Aralık 20, 2015

La Liga 16. Hafta Pazar

"Real Madrid-Rayo Vallecano"

"Real Madrid en az 3 farkla kazanır"

Real Madrid'Te Varane ve Carvajal dışında eksik yok.

Vallecano'da as kaleci Tono, ofansif oyuncu Ebert ve bek Rat'ın sakatlıkları sürüyor. Stoper Llorente, Real'den kiralık olduğu için kadroda yok.

Real Madrid'in çok iyi olduğunu söylemek zor. El Clasico'dan sonra Benitez ve futbolcuların arası kopmuş gibi. Maç içinde de futbolcuların umursamaz tavırları görülebiliyor. Bu maç biraz daha kolay bir maç. Vallecano defans yapmayı seven bir ekip değil. Bugün yapabileceği en iyi şey orta alanı biraz daha kalabalık tutmak. Real Madrid'in ön alan üçlüsü konsantre bir maç çıkarırsa erken gollerle 3-4 gollü bir galibiyet almaları olası. Diğer yandan Rayo farklı da geriye düşse maçları bırakmaz, her zaman golü kovalar. Bugün de 5-6 gol pozisyonuna gireceklerdir maçta. İddaa için 2 handikabın karşısında yer almam.

* Granada-Celta Vigo *

*TGS 2-3*

Granada'da orta saha Krhin sakat. Thievy ve Piti kadro dışında.

Celta'da Nolito sakat ve cezalı. Orta saha Pablo Hernandez cezalı. Stoper Fontas sakat.

Celta'nın iki as ismi kadroda olmayacak. Hem Nolito'nun hem de Pablo'nun eksikliği kolay kapatabilecek eksiklikler değil. Nolito'nun sol açıktaki görev yerinde Bongonda görev alacak gibi. Pablo'nun forvet arkasındaki pozisyonunda ise forvet Guidetti oynayabilir muhtemel 11'lere göre. Granada orta sahayı 3 saf orta saha oyuncusu ile kapatan bir takım. Bu takıma karşı Guidetti ve Aspas çift forveti orta saha direncini Celta adına düşürebilir. Berizzo böyle bir hataya düşer mi emin değilim. Bence mutlaka orta alanda Granada ile aynı sayıda orta saha oyuncusu kullanmalı. Aksi takdirde rakibine 2.bölgede çok boş alanlar bırakır.

Her iki durumda da 2-3 gollü bir maç bekliyorum. 1-1 ya da 1-2 skorlarını görmemiz olası. 

* Real Sociedad-Villarreal *

* Gol var *

Sociedad'ta oyun kurucu Zurutuza'nın sakatlığı var, sol bek De Le Bella cezalı.

Villarreal'de sağ bek Mario, stoper Bailey, forvetler Adrian ve Leo sakat.

Sociedad'ın son haftalardaki oyunu keyif veriyor. Üretkenliği daha fazla olan bir takım izliyorum. Agirretxe forvet bölgesinde yalnızları oynamıyor artık.

Diğer yandan Villarreal deplasmanlarda zorlanan bir takım. Üst üste deplasmanlarda çok kötü maçlarını izledim. Bu maçta rakibin ofansif sistemi biraz daha rahat pozisyon üretmelerini sağlayacaktır.

Taraf bahsi açısından 3 sonuca da açık.

* Athletic Bilbao-Levante *

* Athletic kazanır *

Bilbao'da orta saha Iturraspe sakat. Sol açık Muniain uzun bir sakatlık döneminden sonra ilk kez kadroya alındı.

Levante'de önemli bir eksik yok.

Levante yeni teknik direktörüyle çok daha iyi bir oyun oynuyor. Sadece geçen hafta Granada karşısında çaresiz görünüyorlardı. Granada topun kontrolüne sahip olamasa da oyunun kontrolünü hep elinde tuttu. Levante ise pozisyon bulmakta zorlandı. Bilbao'ya karşı pozisyon bulmaları bence zor değil, ama Bask ekibini skorsuz tutmaları bence zor.

2-1 ya da 3-1'lik bir Bilbao galibiyeti görmemiz olası.

* Malaga-Atletico Madrid *

* Malaga yenilmez *

Atletico'da Tiago ve Jackson sakat.

Malaga'da orta saha Tissone, stoper Angeleri sakat. Sol bek Boka kadro dışında. 

Atletico Madrid 8 Kasım'da oynadığı S.Gijon maçından beri istikrarlı bir şekilde tahminlerimde beni yanıltmayan bir takım. İlk yarılarda golleri buldukları, gol yemeden kazandıkları maçlar onlara güveni sağlıyor. Geçen hafta Bilbao karşısında uzun bir aradan sonra Atletico için gol var tahmini vermiştim. Bir gol yediler daha fazlasını da yiyebilirlerdi. Şanslı bir maçtı Atletico adına. Bugün onlardan biraz çekiniyorum.

Rakip Malaga son maçlarda performansını yükseltti. Malaga teknik direktörü Javi Gracia Osasuna'nın başındayken rakibini kendi evinde 3-0 mağlup etmiş, geçen sezon Malaga ile yine evinde 2-2 berabere kalmıştı. Javi Gracia'nın takımlarının Simeone'ye ters geldiğini söyleyebilirim. O iki maçı gözümün önüne getirdiğimde oyun olarak da hem Malaga, hem Osasuna Atletico'dan daha iyiydi.

Ben bugün Atletico'nun karşısındayım. Karşısında yer almak istemeyenlerin maçı pas geçmelerini tavsiye ederim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder