Ocak 06, 2016

Kral Kupası Son 8, İlk maçlar Çarşamba

Athletic-Villarreal

* KG var *

Bilbao'da bek Boveda, sol açık Ibai sakat isimler. Önemli bir eksik yok.

Villarreal'de Soldado kadroda yok. Forvet Adrian, stoper Bonera, sol bek Jaume sakat. Oyun kurucu Trigueros ve Dos Santos kadro dışında kalanlar.

İki ekip de yedeklerden oluşan kadrolarla sahaya çıkabilirler. Bilbao Aduriz yerine forvette Kike Sola'ya şans verecek gibi gözüküyor. Sakatlığını yeni atlatan sol açık Muniain'i de ilk 11'de görebiliriz. İki ekibin de yedek kalecileri sahada olacaklar.

Bilbao'nun muhtemel 11'i biraz daha ideale yakın bir kadro olacak. Bu anlamda rakibine göre bir adım önde olacaklardır. Ancak Villarreal'de Bakambu ve Denis Suarez gibi oyunun şeklini değiştirebilecek iki isim yedekte olacaklar. 1-1 ya da 2-1 skorlarına yakın bir maç bekliyorum.

Mirandes-Deportivo

* KG var *

Mirandes kadrosunu açıklamadı.

Deportivo'da forvet Lucas Pérez, sol bek Fernando Navarro, kanat Fede Cartabia dinlendiriliyorlar. Stoper Arribas, orta saha Borges ve Cani sakat. Yeni transfer kaleci Stipe Pletikosa'nın henüz lisansı çıkmadı kadroda yok.

Deportivo'da önemli oyuncular dinleniyorlar. Ancak Faysal, Luis Alberto, Mosquero, Alex gibi isimler 11'de olmasalar da kadroda olacaklar. 

Mirandés: (3-4-3) Fernández – Galán, Ortíz, Gaffoor – Moreno, Lázaro, Provencio, Cantero – Sangalli, Prats, Álex García
Deportivo: (4-4-2) Manu - Laure, Lopo, Róber, Manuel Pablo - Jonás, Medunjanin, Juan Domínguez., Luisinho – Riera, Jonathan. 


Mirandes 3-4-3 sistemini kullansa da zaman zaman 5-4-1'e de kaydıklarını söylemek gerek. 2. ligin en çok gol atan takımına sahipler. Golcü olarak ön plana çıkan Malaga maçlarını da geçmelerini sağlayan Fildişi'li oyuncuları Lago Junio'ydu. Lago her iki Malaga maçında da 2. yarılarda oyuna girdi. Bugün de ilk 11'de oynaması beklenmiyor. 

Deportivo ise çift forvete devam edecek bugün de. Oriol Riera ve Jonathan, Lucas ile birlikte ligde pek çok maçta forma şansı buldular ama ikisi ilk kez bir arada oynayacaklar. 

Taraf bahsi açısından Deportivo'ya karşı gelemem. Gollü beraberlik işlerine yarayacaktır.  

* No bet *

Vallecano-Atletico


Rayo'da kadro açıklanmadı. Stoper Amaya ve sol bek Rat'ın sakatlıkları var. Önemli bir eksikleri yok. 

Atletico'da Griezmann, Godin, Juanfran, Felipe Luis, Koke dinlendiriliyorlar. İki yeni transfer Kranevitter ve Agusto kadrodalar. 

Atletico açısından yeni bir takım sahada olabilir bugün. Orta alanda iki yeni transfer Kranenvitter ve Agusto'yu görebiliriz. Forvet arkasında da son haftaların iştahlı ismi Thomas oynayacak gibi gözüküyor. Tek forvet Fernando Torres, sağda ve solda Carrasco ile Oliver'lı bir üçlü göreceğiz. 

Dengeli bir orta saha gibi gözükse de dirençli bir orta saha olur mu çok emin değilim. 


Diğer yandan Rayo'nun morale ve iyi bir sonuca ihtiyacı var. Evlerinde her zaman baskılı gol atmak için oynayan takımları var. 

Birbirini tanımayan oyunculardan kurulu bir Atletico bugün pas hatalarını fazla yapabilir. O yüzden Atletico banko diye düşünmeyin. Rövanş maçı da olacağı için beraberlik yetebilir Simeone'ye. 

Barcelona-Espanyol

Barcelona en az 3 farkla kazanır 

Barcelona'da Aleix ve Arda'nın ilk 11'de başlaması bekleniyor. Bu sezonun kötü isimlerinden Daniel Alves'in yerine Aleix'i. Rakitic'in yerine de Arda'yı sahada göreceğiz. Kalede Ter Stegen bekleniyor. Mascherano'nun yerine de Vermaelen görev yapabilir.

Espanyol'da orta sahalar Victor Sanchez ve Canas sakat. 

Espanyol'da da ligde oynanan maça göre bir iki değişiklik bekleniyor. Sol bekte Duarte yerine dönüyor. Orta sahadan Diop ve forvette Caicedo yedekte olabilirler. 

Ligdeki maç az pozisyonlu, Espanyol'un kapandığı, Barcelona'nın ise baskı kuramadığı bir maçtı. Bu maçta çok daha farklı hırslı bir Barcelona izleyeceğiz. Espanyol'un da hücumda daha fazla görüneceğini ve tehlikeler yaratacağını söyleyebilirim. 4-0, 4-1 gibi skorları olası görüyorum. 

* Valencia-Granada *

Valencia kazanır

Valencia'da Gaya, Mustafi, Feghouli, Bakkali sakat. Stoper Abdennaur, bek Cancelo, forvet Paco ve orta saha Andre Gomes kadroya alınmadılar. 

Granada'da sol bek Foulquier ve orta saha Ruben Perez kadroda yoklar. Bek Salva Ruiz ve sağ açık Rober sakat. 

Granada'da Success ve Penaranda'nın formu göz kamaştırıyor. Birbirleriyle oynamaya alıştıkça Granada'yı taşımaya devam edecekler. Bu formda ikilinin gölgesinde kalan El Arabi bugün 11'de olacaktır. Success'i onun yanında göreceğiz. Penaranda ile dönüşümlü oynayacaklardır. Orta alanda Fran Rico, Uche, Marquez üçlüsünü göreceğiz. Savunmada ise 5'li yerleşecek gibi gözüküyorlar. Tek dezavantajları kalede yer alacak yedek isim Kelava olacak. Kelava bir önceki turda yan toplarda hatalı çıkışları, sürekli elinden kaçırdığı toplarla dengesiz bir görüntü çizdi. 

Valencia'nın yeni teknik direktörüyle hala galibiyeti yok. Bugün yedek kulübesinde genç isimler olacaklar. Galibiyet için hırslı bir Valencia bekliyorum. Sakatlıktan sonra Real Madrid maçında iyi bir görüntü veren forvet Rodrigo ve Negredo'nun iyi oyunları maçı Valencia'ya döndürecektir. 1-0 ya da 2-1 gibi bir skorla galibiyetleir tarafındayım.

* Betis-Sevilla * 

* İlk yarı beraberlik * 

 Betis'te kadro açıklanmadı. Stoperler Bruno, Westermann ve bek Molinero sakat.  Joaquín de dinlendirilecek.

Sevilla'da sağ bekte Mariano kadroda yok. Orta saha Iborra yok.

Pazar günü Betis-Eibar maçını yazarken iki stoperlerinin yokluğunda stoperde forma giyecek olan Jordi Figueras'ın bireysel hataları fazla yapan bir oyuncu olduğundan bahsetmiştim. Eibar'ın ilk iki golünde de hataları vardı. Pepe Mel ikinci yarıda onu oyundan aldı. Bugün de sahaya çıkarmak gibi bir hataya düşmeyecektir. Eğer Jordi stoperde olursa Betis'i zor bir gece bekler. Büyük ihtimalle Pezzella'nın yanında Digard ya da Tarek'i göreceğiz. 

Sevilla'da forvette Immobile'i göreceğiz. Lig maçında ilk 11'de olmayan Banega, Konopylanka gibi isimler 11'de bekleniyor.

Betis'in de tepki vermesi gereken çekişmeli bir maç bekliyorum. Kırmızı kart olasılığı da fazla maçta. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder