Ocak 17, 2016

La Liga 20. Hafta Pazar

Valencia-Rayo Vallecano 
* Valencia kazanır *

Valencia'da Gaya, Feghouli, Enzo Perez, Javi Fuego sakat. Andre Gomes iyileşti ve 11'de olması bekleniyor.

Vallecano'da kaleci Yoel, Valencia'dan kiralık olduğu için kadroda yok. En golcü oyuncuları forvet Javi Guerra da cezalı durumda.

Vallecano hafta içinde kupa mücadelesinde bazı isimleri dinlendirdi. Ama bu sezon özellikle orta alanda Paco Jemez'in elinde az sayıda oyuncu var. Bu yüzden Baena ve Troshorras ikilisini bozamıyor. Bu ikili kupada 90 dakika sahadaydılar, bugün de 11'de olacaklar.

Valencia orta alanı da üst üste aynı oyuncularla sahaya çıkınca erken oyundan düşebiliyor. Sociedad maçında 2. yarıda 60. dakikadan sonra Parejo bütün topları rakibe verdi. Fizik olarak yeterli seviyede olmayınca, kenardan gelip yedekleyecek isim de olmayınca bazı oyuncular zorlanabiliyorlar. Bu anlamda kupa maçında hafta içi Valencia'nın as oyuncuları dinlendiler. Vallecano'ya göre orta alanı daha diri bir Valencia bekliyorum.

İlk yarıyı da önde kapatmalarını beklerim. 2-0 ya da 3-0'a yakınım.

* Real Madrid-S.Gijon *

 S.Gjon 3'ten fazla farkla yenilmez.

S.Gijon'da stoper Bernardo sakat. Başka bir eksikleri yok.

Real Madrid'te Ramos sakat.

Deportivo maçında biraz şanslı bir Real Madrid vardı. Deportivo'nun net penaltıları verilmezken, Navas'ın da kritik kurtarışları vardı. Deportivo gol atar ve 3.5 üstü skoruna yakın bir maç beklediğimi söylemiştim o gün. Bugünse 3.5 altı skoruna uygun bir maçın şekillenmesi olası.

S.Gijon yalnız savunma yapmaya çalışarak ayakta kalan bir ekip değil. Oyunu kontrol etmeyi tek toplarla hızlı çıkmayı iyi başarıyorlar. Rakibe topla oynama şansı da fazla vermiyorlar. Yine defansif bir Gijon takımı sahada göreceğiz. Oyun kurucu Halilovic yerine de fiziksel olarak bu maça biraz daha uygun ofansif orta saha N'Di forvet arkasında yer alabilir. Sanırım Abelardo, Halilovic'i ikinci yarıda değerlendirecek.

İddaa için 4 farkın karşısında olurum.

* Barcelona-Athletic*

Athletic 2'den fazla farkla yenilmez. 

Athletic'te önemli iki isim yok. Forvet Raul Garcia sakat. Aduriz de cezalı.

Barcelona'da Mathieu ve Rafinha yok.

Barcelona-Bilbao maçları gayet çekişmeli geçen maçlardır. İki ekip Kral Kupasında çeyrek finalde de bu maçın akabinde karşılaşacaklar. Bilbao'nun hücumdaki iki isminin eksikliği önemli ve maç için de düşündürücü. Ben de maç için erken tahminimi hazırlarken Bilbao gol bulabilir mi bulamaz mı noktasında biraz kararsız kaldım. Sonra Bilbao'nun bulduğu golleri ve Barcelona maçlarını gözümde canlandırmaya çalıştım. Bilbao duran toplardan da fazlasıyla gol bulabilen bir takım. Uzun oyuncuları San Jose, Laporte ve Etxeita'nın da skora katkısı olabilir maçta.

Barcelona'da Iniesta, Sergi Roberto ve Bosquets'li bir orta alan bekleniyor. Bilbao'da sağ bek De Marcos, sağ öne geçicek. Bekte Boveda yer alacak. Inaki Williams forvet hattında, forvet arkasında genç Eraso, sol açıkta Susaeta bekleniyor. Orta alanı kalabalık, defansif bir Bilbao 11'i bekleniyor. Bilbao gol bulabilir 2-1 ya da 3-1 skorlarına yakınım.

Las Palmas-Atletico Madrid

* Atletico Madrid kazanır *

Las Palmas'ta orta saha Hernan sakat. Önemli eksik sağ bek David Simon cezalı.

Atletico'da Tiago sakat. Başka önemli bir eksikleri yok.

Las Palmas'ın son haftalarda beğeniyorum. Artık skor bulmak konusunda sıkıntı çekmiyorlar. 90 dakika mücadele bırakmayan, keyif veren bir oyunları var. Tabi ki Atletico'ya karşı da bu oyunu bölüm bölüm oynamaya çalışacaklardır. Yalnız Atletico söz konusu oldu mu kolay kolay boşluk vermeyen bir takım olduğunu biliyoruz. Onlara karşı gol bulmak için, ceza sahasında geniş zaman lüksünüz yok ne yazık ki. Dar zamanlardan, az poziyonlardan gol çıkarmak zorundasınız. Bu anlamda Las Palmas forvet hattı Viera ve Araujo bitirci vuruşlarda sıkıntılı olan oyuncular. Sağ bekte David Simon'un hücuma katkısı da üst düzeydeydi. Onun yokluğunda hücumun bir kanadı kırık kalacaktır. Atletico'dan puan almak için gol bulmak önemli, maçın bir bölümünde Atletico sizi mutlaka cezalandıracaktır.

 0-1 ya da 0-2 skorlarına yakın klasik bir Atletico maçı görebiliriz.

* Getafe-Espanyol *

Beraberlik 3/10

Espanyol, Barcelona maçlarından dolayı biraz yorgun olabilir. Rövanş maçında, ilk maçtaki agresifliği bir kenara bırakıp mücadele ettiler ve oyunlarını beğendim. Çok fazla bulaşılması gereken bir maç olarak görmüyorum. Sistem kuponlarında beraberlik alınabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder