 arası oldu. 

 * Gol var *

Atletico Madrid-A.Bilbao

Atletico'da Tiago ve Jackson sakat. 

Bilbao'da San Jose cezalı. 
 
Valvarde, Bilbao'nun başına geçtiği 2013-2014 sezonundan beri çok ilginç Simeone ve Valvarde maçları izledim. Taktiksel olarak oyun içine hamleler yaptıkları ve oyunları bambaşka hale getirdikleri keyifli maçlardı. 

Valvarde, Simeone'nin Atletico'su ile 6 kez karşılaştı, sadece geçen sezon 0-0 biten deplasmandaki maçtan puan koparabilmişti. Oyunun kilitlendiği sıkıcı bir maçtı. Bu maçta da kilitlenme gibi bir ihtimal tabi ki var. Ancak iki takımın form durumu ve puan durumundaki iddiaları maçı bambaşka bir hale getirebilir. 

Ben Valvarde ve Simeone maçlarını izlerken Valvarde'nin hep bir noktada tıkandığını gördüm. Elinde oyunu değiştirebilecek bir yıldızı yoktu. Deyim yerindeyse Atletico'nun game changer'larına sürekli yenildi. Şimdi ise elinde böyle bir yıldızı var. Inaki Williams bugün hangi kanatta oynarsa oynasın Bilbao için en büyük değişken olacak. Merakla beklediğim bir maç. Gollü geçeceğini iki tarafında gol bulacağını ama sonunda Atletico'nun kazanacağını düşünüyorum. 2-1 ya da 3-1 gibi skorlar aklımda

* Villarreal-Real Madrid *

Real Madrid ilk yarıyı kazanır

Villarreal'de as sağ bek Mario, yedek sol bek Jokic, forvetler Adrian ve Leo sakat. 

Real Madrid'te Carvajal ve Varane sakat. Marcelo ve Ramos iyileştiler 11'de olmaları bekleniyor. 

Geçen sezon Villarreal'in sahasında Real Madrid'in 0-2 kazandığı uzun yıllar unutmayacağım bir maç izlemiştim. Bütün maçı oynayan Villarreal'ken rakip kaleye 2 kez gidip golleri atan Real Madrid olmuştu. Casillas'ın kurtarışları, yüzde yüzlük golleri kaçıran Villarreal oyuncuları, kendi içinde bir hikayeydi maç. Bugüne gelirsek Villarreal garip goller kaçırmaya hala devam ediyor. Real'e karşı gol kaçırmaya devam edemezsiniz ama. Villarreal evet yine iyi oynar fakat gol noktasındaki beceriksizlikler geri düşmelerini sağlayacaktır. Real Madrid'in ilk yarıda golü bulacağını düşünüyorum. Genel olarak çok gollü bir maç olmayabilir. 1-2 ya da 0-2 skorlarını görebiliriz.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder