Ocak 03, 2016

La Liga 18. Hafta Pazar

* Rayo-Real Sociedad *

2.5 üstü

Rayo'da ofansif oyuncu Ebert'in sakatlığı sürüyor. Stoper Amaya ve sol bek Rat'ın da sakatlıkları var. Önemli bir eksikleri yok.

Sociedad'ta Real Madrid maçında sakatlanan hücumun önemli isimleri Agirretxe ve Canales sakat. Stoper Mikel Gonzalez, Raul navas ve orta saha Granero sakatlığı süren isimler.

İki takımın da galibiyete ihtiyacı var. Gol konusunda cömert bir öğle maçı izleyebiliriz. Hangisi kalesinde gol görürse görsün maçı bırakmayacaktır.

Sociedad adına Canales ve Agirretxe önemli eksikler. Canales tolere edilebilir ama Agirretxe tabi ki zor. Avantajları Agirretxe'nin gölgesinde kalmış olan Jonathas'ın sonunda kendini ispatlamak için bir fırsat elde etmiş olması. 1-2 1-3 gibi skorlarla Sociedad galibiyetine yakınım.

* Betis-Eibar *

Eibar yenilmez

Betis Barcelona maçında art arda iki stoperini sakatlığa kurban verdi. Bruno ve Westermann sezon başından beri Betis'in iki as stoperiydi. Yerlerine Pezzella ve Jordi oynayacaklar. Pezzella zaman zaman 3. stoper olarak Bruno ile forma giydi. Ancak Jordi Figueras Pepe Mel'in ancak kupa maçlarında oynattığı bir isim. Bireysel hataları fazla yapan bir oyuncu olduğu için fazla tercih edilmiyor.

Eibar'da stoper Dos Santos ve sol bek Junca sakat.

Hem Pepe Mel hem de Mendilibar rotasyonu seven iki hocadır. Hafta içi de maçlar oynandığı için bugünkü 11'ler de bazı sürprizler olabilir. Bu anlamda maç çok net değil. Ancak Betis'in iki as stoperinin yokluğunda Eibar'dan mutlaka gol yiyeceğini düşünüyorum. Betis cevap verebilir mi ya da maçı çevirebilir mi ondan biraz şüpheliyim. Bahsim Eibar yönünde.

* Granada-Sevilla *

No bet 

Granada'da sol bek Biraghi cezalı. Stoper Babin sakat. Başka önemli bir eksikleri yok.

Sevilla'da Steven Nzonzi, Tremoulinas ve Krohn-Dehli kadroya alınmadılar.

Sevilla'nın performansını deplasman ve iç saha olarak ayırmak gerek. Her deplasmana çıktıklarında şimdi kazanacaklar mı desek de ya beraberlik ya mağlubiyetle dönüyorlar. Deplasmanlarda ilk 11'de başlayan golcüleri Gamiero'nun kaçırdığı pozisyonların 3 puanların kaçmasında da önemli bir rolü var. Bugün Emery hafta içi Espanyol karşısında başarılı bir oyun ortaya koyan Immobile ile mi başlayacak yoksa yine Gamiero'yu mu tercih edecek net değil.

Ben Sevilla'nın deplasman maçlarına güvenmiyorum. Erken tahminim 2-3 gol aralığında bir maç. Sevilla kazanacaksa da nasıl kazanacağını görmek istiyorum.

* Deportivo-Villarreal *

Deportivo yenilmez

Deportivo'da yedek stoper Lopo, yedek forvet Jonathan, orta saha Borges sakatlığı süren isimler. Yeni bir eksikleri yok.

Villarreal'de sol bekler Jaume ve Jokic, forvet Adrian, stoper Bonera sakatlığı süren isimler. Sol açık Samu Castillejo kadro dışında kaldı.

Keyifli bir mücadele izleyeceğiz. Pozisyonlar da görürüz ama fazla gol izler miyiz ondan şüpheliyim. İki ekip de savunma yönlerini son maçlarda geliştirdiler. Daha çok taktiksel anlamda yapılan müdahalelerle oyunun açıldığı belirli bölümler görebiliriz.

Deportivo adına Avrupa Kupaları adına önemli bir maç, evinde Sevilla, Atletico ve Athletic maçlarından 1-1, 1-1, 2-2 beraberliklerle ayrılan bir takım izledim. Celta Vigo, Eibar gibi takımları da 2-0 yenmeyi başardılar. Villarreal'de Deportivo'nun boy ölçüşebileceği bir takım, tabloya göre beraberlik biraz daha olası.

Villarreal ise deplasmanda Barcelona dışında hep alt sıradaki takımlarla oynadı. 2. devre fikstür açısından deplasmanda Villarreal adına çok zor geçecek. İlk zor deplasmanları da bugünkü.

Bu anlamda Deportivo'nun ne verebileceğini oynadığı maçlara göre söyleyebiliyorum. Fakat aynı şey Villarreal için geçerli değil. Bahsim Deportivo yönünde.

* Athletic-Las Palmas *

* No bet *

Athletic'te stoper Laporte ve orta saha Benat cezaları nedeniyle yok.

Lalmas'ta 2. forvet Willian Jose sakat. Orta saha Roque cezalı. Zaman zaman stoper zaman zaman defansif orta saha oynayan Hernan, stoper Bigas ve Alcaraz sakatlıkları nedeniyle yoklar.

Her iki ekibin de geniş kadroları var ve eksik isimleri bir şekilde tolere edeceklerdir. Keyifli bir mücadele izleriz, bir kaç gol görmemiz de olası maçta. Ancak bahis anlamında fazla dokunmak istemediğim bir maç.

* Valencia-Real Madrid *

* 3.5 gol altı *

Valencia'da stoper Mustafi, sol bek Gaya, orta saha Enzo, Feghouli, Bakkali sakatlığı süren isimler.

Real Madrid'te Carvajal sakat. Ramos iyileşti ve kadroda.

Maç için erken tahminim kg var bahsiydi. Muhtemel 11'ler fikrimi değiştirdi.

Valencia teknik direktörü Neville sistemini oturtma arayışı içinde. Villarreal mücadelesine ilk kez 5-3-2 sistemi ile çıktılar. Çok dengeli ve az pozisyon verdikleri bir maç izledim. Villarreal frikik golü ile maçtan galip ayrıldı. Tabi ki maç 1-0'a gelince 3 stoperden vazgeçti Neville ve bir forvet oyuncusu ile gol aradı. Bugün de aynı sistemle sahada olacak gibi gözüküyorlar.

Real açısından ise James'in formsuzluğu dikkat çekiyor. Sociedad mücadelesinde ismini duymak zordu. Maçın sonlarını da göremedi. Bugün onun yerine Casemiro ile başlayabilirler.

Valencia-Real maçları normalde gol kokan maçlardır. Maç yine kg var olabilir tabi de aşağıdaki 11'lere göre 2-3 gol arası bir maç daha olasıdır gözümde. 

 Jaume; Cancelo, Abdennour, Santos, Vezo, Orban; Danilo, Parejo, Gomes; Negredo, Alcacer

 Navas; Danilo, Ramos, Varane, Marcelo; Casemiro, Modric, Kroos; Bale, Cristiano, Benzema

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder