Ocak 13, 2016

Kral Kupası son 8, rövanş maçları Çarşamba

* Celta Vigo-Cadiz *

Celta Vigo kazanır / 3.5 gol altı.

Celta'da kadro açıklanmadı. Nolito ve Fontas yok. Aspas ve Pablo Hernandez'in de kadroda olması beklenmiyor. Orellana, Wass, stoper Cabral, sol bek Jonny, sağ bek Mallo yedekte başlaması beklenen isimler.

0-3 skoruyla geçilen ilk maçta Cadiz'in 15-20 dakikalık bölümde iyi oyunu ve pozisyonları vardı. Bu bölümden sonra Celta'nın hakimiyeti ile geçen bir maç izledik. Çok fazla pozisyonun yaşandığı tempolu bir maç değildi. Bugün de Celta ilk maçtakine benzer bir kadro ile sahada olacak. Sadece ilk mücadelede forvet arkasında yer alan Orellana'nın yerinde genç isim Sene, Guidetti'yi destekleyecek. 1-0, ya da 2-0 skorlarına yakın bir maç görmemiz olası. 2.5 altı yüksek oranı ile değerlendirilebilir.

* Espanyol-Barcelona *

*Barcelona 1'den fazla farkla kazanır *

Espanyol'da orta saha Diop ve sağ açık Hernan Perez cezalı durumda. Orta sahada Victor Sanchez ve Canas'ın sakatlıkları sürüyor.

Barcelona'da Luis Suarez cezalı. Başka bir eksikleri yok.

4-1 ile geçilen ilk maç gergin bir ortamda geçti. Maçın yankıları da uzun bir süre medyayı meşgul etti. Bu maça da tansiyonun sıçramaması için iki ekibin teknik adamları birlikte poz verip dostluk çağrısı yaptılar. Buna rağmen olayların asıl başlangıç noktasının kahramanı kaleci Paul Lopez, Messi'nin ayağına basmasının pozisyon gereği olduğunu bilerek olmadığını söyledi ve herhangi bir özür dilemedi Messi'den. Bugün Messi, Suarez'in bölgesinde forvette sahaya çıkabilir. Sağ açıkta da Arda'yı izleyeceğiz.

İlk maçta yapılan onca faule ve kırmızı kartlara karşın, maçın kontrolünü sağlayamayan bir hakem izledim. Bugün maçta ise tecrübeli bir hakem Borbalan sahada olacak. Espanyol yine futbol oynamak yerine aynı tarz oyunu sürdürürse Borbalan böyle bir oyuna izin vermeyecektir. Özellikle ceza sahasında yapılan müdahalelere asla müsama göstermez, penaltı çalmaktan imtina etmez.

Ben yine Barcelona'nın farklı kazanacağı bir maç bekliyorum. Kırmızı kart ve penaltı ihtimalini yüksek görüyorum. 1-3 ya da 0-3 gibi skorlara yakınım.

* Villarreal-Athletic *

* Villarreal kazanır *

Villarreal'de forvet Adrian, stoper Bonera, sağ bek Mario sakat, orta saha Trigueros dinlendiriliyor.

Athletic'te Raul Garcia sakat. Başka bir eksik yok.

Öncelikle gecenin en çekişmeli maçını izleyeceğimizi söylemeliyim. 3-2 biten ilk maçtan sonra tabi ki tur ortada. Villarreal'in cebinde 2 gol var ama bunu avantaja çevirmek için mutlaka galip gelmeliler. Bölüm bölüm üstün olan iki takım izleyeceğimizi söyleyebilirim bu akşam. Athletic, Raul Garcia'yı arayacaktır. Sevilla maçının fazla efor sarfeden oyuncuları İnaki, Benat ve Aduriz fizik olarak 2. yarıyı çıkarmakta zorlanabilirler.

Diğer yandan Villarreal'de ilk maçtaki kadronun bir benzerini sahada görebiliriz. Leo Baptistao ve Samuel Athletic defansını geçmekte zorlanmamışlardı. Soldado, Denis Suarez ve Bakambu'nun da ikinci yarıda katkısı olacaktır mutlaka.

Villarreal'i önde görme sebebim, daha diri oyuncularla maça başlayacak olmaları. Ligde oynayan 3 as ismi de Bilbao'nun fizik olarak düşeceği 2. yarıda takviye olarak sahaya sürerek üstünlüğü ele alma potansiyeline sahip olmaları. 2-1 skoruna yakın bir maçla Villarreal'i tura yakın görüyorum.

* Las Palmas-Eibar * 

* İki takım da gol atar *

 Las Palmas'ta orta saha Hernan sakat. El Zhar ve Tana dinlendiriliyorlar.

Eibar'da orta saha Escalante cezalı ve sakat. Orta saha Dani Garcia, stoper Ramis kadro dışında. Bek Lillo, forvet Arruaberana sakatlar. Hajrovic'te cezalı durumda.

İki ekip de çok keyifli maçlar oynuyorlar. İlk maçta da bahsetmiştim Eibar'ın orta sahada alternatifleri yok. Hücumda ise verimli bir takımları var. İlk mücadeleye golle başlasalar da maçın geri kalan kısmında orta sahada Las Palmas üstünlüğü ele almakta zorlanmadı. Bu maçta benzer şekilde geçecektir. İki ekibi de gole yakın görüyorum. Tur ortada, daha fazla gol atan turu geçecektir. 3.5 üstü de değerlendirilebilir maçta.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder