Aralık 05, 2015

La Liga 14. Hafta Cumartesi

* Real Madrid en az 3 farkla kazanır *

Real Madrid'te Isco cezalı. Ramos, Varane, Marcelo, Carvajal sakat.

Getafe'de orta saha Juan Rodriguez cezalı.

Real Madrid'in bu maçta gol yeme ihtimali var ama yediğinden fazlasını atabileceği bir maç izleyebiliriz. Getafe şu ana kadar deplasman maçlarında erken yediği gollerden sonra maça gerekli enerjiyi koyamadı. Sol açıkta Lafita, Real Madrid'e karşı şansı tutan ve iyi oynayan bir forvet oyuncusudur. Bugün Getafe gol bulursa bu Lafita'dan gelecektir.

Diğer yandan Benitez'in orta alanı iki orta saha oyuncusu ile kurup kenarlarda James ve Bale'yi oynatması bekleniyor. Forvette Benzema ve Ronaldo birlikte oynayabilirler. Ronaldo, geçen hafta Eibar maçında şanssızdı. Penaltıdan gol bulmasına rağmen karşı karşıya iki net pozisyonu harcadı. Getafe maçlarında birden fazla gol bulma kapasitesine sahip olmuştur her zaman. Bugün de skoru yükseltecek onun golleri olur.

* Gol var *

Valencia'da stoper Mustafi, sağ bek Barragan, orta saha Andre Gomes, sağ açık Feghouli, forvet Negredo, yedek stoper Orban sakat. Orta saha Javi Fuego ve sağ bek Cancelo cezalı.

Barcelona'da Sergi Roberto, Mahtieu ve Rafinha sakat.

Valencia'da yeni teknik direktörü Gary henüz takımın başında sahada olmayacak. Maçı tribünden takip edecek. Valencia sakatlardan sonra elde kalan en iyi oyuncuları ile sahaya çıkacak gibi gözüküyor. Kulübede Piatti ve Bakkali dışında bütün yedekler genç takımdan olacaklar.

Valencia'nın bu maçta yapabileceği en iyi şey oyunu hızlandırmak ve gol bulmaktır bana kalırsa. Barcelona'yı skorsuz tutmaya çalışmak, eninde sonunda farklı mağlup olmalarını sağlar çünkü. Kendi evlerinde bu kadar kötü bir sezon geçiriyorken Barcelona'nın üstüne gitmek zorundalar. Ben iki takımın da gol atma ihtimalini yüksek görüyorum. Valencia mutlaka belli bölümlerde Barcelona'yı zorlayacaktır. Maç sonu için Barcelona daha şanslı 2-3 gol bulma ihtimalleri de yüksek maçta.

 Granada-Atletico

İlk yarı Atletico Madrid

Granada'da orta saha Krhin sakat. Orta saha Javi Marquez cezalı. Thievy kadro dışında.

Atletico'da Tiago ve Jackson sakat.

Granada'yı rakip kaleye taşıyan en iyi oyuncusu Success'i son haftalarda yorgun görüyorum. Malaga maçında iyi değildi. Hafta içi kupa maçında ikinci yarıda sahada yer aldı, yine iyi oynamadı. Granada sadece Success'ten ibaret olmasa da ilk 11'de başlayacak Success takımını ilk bölümde 10 kişi oynatabilir. Malaga maçında son 15 dakikalık bölümde maçın yönünü değiştiren El Arabi ve Rochina'nın iyi oyunlarıydı. Bu maçta da Granada sonradan oyuna girebilecek muhtemel isimleri ile birşeyler yapabilir bana göre. İlk yarı için Atletico'yu önde görüyorum. 

Deportivo-Sevilla

Gol var

Deportivo'da sol açık Luis Alberto, orta saha Borges dışında önemli eksik yok. 

Sevilla'da Banega ve sol bek Tremoulinas önemli eksikler. 

Deportivo bu sezon her maçı yaşayan ve her maça ayrı kadrolar kuran geleceği parlak bir teknik adama sahip. Şu ana kadar Sevilla seviyesinde 2 takımla evlerinde oynadılar, biri Bilbao diğeri de Atletico Madrid'ti. Celta Vigo maçı derbi maçı olduğu için onu saymıyorum. Çünkü derbilerdeki performanslar değişken olabiliyor. Bilbao maçını da Atletico maçını da ilk yarılarda kötü oynayan ve yenik kapatan bir Deportivo izledim. Buna karşın ikinci yarılarda doğru hamlelerle Victor bu iki maçı da beraberliğe getirmesini bildi. Bu maçta aynı Bilbao ve Atletico maçları gibi şekillenebilir. 

Skor tahminim 1-1 ya da 2-2. İki takım da gol bulur. 

Real Betis-Celta Vigo

2.5 gol üstü  

Betis'te önemli bir eksik yok. Sadece kaleci Adan'ın durumu net değil. Büyük ihtimalle 11'de olamayacak. 

Celta'da orta saha Pablo Hernandez cezalı. Stoperler Sergi Gomez ve Fontas sakat. Yedek orta saha oyuncusu Radoja da sakat.  

Celta'da Pablo Hernandez sezon başından beri 11'de izlediğimiz bir isim. Onun bölgesinde forvet arkasında Orellana sahaya çıkabilir. Sağ açıkta ise Bongonda'yı göreceğiz. Defansta ise iki stoperin yokluğunda sol bekte sürekli hatalarla oynayan Jonny mecburen Cabral'ın partneri olacak. Celta sezon başından beri savunmada bireysel hatalar yapan oyunculara sahip. Hafta içi kupa maçında bile defansın en iyisi olması beklenen Cabral kaleciye pas atayım derken Almeria forvetine asist yapıyor. Real Betis'te böyle hataları kullanabilecek iki kurt oyuncu Ruben Castro ve Joaquin varken Celta'nın gol yememesi bence imkansız. Diğer yandan Betis'in ağır savunması da hızlı oyunculara karşı sürekli zorlanıyor. Onların hataları kapatan çoğu zaman kaleci Adan oluyor. Adan sahada olmazsa da Celta'nın golleri nettir benim için. İlk yarıdan da goller beklediğim bir mücadele.

Taraf bahsi için fikrim yok.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder