Ocak 31, 2016

La Liga 22. Hafta Pazar

* Gol var *

*Sevilla-Levante*

Sevilla'da Banega, Krychowyak sakat. Sağ açık Vitolo cezalı.

Levante'de önemli forvet Deyverson cezalı. Sakatlığı süren isimler sol açık Ruben ve sağ bek Pedro Lopez.

Sevilla zor gol yiyen ve özellikle evindeki maçlarda öne geçip skoru korumaya giden, çoğunlukla 2-0 skoruyla kazanan bir ekip. Emery sezon başında başını ağrıtan savunmayı düzene sokmak için çok uğraştı. Son 1 aydır da özellikle orta alanı orta saha oyuncularından kurup kolay pozisyon vermeyen bir takım oldu. Bugünkü maçta orta alandan 2 as oyuncu ve forvet hattından da Vitolo eksik olunca, ister istemez daha ofansif bir Sevilla izleyeceğiz. Krohn Dehli'nin sol açıktaki mevkisini Konopylanka alıcak. Banega'nın organizatör görevini de Krohn üstlenecek. Orta sahada Krychowyak'tan doğan boşluğu N'zonzi kapatacak. Banega ve Vitolo'nun Sevilla'yı ön alana taşıyan iki önemli isim olduğunun altını çizmem gerek. İki kanatta yer alacak Konopylanka ve Reyes savunma yapmayı çok da seven oyuncular değiller bu yüzden de Emery'nin planlarında asıl seçim olamadılar. Tabi ki takımı öne geçirebilecek hamleler bu iki oyuncu sayesinde gelebilir ama diğer yandan Levante'de kanatlardan atak yapabilen oyunculardan kurulu bir takım. İkisinin kaptıracağı toplar da rakibe gol şansı verecektir.

* Valencia-S.Gijon *

*S.Gijon yenilmez*

Valencia'da orta saha Javi Fuego ve forvet Paco dışında önemli bir eksik yok.

S.Gijon'da stoper Bernardo sakat. Başka bir eksikleri yok.

Valencia açısından Las Palmas ile oynanan kupa mücadelesinde orta sahanın daha canlı ve konsantre olduğu bir maç izledim. Enzo, Parejo ve Andre Gomez 3'lüsü kapasitelerinin yüzde 70'ine yaklaştı mı Valencia'nın üstünlük kuramayacağı takım olmaz. Ancak bu 3'lünün istikrarı olduğunu da söylemem çok zor. Bütün lig maçlarında basit toplar kaybettiklerini 3 pası yapamadıklarını da devamlı izliyorum. Bugünkü maçın anahtarı da yine bu orta saha olacak. Kupada çarşamba akşamı Barcelona'ya konuk olacaklar. Bu anlamda akılları bu maçta olabilir mi çok emin değilim.

Gijon'a gelirsek deplasmandan puan almakta zorlanan bir takım. Çok iyi oldukları ve yenilgileri haketmedikleri Celta Vigo, Villarreal, Atletico Madrid maçlarını da izledim. Bu 3 maçta da gol noktasında şanssızdılar. Valencia gibi her maç kalesinde gol gören ve sonra o golü çıkarmak için uğraşan bir takıma konuk olmuşken skor bulmaları halinde maçtan puan da alabileceklerini düşünüyorum.

* Las Palmas-Celta Vigo *

2.5 Üstü

Las Palmas'ta orta sahalar Hernan ve Vicente sakat. Stoper Bigas'ın sakatlığı sürüyor.

Celta Vigo'da Nolito kadro dışında. Stoper Fontas sakat başka bir eksikleri yok.

Erken tahminimde Celta Vigo'nun muhtemel rotasyonu kaynaklı ev sahibine dönük bir maçı kurgulamıştım. Celta, Kral Kupası yarı finalinde Sevilla ile karşılaşacak hafta içinde. Forvetten Guidetti ve orta sahadan Pablo Hernandez'i dinlendirecek gibi gözüküyorlar. Forvette Aspas'ın arkasında Orellana'yı, kenarlarda da Bongonda ve yeni transferleri Beauveu'yu göreceğiz. Vallecano maçındaki gibi büyük bir rotasyon olmayacak.

Diğer yandan Palmas da hafta içi Valencia karşısında as oyuncuları ile oynadı. Dinlenen oyuncular Valeron ve El Zhar'dı. Bugün yine Valeron'un orta sahada olduğu ofansif bir sistemle sahaya çıkacak gibi gözüküyorlar. Pazartesi günü oynadıkları Levante maçına da bu şekilde çıkmışlardı. Valeron 40 yaşında ve orta saha için fazla yumuşak. Maçta fazlasıyla pozisyon izlememiz olası. 3.5 gol üstü ve 7 gol de değerlendirilebilir. 

* Real Madrid-Espanyol *

* Real Madrid en az 3 farkla kazanır *

Real Madrid'te Bale ve Pepe sakat.

Espanyol'da oyun kurucu Asensio, sol açık Burgui Real Madrid'te kiralık oldukları için yoklar. Forvet Caicedo ve sol açık Victor Alvarez sakat. Forvet Gerard Moreno da cezalı durumda.

Espanyol'un yüzde 50'sini oluşturan hücumdaki bütün isimleri sahada olamayacaklar. Sağ açıkta oynayan Hernan Perez'in forvet bölgesine çekilecek. Zaman zaman forvet arkasında görev yapan Salva Sevilla'nın sol kanatta olacak. Sağ kanatta da bu sezon çok az şans bulan ve maç eksiği olan Montanes'i hücumda göreceğiz. Orta saha 2 aylık bir sakatlık sonrası şans bulacak olan Victor Sanchez, Diop ve Jordon üçlüsü ile kurulacak.

Espanyol bu takımla daha çok kendi yarı alanında topun arkasında kalacaktır. Hücumda ise üretken olmaları ve Real defansını yıpratmaları biraz zor.

Real Madrid'e gelirsek tıkır tıkır işleyen bir sağ kanatları varken, Bale'in sakatlığı sonrası bir de Carvajal'ı yedeğe çekmek Zidane açısından yapılmaması gereken bir hataydı. Carvajal yalnız savunmada değil hücumda da yaratan ve pozisyon hazırlayan bir bek.

Real Betis maçındaki kayıptan sonra daha motive bir Madrid bekliyorum. Espanyol sadece kapanarak 90 dakikayı geçiremez. Hücumdaki eksiklikleri sonrası 2. bölgeyi geçmeleri ve top tutmaları zorlaşacağı için üst üste baskı yemeleri Real'in skora erken gitmesini sağlayabilir. Real 3 farkı bulacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder