Ocak 20, 2016

Kral Kupası Çeyrek Final ilk maçlar Çarşamba

* Gol Var *

Athletic'te Raul Garcia sakat. Başka bir eksikleri yok.

Barcelona'da Suarez cezalı. Messi'nin hafif sakatlığı var. Mathieu ve Alba sakat. Bu 4 oyuncuda kadroda yoklar.

Neymar ya da Munir'in merkez forvet pozisyonunda olacağı bir Barcelona izleyeceğiz. Baskılı başlayıp, topa daha fazla sahip olan taraf Athletic olacaktır. Barcelona rakibin orta alandaki kayıplarını, ileri üçlüsünü savunma arkasına kaçırarak değerlendirmek isteyecektir. Bir önceki turda Villarreal, benzer şekilde goller bulmuştu Bilbao'ya karşı. Sezon başından beri de Bilbao'nun iç sahadaki maçlarda en büyük zaafı öne çıkardığı savunması oluyor. Augsburg, Az Alkmaar hatta Partizan bile aynı tarz golleri atabildiler bu sahada.

Diğer yandan Barcelona'da sol bek krizi söz konusu. Alba'nın yokluğunda Mathieu de sakat olunca 3. tercih Adriano olabilirdi ancak Luis Enrique fazla süre vermiyor ona. Büyük ihtimalle joker isim Sergi Roberto'yu sol bekte göreceğiz. Roberto tam bir görev adamı gibi reaksiyon gösteriyor fakat bugün karşısında Inaki Williams'ın olması onu epey zorlayacaktır. Eğer Arda sol kanatta görev alırsa büyük ihtimalle Roberto savunma anlamında biraz daha rahatlayabilir. Her şekilde epey kısa kalan Bir Barcelona'ya karşı, duran topları iyi kullanan uzunları fazla olan bir Athletic sahada olacak.

1-1 ya da 1-2 skorlarına yakınım.

* İlk yarı beraberlik *

Celta Vigo henüz kadroyu açıklamadı. İki yeni transferleri var ama kadroda olmaları beklenmiyor. Nolito'nun da sakatlığı sürüyor.

Atletico'da Saul, Fernando Torres, Tiago ve Siquera kadroda yoklar.

Atletico: Moya; Juanfran, Savic, Godin, Gamez; Kranevitter, Thomas, Koke; Carrasco, Jackson, Correa

Celta Vigo: Blanco; Mallo, Gomez, Cabral, Jony; Hernandez, Wass, Radoja; Aspas, Guidetti, Orellana

Celta Vigo, haftasonu Levante karşısında ilk kez çift forvet Guidetti ve Aspas ikilisini maçın başında birlikte kullandı. Ofansif bir takımla sahadaydılar. O maç için ortaya çıkan skor anormal değildi. Bu maçta yine Aspas ve Guidetti ikilisi sahada olacak gibi gözüküyorlar. Ancak Levante maçında sol açıkta görev yapan forvet Bongonda yerine defansif orta saha Radoja'yı orta alanda göreceğiz. Atletico karşısında daha dengeli bir takımla oynamaları normal.

Atletico'ya gelirsek bir önceki turda Vallecano deplasmanında Atletico için şunları söylemiştim. Kazanmalarına gerek yok, deplasman golü yeter, Simeone beraberlikle de mutlu olabilir. Bu maçta da fikrim aynı. Taraf bahsinden uzak dururum. Ayrıca Griezmann yerine Jackson Martinez'in forvette yer aldığı bir Atletico, Martinez hala kötü oynadığı için skor bulmakta zorlanıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder