Aralık 19, 2015

La Liga 16. Hafta Cumartesi

*Valencia-Getafe*

Valencia kazanır

Getafe'den başlamak lazım aslında. İyi takım oldular, deplasmanda da şimdi birşeyler yapacaklar dediğim her maçta beni yanılttılar. Tabi genelde bu cümleyi içimden kurdum, deplasman oyunlarında onlardan bir tepki bekledim kendi kendime. Bu tepkiyi, gol atmayı, üretken olmayı, rakip kaleye gitmeyi biraz Eibar maçı hariç beceremediler.

Valencia daha yeni yeni oturacak. Geçen hafta Eibar'dan aldığı puan tamamen şanstı. Bir pozisyon bile bulamadılar ve yine kaleci Jaume penaltı dahil müthiş kurtarışlar yaptı, Valencia'nın puan alma umudunu sonuna kadar canlı tuttu. Bugün 21 puanı varsa Valencia'nın bu puanların 9-10 kadarını kaleci Jaume almıştır. Artık devreye oynaması gereken diğer oyuncuların da girmesi lazım.

Bu maçta ev sahibini önde görmemin nedeni, iyi oyunları değil, bunun altını çizerim. Daha çok Getafe'nin deplasmandaki varlık gösteremeyen hali. Ki iyi oynadıkları anlar olursa da Valencia kalecisine çarpabilirler. 1-0 ya da 2-0'lık bir skor görebiliriz.

*Betis-Sevilla*

İlk yarı Sevilla

İki takımda da önemli bir eksik yok.

Endülüs derbisinde her iki taraftan da iyi oyun bekliyorum. Maça daha iyi başlayacak taraf Betis olabilir. Ancak Betis kendi evinde ne zaman tempolu başlasa son 4 iç saha maçında olduğu gibi ilk golü erken bir şekilde kalesinde gördü.

Pepe Mel tek forvetle başlayıp maç içinde geriye düştüğü bölümden sonra çift forvete geçebilir. Tabi bu maçı kurtarabilir mi emin değilim. Bu yüzden bölüm bölüm iyi oynayacak iki taraf bekliyorum.

Sevilla'dan erken gol beklediğim için ilk yarı Sevilla galibiyeti tarafındayım.

* Espanyol-Las Palmas *

* TGS 2-3 *

Espanyol'da önemli bir eksik yok.

Las Palmas'ta stoperler Bigas ve Alcaraz'ın sakatlıkları sürüyor.

Espanyol'da hafta içi teknik değişim yaşandı. Steau Bükreş'in eski teknik direktörü, Espanyol'da da top koşturmuş Constantin Galca takımın başına getirildi. İlk maçına Levante karşısında çıktı sağ ve sol açıktaki iki isim Hernan Perez ve Victor dışındaki bütün as oyuncularını kullandı. Güzel bir oyunla 2-1 kazandılar. Sıkıntı şu ki bu maça da aynı takımla çıkacaklar. Hernan ve Victor yine yedekte kupa maçının 11'i bozulmayacak gibi.

Palmas ise 2-3 as oyuncusu dışında rotasyonlu kadrosuyla kupa maçına çıktı. Bir tarafın daha dinlenmiş olduğunun altını çizmek gerek. Buna karşın Palmas'ın bulduğu gol şanslarını gole çevirme yüzdesinin düşük olduğunu söylüyorum hep. Ne yazık ki forvette yer alan Viera, Araujo ve Tana çok rahat adam geçmesine, oyun içinde sürekli yer değiştirmesine, ön alandaki pas trafiğini müthiş yapmalarına rağmen son vuruşlarda yeterli değiller. Yedek forvet Willian Jose'nin formu 2. yarıda sonradan oyuna girerek Las Palmas adına bir umut olabilir. 

Ev sahibi ağırlıklı bir maç bekliyorum ama deplasman ekibi de kolay pes etmez. 

* Deportivo-Eibar * 

KG VAR

Deportivo'da orta saha Borges, Cani, Jonas, forvet Oriol Riera sakat. Sağ bek Laure cezalı. 

Eibar'da stoper Ramis cezalı.  

Gecenin en merakla beklediğim maçı. İkisi de bu sezon golcü kimlikleriyle güvenle oynadığım takımlar oldular. Deportivo hem oyun hem de teknik direktörlerin vizyonu açısından rakibinden birkaç adım önde. Yine de kazanırlar demem zor. 

Eibar her zamanki oyunuyla çift forvetle maça başlayacak. Maçların ilk bölümlerine çok çoşkulu ve üst üste ataklarla başlıyorlar. Bu bölümlerde onlardan gol yemeyen takım neredeyse kalmadı. Oynadıkları 15 La Liga maçının 12'sinde ilk golü attılar. Bu ilk goller de ilk yarılarda geldi. Sadece Malaga, Atletico ve Real Madrid maçlarında gol atamadılar. Ancak maçların 2. yarılarını iyi oynadıklarını söylemek zor. Eibar fırtınası 2. yarılarda diniyor. Bu bölümde Deportivo daha komple takım olma avantajını kullanacaktır. Sakatlığı düzelen formda isim sol açık Luis Alberto'ya ihtiyaçları var. Alberto'nun ikinci yarıda oyuna dahil olmasını bekliyorum. 

Maçla ilgili bir not da şunu paylaşayım; Eibar'ın ön plana çıkan golcüsü Borja Baston 2 sezon önce Deportivo formasıyla ikinci ligde mücadele ediyordu. Deportivo La Liga'ya çıkıncı Borja ile sözleşme uzatmadı. Borja her ne kadar kırgınlık yok dese de Deportivo seyircisine kendini hatırlatmak isteyecektir.

Deportivo: (4-2-3-1) Lux – Juanfran, Arribas, Sidnei, Navarro – Álex Bergantiños, Mosquera – Cartabia, Fajr, Luisinho – Lucas Pérez.
 

Eibar:(4-4-2) Riesgo – Capa, Pantić, Santos, David Lillo – Keko, Dani García, Escalante, Berjón – Enrich, Bastón.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder