Ocak 24, 2016

La Liga 21. Hafta Pazar

* A.Bilbao-Eibar *

*Eibar yenilmez*

Eibar'da sol bek Luna ve stoper Ekiza sakat. Orta saha Escalante iyileşti ve kadroda. Önemli bir eksikleri yok.

A.Bilbao'da stoper Exteita, forver arkası Eraso, orta saha Iturraspe kadroda yoklar. Kaleci Iraizoz cezalı. Forvet Raul Garcia sakat.

Zevkli bir öğle mücadelesi izleyeceğiz, belki 3.5 üstüne çıkacak bir maç olmayabilir ama illa ki 2-3 golü görmemiz olasıdır.

Bilbao'da as kaleci Iraizoz yerine Herrerin oldu mu her maçta birden fazla gol yediklerini izledim. Herrerin savunma arkasına atılan toplarda zamanlama hataları yapabilen bir kaleci. Hem kral kupasında hem de Uefa maçlarında kalede Herrerin vardı. Bilbao'nun evindeki maçlarda baskılı başladığını biliyoruz. Bu maçlarda savunmayı da fazlasıyla öne çıkarıyorlar. Eibar çok çabuk ceza sahasına inebilen savunma arkası koşuları iyi yapan bir ekip. Ev sahibi bu anlamda kalesinde erken gol ve pozisyonlar görebilir. Bilbao'ya evinde karşı gelmek zor olsa da Eibar'ın puanı tarafındayım.

*Deportivo-Valencia*

* Deportivo kazanır *

Valencia'da forvet Paco Alcacer, Feghouli, orta sahalar Enzo ve Javi Fuego sakat.

Deportivo'da sağ açık Fede ve orta saha Borges sakat. Jonas ve Cardaso kadroya alınmadılar. 

Valencia için ne yazık ki iyi şeyler söylemek zor. Belki en olumlu cümle şu olur, kral kupası maçlarında daha iyi oynadıklarını izliyorum. Büyük ihtimalle lige konsantre olmakta zorlanıyorlar.

Perşembe akşamı kupa maçından çıktılar. O maçta 90 dakika sahada yer alan orta sahalar Parejo ve Danilo ve 68 dakika oynayan sağ açık Rodrigo bugün de 11'de başlayacak. Bu 3 oyuncu da bana göre kilit oyuncular ve fiziksel olarak bu maçı çıkarabileceklerini düşünmüyorum.

Deportivo geçen hafta Sociedad mücadelesinde kalecisi Lux'un kurtarışlarıyla ayakta kaldı. Yenildikleri Villarreal ve Real Madrid maçlarında çok daha iyi oyunu vardı Deportivo'nun. Bu zorlu dönemde onlarda kupa maçları yaptılar her ne kadar as oyuncularını kupada dinlendirmiş olsalar da orta sahanın kilit ismi Mosquera üst üste kupa maçlarında da sahada kalmıştı. Oyundan erken düşüşü Sociedad maçında sahaya net yansıdı. Bugün sonunda hafta içini dinlenmiş geçiren bir Deportivo izleyeceğiz. Galibiyetleri tarafındayım.

* Atletico-Sevilla *

*İlk yarı beraberlik*

Atletico'da yeni bir eksik yok.

Sevilla'da yedek orta saha oyuncusu Iborra cezalı. Onların da önemli bir eksiği yok.

Çok fazla bu maça bahis oynanması taraftarı değilim. Sertlik dozajı yüksek, gerilimli bir maç bekliyorum. Emery, Simeone İspanya'ya geldiğinden beri onu bir türlü mağlup edemedi. Emery bu kazanma hırsını her Atletico maçında sahaya yansıtıyor. Takımını da çok iyi motive edip maça çıkartıyor. Fakat bazen bu fazla motivasyon kırmızı kart olarak da Sevilla'ya dönebiliyor. Maçın ağırlığını taşıyabilecek bir hakem de sahada olmayacak ne yazık ki. Bol kartlı bir maç bekliyorum.

İddaa açısından ilk yarı dengeli bol faullü bir maçın karşılığı olarak beraberlik tarafındayım.

* Real Betis-Real Madrid *

İlk yarı Real Madrid

Real Betis'te stoper Westermann'ın sakatlığı vardı, defanstan yeni eksik sağ bek Piccini. Kanat/forvet Vadillo sakat.

Real Madrid'te Bale ve Ramos sakat.

Real Betis alt yapı antrenörü Merino ile çıktığı ilk maçta mücadele gücü yüksek bir 11 sahaya sürdü. Erken gol yemeyip maçı başa baş götürmeyi başardılar. Merino'nun tek önemli dokunuşu sağ önde kullandığı aslında orta sahanın her bölgesinde oynayabilen savunma yönü yüksek Kadir'di. Pepe Mel bu sezon Kadir'i hiç tercih etmemişti. Bugün de Ronaldo ve Marcelo kanadını durdurmak için Kadir yine sahada olacaktır.

Betis uzun bir zamandır gol bulamadı. Ancak üretkenlik konusunda hala zorlanıyorlar. Maça iyi başlayabilirler, fakat kaçırdıkları pozisyonların dönüşünde Real Madrid öne geçmeyi daha kolay başaracaktır. İlk yarıyı önde kapatacak bir Real bekliyorum. Maçı da birden fazla farkla kazanmaları olasıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder