Ocak 02, 2016

La Liga 18. Hafta Cumartesi

* Barcelona birden fazla farkla kazanır *

Espanyol'da önemli orta saha Victor Sanchez sakat. Hafta içi maçında onun yerine oynayan Canas da yok.

Barcelona'da eksik yok.

Espanyol'un yeni hocası oyunun kontrolünü elinde tutmayı ve sürekli öne oynamayı seven bir yapıda. Hem Las Palmas hem de Sevilla maçlarında gole ihtiyacı olduğu anlarda fazlasıyla risk aldığını da gördüm maçlarda. Barcelona'ya karşı bu riskleri aldığı takdirde Barça'nın 3. ve 4. golleri atması da zor olmaz maç içinde.

Espanyol için en iyi senaryo baskı kurdukları ilk yarı boyunca skoru bulmaları ile şekillenebilir. Aksi takdirde Barcelona Espanyol defansı arasında kolay pozisyonlar yakalacaktır. 2. yarısından daha fazla gol beklediğim tempolu bir mücadele izleriz. Her iki takım da golü düşünecektir maçta. 1-3 ya da 0-3 gibi skorları olası görüyorum.

* Atletico Madrid ilk yarıyı kazanır*

Atletico Madrid'te Oliver Torres kadroya alınmadı. Tiago sakat. Başka bir eksikleri yok.

Levante'de defansif orta saha Simao, sağ bek Pedro Lopez ve forvet Deyverson cezalı durumdalar.

Levante'nin orta saha ve defansta geniş bir kadrosu var. Ama aynı şeyi forvet bölgesi için söyleyemem. Deyverson'un forvette yer almadığı maçlarda zorlanıyorlar. Bugün onun yerine formsuz Ghilas forma giyecek gibi. Ghilas'ı kupa maçları dahil zaman zaman izledim. Takımla uyumlu bir görüntü çizmiyor ve formsuz. İlk 11'de başladığı maçlarda takımını 10 kişi oynatıyor.

Atletico adına Rayo maçı olumlu geçti. Goller geç gelmiş olsa da ilk yarıda da üstün bir futbol oynadılar. Yine baskılı bir ilk yarı oynarlar. 2-0 ya da 3-0 gibi skorlar olası gözümde. 

* Malaga-Celta Vigo *

TGS 2-3

Malaga'da sol bek Miguel Torres ve zaman zaman sol bek zaman zaman sol ön oynayan Juan Carlos sakatlığı nedeniyle yok. Orta sahadan Tissone ve stoper Angeleri'nin sakatlıkları sürüyor.

Celta Vigo'da Nolito ve stoper Fontas sakat. Atletico'ya transfer olan Agusto hem sakatlığı nedeniyle hem transfer nedeniyle kadroda yok.

Malaga'nın yükselen formu, Celta'nın ise düşüşü sözkonusu. Ev sahibine dönük bir maç izleyecek gibi gözüküyoruz. Ancak sol bekteki sıkıntıları Celta'ya gol şansı verebilir. Boka oynadığı her maçta kötü gözüküyordu.

1-1'lik beraberlik çerçevisinde geçebilecek bir maç görebiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder