Ocak 10, 2016

La Liga 19. Hafta Pazar

* İlk yarı 1.5 altı *

Villarreal'de önemli bir eksik yok.

Gijon'da yedek forvet Carlos Castro ve sakatlığı süren Sergio dışında önemli bir eksik yok.

Gijon deplasmanda ligin üst sırasındaki takımlarla oynarken her zaman oyunu 0-0 götürmeyi amaçlayan 11'lerle mücadele etti. Atletico Madrid (1-0) , Celta vigo (2-1), Sevilla (2-0) ve Eibar (2-0) maçlarında zor açılan oyunlar ve rakiplere verilen az pozisyonlar izledim. Topun arkasında kaldılar, topa sahip oldukları anlarda hızlı çıkarak tehlikeler yarattılar. Bir tek Athletic Bilbao maçı bu 4 maçtan farklı geçti, ki o maçta da as kaleci Cuellar'ın sakatlığı vardı. Yedek kalecileri Alberto ise oyun tutmayı başarabilecek bir kaleci değildi. Atletico, Sevilla ve Eibar maçlarında ilk yarılar 0-0 geçilmişti. Celta Vigo karşısında ise ilk yarıyı 1-0 yenik kapamışlardı.

Bugün de bu tarz bir karşılaşma bekliyorum. Villarreal ilk golü atmakta zorlanabilir.

* Real Sociedad-Valencia *

* Valencia yenilmez *

Real Sociedad'ta Agirretxe, Canales, Granero, Zurutuza sakat. Defansif orta saha Bergera cezalı.

Valencia'da Andre Gomes, Feghouli, Gaya, Bakkali sakat. Mustafi kadroda.

Socieadad yeni teknik direktörleriyle hücumu daha çok düşünen bir takım oldu. 3 puandan uzak kalsalar da keyifli maçları izledim bu dönemde. Bugünkü maçta zorlanacakları nokta ne yazık ki sakatlar. Geçen hafta Vallecano karşısında 2.5 üstünü tavsiye ederken Agirretxe ve Canales bu maçtan aranmaz demiştim. Ancak Valencia karşısında bu iki oyuncuya da ihtiyaçları var. Vela formsuz, bütün yük Bruma ve Jonathas'ın üstünde. Bruma skor bulduğu maçların da özgüveniyle rahat oynuyor. Jonathas ise henüz gol atamamanın stresine sahip. Valencia karşısında belki bir gol bulabilir Bask ekibi ama maçı kazandırabilecek 2. golü bulmaları bana göre zor. Teknik direktörün fazla şans vermediği sol açık Chori Castro'yu da Malaga'ya kaptırdılar. Sahaya çıkacak 11 dışında, kenardan gelip maçı çevirebilecek bir hücum oyuncuları olmayacak.

Diğer yandan Valencia, hem Real Madrid hem de Granada maçlarında güzel oynadı. Geçen sezonun başındaki Valencia'dan parçalar izler gibiydik. Büyük ihtimalle Negredo yedekte olacak. Rakibin yedek kulübesi zaafiyeti düşünülürse Valencia'yı önde görüyorum. 1-2, 1-3 gibi skorlar aklımda.

*Las Palmas-Malaga*

Palmas yenilmez

Malaga'da forvet Charles ve Amrabat cezalı. Yeni transfer Malaga'dan alınan sol açık Chori kadroda. Sol bek Miguel ve sol kanat Juan Carlos sakat.

Las Palmas'ta orta saha Hernan dışında önemli bir eksik yok.

Malaga'nın son haftalardaki çıkışında pay sahibi iki oyuncu Charles ve Amrabat'ın yokluğunda, hücumda birlikte oynamamış oyuncuları sahada göreceğiz. Duje Cop'un yanında Santa Cruz, sol açıkta yeni transfer Chori Castro, Amrabat'ın bölgesinde sağda ise bir orta saha oyuncusu Juanpi muhtemel 11'lerde gözüküyor.

Palmas'a gelirsek rakibi kupa maçı oynamazken perşembe akşamı kupada Eibar deplasmanındaydılar. O maçta 90 dakika sahada kalan ideal kadrodan sadece 3 isim vardı. Stoper Aythami, sağ bek David ve orta saha Roque bugün de 11'de olacaklar. Eibar maçının bir etkisi olmayacaktır bugünkü maça.

Setien geldikten sonra Palmas evindeki kupa maçı dahil 5 maçın 4'ünü galip kapadı. Bu 4 maçta da galibiyeti haketen bir oyun ortaya koymuşlardı. Sadece Granada maçında biraz hakem şansı da yanlarındaydı. Hücum bölgesi formda bir Palmas izliyorum. Bugün de galibiyete yakın görüyorum onları, risksiz seçim için beraberlik ihtimali de göz önüne alınmalı.

* Celta Vigo-Atletico Madrid *

* Atletico kazanır *

Celta Vigo'da Nolito ve stoper Fontas sakat. Başka bir eksikleri yok.

Atletico Madrid'te Tiago sakat. Oliver Torres kadro dışında.

Günün seyredeğer maçlarından biri olacak. Keşke çok gol izleyebilsek ama malum Atletico Madrid maçlarında 3. ve 4. golleri zor görüyoruz.

Celta Vigo'nun 11'i hemen hemen belli, Nolito'nun bölgesinde Bongonda'yı göreceğiz. Atletico'ya transfer olan Agusto'nun yerine de sakatlığı düzelen Radoja 11'de olacak.

Atletico Madrid tarafında ise Simeone'nin nasıl bir 11 çıkaracağı merak konusu. Hafta içi kupa maçında Agusto ayağının tozuyla kendini 11'de buldu. 57 dakika sahada kaldı. Simeone biran önce takıma alıştırmak istiyor onu. Bugün de ilk 11'de olması muhtemel. Orta sahası kalabalık bir takım sahada görebiliriz. Saul, Koke, Gabi ve Agusto 4'lüsünün önünde Vietto ve Griezmann'ı izleyeceğiz. Bu orta saha dörtlüsünün Celta orta alanı karşısında üstünlük kuracağını söylemek zor değil. Atletico'nun orta sahası ile kazanacağı bir maç görmemiz olası. 0-2 ya da 1-2 skorlarına yakın bir maç görebiliriz. 

* Eibar-Espanyol *

*TGS 2-3 *

Eibar'da önemli bir eksik yok.

Espanyol'da orta saha oyuncuları Canas ve Victor Sanchez'in sakatlığı sürüyor. Stoper Alvaro cezalı. Caicedo ve Asensio'nun hafif sakatlıkları var, kadrodalar ama 11'de olmayabilirler.

İki ekip de kupada zorlu maçlar oynadılar. Eibar biraz daha fazla rotasyon imkanına sahipti. Orta saha oyuncularını dinlendirebildi. Espanyol'da ise iki orta sahanın eksikliğinde Diop her maçta 11'de başlamak zorunda kaldı.

Eibar'ın yine ilk yarıyı daha iyi oynayabileceği bir maç bekliyorum. Espanyol'un ise Barcelona maçının gerginliğinden sonra bu maça konsatrasyonunu kestiremiyorum. İlk yarı Eibar kazanır ve 2-3 gol arası bir maç izleyebiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder