Ocak 28, 2016

Kral Kupası Çeyrek Final rövanş maçları Perşembe

Las Palmas-Valencia

Valencia yenilmez

Las Palmas'ta orta sahadan Hernan ve Vicente'nin sakatlıkları var. Forvet Araujo kadroda olmayacak.

Valencia'da forvet Paco ve orta saha Javi Fuego dışında eksik yok.

Las Palmas'ın geniş orta sahasından hep bahsediyorum. Defansif olarak 3 orta sahaya sahiptiler. Sezon başından beri sakat olan Castellano'ya, sezon ortasında Hernan da eklenmişti. İlk Valencia maçında diğer defansif orta saha Vicente de sakatlanınca, transfer yapmak zorunda kaldılar. Angel Montoro ekibe katıldı bugün de kadroda olması bekleniyor.

Pazartesi günü oynadıkları Levante maçını Roque ve Valeron orta sahası ile oynamak zorunda kaldılar. Her iki oyuncu da teknik, hücuma dönük orta sahalar. Sol açıkta da Wakaso'yu gördük. Bu 3'lü bugün de ilk 11'de başlayacaklar. Valeron forvet arkasına geçerken, orta sahada Roque'nin yanında Culio'yu göreceğiz. Asıl kilit nokta forvet bölgesinde B takımından 22 yaşındaki forvet Jefte Betancor'un sahaya çıkma ihtimali.

İlk maçta Setien kaleye gitmeyi fazla düşünmedi. Oyun 0-0 gittiği sürece mutluydu, oysa Valencia üstüne gelen her ekibe açıklar veren bir takım. Duran toptan bir gol bulmalarına rağmen geri paslarla devamlı oyunu soğutmaya çalıştılar. Maçın son pozisyonunda bile korner atacaklarken zaman geçirme niyetleri vardı. Bugün de eğer sahaya ben 0-0 ile turu geçmeye niyetliyim diye çıkarlarsa o zaman Las Palmas için tehlike çanları çalar.

Evet Palmas her zaman orta alandaki isimlerin yaratıcılığına güvendiğim bir ekip. Ancak hiç izlemediğim bir forvetle sahaya çıkacaklarken onlara çok da güvenmiyorum.

Diğer yandan Valencia ligde kötü durumda ve iyi de oynamıyor. Kupaya konsantre olmaları normal olacaktır ama iyi bir oyun da oynarlar mı çok emin değilim. O yüzden beraberlik ihtimalini de es geçemem. 

Mirandes-Sevilla

* TGS 2-3 *

Mirandes'te ligde oynayan ama kupa maçlarında dinlendirilen forvet Lago'yu kadroda göremedim. 

Sevilla'da Banega ve Krohn Dehli ile sol bek Tremoulinas kadroda yoklar. 

Sevilla'da ofansif oyuncu Vitolo ligde cezalı olduğu için bugün 11'de olmasını bekliyorum. Banega'nın bölgesinde forvet arkasında Iborra'yı görebiliriz. Sol açıkta Konoplyanka, forvette Gamiero, sağda Vitolo hücum hattını oluşturacak gibi gözüküyor. Orta alanda Krychowyak ve Cristoforo ikilisini görmemiz olası. 

Sevilla'nın cebinde 2-0 olacak. İlk maçta oyun 1-0 giderken Mirandes'in de gol çabaları vardı ama oyunun son bölümünde fazla risk almaları ve beklerin hücuma çıkmasıyla Sevilla skoru arttırabilecek bir çok gol şansı yakaladı. Bu bölümde oyunu 1-0'da tutan kalecileri Raul Fernandez oldu. 

Mirandes bu maçın da ilk bölümlerinde yüklenmek ve erken bir gol bulmak isteyecektir. Emery de bu yüzden kontratağa dayalı bir kadroyla sahada olacak. Sevilla'ya beraberlik ve tur için 2-1 yenilgi de yeter, 1 gol buldukları zaman kendilerini fazla zorlayacaklarını düşünmüyorum. Bu yüzden TGS 2-3ü ideal buluyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder