Ocak 16, 2016

La Liga 20. Hafta Cumartesi

* Malaga kaybetmez *

Sevilla'da eksik yok. Immobile ayrıldı takımdan.

Malaga'da sol bek Miguel ve sol kanat Juan Carlos'un sakatlıkları sürüyor. Amrabat'ın İngiltere'ye transferi söz konusu, 11'de olmayabilir.

Sevilla üst üste gol yemeden evinde maçlar kazandı. Çok iyi oynadıklarını söyleyemem, rakiplerin hatalarını iyi değerlendirdiler bu maçlarda. Zaten deplasmanda maç kazanamayan bir takımın 4/4'Lük bir oyun oynadığını söylemek zor olur. Emery evinde orta sahayı kalabalık tutarak önce gol yememe mantığıyla hareket diyor. Konoplyanka'yı bile 2. yarılarda değerlendiriyor.

Malaga'ya gelirsek problemleri goldü. Skor bulma sorununu çözdükten sonra puanların arka arkaya geldiğini görüyoruz.

Endülüs bölgesinin iki takımı arasında değişik maçlar izlemişimdir. Genelde rakip sahada oynayan takımların üstünlük kurduğunu da fazlasıyla görmüşümdür. Sevilla'nın evindeki şansı bir yerde tıkanabilir, bugün Malaga tarafındayım.

Celta Vigo-Levante 

TGS 2-3

Celta Vigo'da Nolito yok.

Levante'de orta saha Verza cezalı. Casadesús, José Mari ve Juanfran sakat. Çok önemli bir eksikleri yok.

Celta Vigo bu aralar gol atmayı unuttu. Tabi Nolito olmayınca bu düşüş normal. Athletic, Malaga ve Atletico maçlarından çıktılar. 3ü de zorlu ekipler. Bu maçta oran olarak favoriler. Atlattıkları 3 maça göre de Levante maçı skora daha kolay gidebilecekleri bir maç. Buna rağmen taraf bahsinden uzak duruyorum. 2-1 ya da 1-1 skorlarına yakın bir maç görürüz.

Villarreal-R.Betis 

TGS 2-3

Villarreal'de önemli bir eksik yok. Yedek forvet Samuel Garcia ve sol bek Jaume Costa sakat. 

Betis'te genç oyun kurucu Cabellos kadro dışında, stoper Westermann ve kanat Vadillo sakat. 

Betis'te alt yapı teknik direktörü Juan Merino görev başında. Sevilla derbisinde ilk icraatı 19 yaşında alt yapıdan yetişen oyun kurucu Fabian'ı 2. yarıda oyuna dahil etmesi oldu. Büyük ihtimalle Fabian bugün de Cabellos'un yerine forvet arkasında ilk 11'de sahaya çıkacak. 

Betis ne yazık ki erken gol yiyince kırılgan yapıları ortaya çıkıyor, çabuk dağılıyorlar. Takımın özgüveni çok düşük. Bugün de en iyi yapabilecekleri iş maçı 0-0'da tutmaya çalışmak. Ancak bu anlamda kalecileri Adan'a büyük iş düşüyor. Sevilla maçında Adan çok kötü bir tablo çizdi. Yedikleri bütün gollerde hatalıydı. İlk 11 nasıl şekillenecek biraz muallakta. Muhtemel 11'lerde Ruben Castro ve Portillo ilk 11'de gözüküyor. Sevilla mücadelesinde Ruben 83 dakika, Portillo da 90 dakika sahadaydı. Bu maçta da 11'de olmaları bence hiç mantıklı değil. 

Betis'in 11'ini görmeden taraf bahsine girmem. Skorun 2-3 arasında şekillenmesini bekliyorum.

R.Sociedad-Deportivo

* Kg var *

Real Sociedad: (4-3-3) Rulli – Carlos Martínez, Elustondo, Iñigo Martínez, Yuri – Illaramendi, Bergara, Pardo – Vela, Jonathas, Bruma.
 

Deportivo: (4-4-2) Lux – Laure, Lopo, Sidnei, Navarro – Juanfran, Álex Bergantiños, Mosquera, Luisinho – Luis Alberto, Lucas Pérez. 

Deportivo'da sağ açık Fede, forvet Oriol, kanat Cardaso kadroda yoklar. Borges'in sakatlığı sürüyor. Stoper Arribas cezalı.

Deportivo yeni seneye iyi başlayamadı. Son 2 maçını yenilgiyle kapadılar. Üstüne kral kupasında Mirandes'e elenmek de moral bozucuydu. Bugün Victor Sanchez savunma takımına tekrar geri dönecek. Orta sahada kenarlarda iki bek oyuncusu Luisinho ve Juanfran'ı kullanacak. Deportivo bu oyunu tercih ettiğinde zor gol yiyor, kapanarak kontratağa yönelik oynuyorlar. 

Sociedad'a gelirsek Canales ve Agirrexte yok. Ama onlarsız oynamaya da alışmış görünüyorlar. Valencia maçından önce Jonathas'ın skor bulması gerek diyordum. Valencia'ya karşı bunu başardı. Sociedad hücumdan ve topa sahip olmaktan vazgeçmiyor. Baskılı bir oyun oynayacaklardır. 

Çok gollü bir maç izleyemeyiz. 1-1 skoru çerçevesinde geçecek bir maça yakınım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder