Aralık 30, 2015

La Liga 17. Hafta 30 Aralık

Real Madrid-Real Sociedad

Real Madrid'te Ramos ve Carvajal sakat.

Sociedad'ta Granero tek önemli eksik.

Keyifli bir maç bekliyorum. İddaa için bir karşılığı yok. Sociedad gol bulacaktır. Ancak topla oynamaya fazla kendilerini kaptırabiliyorlar. Real Madrid Sociedad orta alanında boşlukları rahat bulup 3. bölgeye topu taşıyabilir. 4-1 ya da 3-1 gibi skorları olası görüyorum. 2 handikaba karşı gelmem Real adına. 

Barcelona-Real Betis

Barça'da eksik yok.
Betis'te yedek forvet Jorge Molina ve kanat Vadillo kadroda yoklar.

Betis, Barça'ya karşı gol bulmakta zorlanmayan takımdır. Hatta Nou Camp'ta 2 gol attığı maçları da fazlasıyla izledim. Özellikle Ruben Castro Barcelona maçlarına ayrı konsantre olur. Deplasmanlardan daha fazla puan toplayan ve skora gitmekte zorluk çekmeyen Betis yine gol bulabilir. Bu yüzden iddaa'da açılan 3 handikabı çok abartılı buluyorum ve karşısındayım.

Rayo-Atletico Madrid

İlk yarı 1.5 üstü

Yedikleri 10 golden sonra Rayo'nun nasıl tepki vereceğini kestirmek zor. İki bekleri Nacho, Tito ve defansif orta saha Baena cezalı. Sol bekte Rat'ın sakatlığı sürüyor ve ofansif oyuncu Ebert de sakat.

Atletico'da sol bek Felipe Luis ve orta saha Gabi cezalı. Jackson Martinez 52 gün sonra kadroda.

Takımlar genelde abartı gol yedikleri maçlardan sonra alt maçları yaparlar. Ancak muhtemel 11'lere bakınca bu maç nasıl alt bitecek diye düşünmeden kendimi alamıyorum. Rayo'da ciddi bir sol bek krizi var. İki sol bekte yok. 3. alternatif çinli oyuncu Chengdong. O da kupa maçlarında sağ bek oynasa da aslında daha çok ön alan oyuncusu. Paco Jemez stoperde Llorente'yi sol beke çekebilir. Onu da hiç sol bekte izlemedim, nasıl oynar kestiremiyorum. Bir diğer sorunları da orta alanı 3 orta saha oyuncusu ile kurarlarken Baena'nın cezası ile birlikte iki orta saha Troshorras ve Jozabed'in önünde ofansif bir oyuncu Pablo Hernandez oynayacak. Çünkü Rayo'nun kadro planlamasında 4. bir defansif orta saha alternatifi yok.

Atletico'ya gelirsek 4-3-3 ile sahaya çıkmaları olası. Orta alan üçlüsü Koke, Saul ve Oliver Torres olacak. Önlerinde Griezmann, Torres ve Carrasco'yu göreceğiz. Rayo'nun 2'li orta sahası düşünülünce Oliver Torres'in parlaması ve rahat hareket etmesi gereken bir maç izleriz diye düşünüyorum. Bence ilk yarıdan 2 gol görebiliriz. Atletico Madrid kazanır da erken tahminimdi. 

Celta-Bilbao

 2.5 üstü

Celta Vigo'da stoper Fontas ve Nolito sakat. Henüz kadroyu açıklamadılar ama Atletico'ya transferi kesinleşen orta saha Agusto Fernandez'in de kadroda olması beklenmiyor. 

Bilbao'da Susaeta, Iturraspe sakat. Başka eksik yok. 

Celta Vigo, Granada maçında Nolito'nun yokluğunu aramadı ama bu maçta yediğinden fazlasını atmak zorunda. Bu yüzden de skora katkısı yüksek olan Nolito'yu ararlar. Bence karşılıklı golleri görürüz maçta. Ancak Celta kendi evinde oynadığı maçlarda hücuma organize çıkan takımlar karşısında hep sorun yaşadı. Bilbao'da 2-3 pasta kaleye inebilen ve skor bulabilen bir takım. 1-2, 1-3 gibi skorları olası görüyorum. Bilbao'da kazanmaya yakın. 

Levante-Malaga

Beraberlik

Malaga'nın formu üst düzeyde. Orta alanda uzun süreli sakatlıktan sonra tekrar 11'e dönen ve düzenli oynayan Camacho'nun etkisi büyük bu dirilişte. Bu maçta da puan almaya yakınlar. Levante'yi gözden çıkaramama nedenim ise bir sonraki maçları Atletico deplasmanı. O deplasmana çıkmadan önce ne yapıp edip puan almalılar bu maçta. 1-1 beraberliğine yakın olduğum bir maç. 

Sevilla-Espanyol

Sevilla tek farkla kazanır

Sevilla'da orta alandan Krychowyak cezalı. 

Espanyol'da orta saha Diop cezalı, Victor Sanchez sakat.  

Espanyol'un yeni teknik direktörüyle hücumcu yapısını beğeniyorum. Ancak bu maçta muhtemel 11, hücumdan daha çok dengeyi düşünen bir 11 olacağını söylüyor bana. Espanyol sürprizi zor maçta. Erken tahminim iki takımın gol bulacağı üzerineydi. 2-1 ya da 2-0 gibi skorları olası görüyorum. İddaa için tek farklı Sevilla galibiyeti düşünülmeli. 

Eibar-S.Gijon

TGS  2-3

Eibar'da stoper Ramis cezalı. 

Gijon'da sağ bek Luis ve stoper Espinosa cezalı. 

Tahmin açısından zor bir maç olduğunu söylemeliyim. Eibar rakibine göre daha rahat skor buluyor olsa da maçları koparmakta güçlük çekiyor. Baştan sona üstün oynadığı tek bir pozisyon bile vermediği bir Valencia maçını 1-1 tamamlayabiliyorlar. Üstelik rakip 11 kişi kalmışken. Bu anlamda Eibar'a güvenemem. Gijon da puan alabilir onlardan tahminim 2-3 gollü bir maç.

Getafe-Deportivo : No bet

Palmas-Granada 
Granada kazanır

Granada'da tek eksik Sucsess

Palmas'ta stoper Aythami cezalı. Forvet Araujo sakat. Stoperde Alcaraz ve Bigas'ın da sakatlıkları sürüyor.  

Bence iki takım arasında oranların gösterdiği kadar farklar yok. 0-0 gidip de bir hatanın maçın kazanananı belirleyeceği bir maç olabilir. Favorim deplasman ekibi olacak. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder