Ocak 21, 2016

Kral Kupası Çeyrek Final ilk maçlar Perşembe

* Gol var *

* Valencia-Las Palmas *

Valencia'da orta saha oyuncuları Enzo, Javi, Andre Gomes sakat. Kanat oyuncuları Feghouli ve Bakkali ile Santa Mina kadroda yoklar. Genç oyuncular Zahibo, Fran Villalba takviyeli bir Valencia görmemiz olası.

Las Palmas'ta iki stoper Bigas, Alcaraz, ve bek Angel Lopez uzun süredir sakatlığı süren isimler. Hernán ve Asdrubal sakat. Başka bir eksikleri yok 24 kişilik kafileyle Valencia'ya gittiler.

Palmas'ın geniş bir kadrosu olduğundan bir önceki turlarda da bahsetmiştim. Setien istikrarlı ve akıllı bir teknik adam. Ligde süre alamayan oyuncuları kupa maçlarında sahaya sürüyor. Ama hem ligdeki hem de kupadaki kadroları ile fazla oynamıyor. Oyuncular da birbirleriyle oynamaya alışkınlar. Böylece ortaya iyi futbol çıkabiliyor. Las Palmas'ı hem Sociedad hem de Eibar'ı elerken beğenmiştim. Her iki maçta da keyif veren kale önünde üretkenlik sağlayan bir futbol oynadılar. Bugün de muhtemel 11'lere göre iki ekibin gol bulacağı 3.5 üstüne çıkabilecek bir maç bekliyorum.

Valencia orta alanında herhangi bir kademe anlayışı ya da rakip karşılama planı yok. 2-3 pası üst üste yapabilen takımlar elini kolunu sallayarak Valencia ceza sahasına inebiliyorlar.

3-2 ya da 3-3 skorlarına yakın bir maç görebiliriz. 

* TGS 2-3 *

*Sevilla-Mirandes *

Sevilla'da stoper Rami ve orta saha Cristóforo kadroda yoklar.

Mirandes tehlikeli ve hafife alınmaması gereken bir takım. Hem Malaga hem de Deportivo maçlarında duran toplardan attıkları golleri izledim. Her duran top organizasyonunda da tehlike yarattılar. Çabuk atağa çıkabilen ve uzaktan isabetli şut atabilen oyunculara sahipler.

Sevilla'da bugün ligde sahaya çıkmayan orta saha oyuncuları N'Zonzi ve Iborra ikilisini göreceğiz. Forvette Llorente arkasında Reyes'in oynaması bekleniyor. Kenarlarda Kakuta ve Konopylanka'yı izleyeceğiz. Sevilla evinde evet baskın olacaktır ama skora kolay gidebilirler mi emin değilim.

1.15-1.30 arası oranlardan Sevilla'ya oynanması taraftarı değilim. 1-1 ya da 2-1 skorlarına yakın bir maç var aklımda.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder