Ocak 14, 2016

Kral Kupası son 8 rövanş maçları Perşembe

* Granada-Valencia *

* No bet *

Granada'da Success kadroda yok.

Valencia'da Enzo Perez, Gaya, Andre Gomes, Rodrigo, Javi Fuego, Feghouli, Abdennaur, sol bek Barragan kadroda yoklar.

Granada'da ligde cezalı olan hücum oyuncusu Rochina'nın ilk 11'de olması bekleniyor. Forvette de Penaranda ve El Arabi ikilisini göreceğiz. Sandoval ilk Valencia maçıyla birlikte sistem değişikliğine gitti. Önce Valencia karşısında, sonra da Barcelona mücadelesinde 3-5-2 sistemiyle çıkarıyor takımını. İki maçı da 4-0'lık yenilgilerle geçtiler. Barcelona maçında hücumda varlık gösteremediler ama Valencia karşısında hücumda aktiftiler. Kaleci Ryan'ın kurtarışları skor bulmalarının önüne geçti. Hem Valencia hem de Barcelona maçlarında gördüğüm şuydu, henüz 3'lü savunmaya alışabildiklerini söylemem zor. Bu sistemi oynarken kanatta seçeceğiniz iki oyuncunun fiziksel kapasitesi çok yüksek olmalı. Valencia kanatlarda fazlasıyla boş alanlar buldu 4-0'lık maçta. Ayrıca geride oynayan 3 stoper Mainz, Babin ve Doria sürekli yerlerini kaybettiler. İlk Valencia golünde Mainz'in hatası vardı. Yani Granada bu sistemi oynamayı sürdürürse sancı çekmeye devam edecek bana göre.

İlk maçlarda alınan belirleyici skorlardan sonra, turu geçmek için az umudu olan takımlar rövanşlarda istekli başlarlar genelde. Bugün de Granada baskılı başlayabilir ama yine kaleci Ryan'ı geçmekte zorlanabilirler. Maçın devamında ise yenebilecek bir gol, moralmen takımı çökeltebilir. Valencia'nın çok eksiği var rotasyon yapmış diye düşünmemek gerek. Ben maça dokunmuyorum.

* Atletico-Vallecano *

*İlk yarı Atletico kazanır*

Atletico'da sağ bek Juanfran, Jimenez, Agusto kadroda yoklar. Fernando Torres ve Tiago sakatlar.

Rayo'da yedek forvet Miku, hücumcu Ebert, bek Rat, stoper Amaya kadroda yoklar.

Atletico; Moya, Jesus Gamez, Savic, Godin, Felipe Luis; Kranevitter, Thomas, Koke; Angel Correra, Jackson, Carrasco

Rayo; Yoel, Tito, Llorente, Ze Castro, Nacho; Trashorras, Baena; Lass, Montiel, Pablo Hernandez ya da Bebe, Javi Guerra

İki ekibin yukarıdaki 11'lerle başlaması bekleniyor. Paco Jemez forvet arkasında 17 yaşındaki Montiel'i sahaya süreceğini açıkladı. Montiel ofansif bir oyuncu, 10-2'lik Real ve ilk Atletico maçında çok az sürelerde oyunda kaldı. Atletico seyircisi önüne çıkmak heyecan verici olacaktır ama bu yükü kaldırabilir mi biraz zor. Vallecano'da 1-1'in güveni vardır, tabi ki tur için gol bulmaları gerek, bu yüzden de hücumcu bir 11 ile sahada olacaklar. Atletico bu tarz üstüne gelen takımlara karşı erken goller bulabiliyor. İlk yarıyı önde kapatmalarını bekliyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder