Kasım 29, 2015

La Liga 13. Hafta Pazar

 Getafe-Villarreal

* TGS 2-3 gol *

Villarreal'de Soldado cezalı. Diğer iki forvet Adrian ve Leo sakat. Sol bek Jaume Costa cezalı. Stoper Bonera sakat.

Getafe'de sol açık Moi Gomez ve orta saha Medran kadroda yoklar. Önemli eksikler değiller.

Öğle maçlarının kendi mantığından söz ediyorum hep. 9 öğle maçında 7 deplasman takımı, 2 ev sahibi kazandı. Henüz beraberlik alınmadı. Bu maç öğle dışında herhangi bir saat diliminde oynansaydı tahminim beraberlik olurdu. Yine de berabere bitebilir tabi, fakat çok da güvenilerek oynanması kanaatinde değilim.

Villarreal'e gelirsek bugün Bakambu'nun yanında Samu'yu oynatacaklar. Villa bazen ciddi anlamda skor sıkıntısı çekiyor. Soldado'nun oynamadığı bir maçta Villarreal'e güvenmem zor. 1-1 ya da 1-2 skor çerçevisinde br maç görebiliriz. Villarreal kazanırsa da bu tek farkla olur.

* Vallecano-A.Bilbao *

2.5 üstü

Vallecano'da sol bek Rat, kaleci Tono sakatlığı süren isimler.

Bilbao'da önemli bir eksik yok.

Bilbao kaleci dahil 5 as oyuncusunu perşembe maçında dinlendirdi. Iraizoz, oyun kurucu Benat ve sağ bek De Marcos hiç süre almadılar. Forvetler Raul ve Inaki Williams son 30 dakika forma giydiler. Rotasyon mağduru değil, biraz daha fresh bir Bilbao izleyeceğiz.

Rayo-Bilbao maçları karşılıklı gollerin sık yaşandığı 2.5 üstüne çıkan maçlar olur. Taraf açısından karar vermek zor ben mutlaka maçta 3 veya 4 gol görebileceğimizi düşünüyorum.

* Eibar-Real Madrid *

* İlk yarı 1.5 üstü *

Eibar'da önemli ve tek eksik sağ açık Keko. Yerine Takashi Iniu oynayacak. 

Real Madrid'te Ramos, Varane, Marcelo ve Jese sakat. Isco cezalı. 

Eibar teknik direktörü Mendelibar Osasuna ve Valladolid'i çalıştırdığı dönemlerde, Pellegrini'nin ve Morinho'nun Real Madrid'i ile pek çok kez karşılaştı. 4-2, 7-0, 7-1, 5-1 gibi skorlar çıktı bu maçlardan. Ben Mendelibar'ın mantalitesini, korkusuz futbolunu severim. Eğer elinde iyi bir oyuncu grubu, skor üretmekte zorlanmayan kaliteli ayakları varsa her maçı zevkle izlenir. O zamanın Valladolid'in de elinde Diego Costa'nın olduğunu hatırlatmam gerek:) Şimdi de geçen sezonun Segunda'da en başarılı forvetleri Sergi ve Borja elinde. İkisini de birlikte oynatıyor son haftalarda büyük ihtimalle bu maça da çift forvetle başlayacak. 

Eibar son 8 maçının da ilk yarısında gol bulmayı başardı. Nou Camp'ta Barcelona maçının ilk yarısını bile 1-1 ile tamamladılar. Real Madrid son 5 deplasmanında ilk yarılarında gol buldu. İlk yarısı 1-1 ya da 1-2 bitebilecek bir maç bekliyorum. Maçın geriye kalan kısmı da golleri getirebilir. 

Real'in defans sorunu ama kalede Navas'ı olacak. Eibar'ın tempolu ve öne oynama isteği Real Madrid'e de kanatlarda çok boş alan bırakacaktır. 

* Sevilla tek farkla kazanır *

Sevilla'da önemli bir eksik yok. 

Valencia'da Mustafi, sağ bek Barragan, forvetler Negredo, Rodrigo, sol açık Piatti sakat.

Bu sezon sürekli yanıltan ne oynayacağı kestirelemeyen iki takım karşı karşıya geliyor. Bu maçta da karşımıza nasıl bir skor çıkar çok kestiremiyorum. Valencia tek forvet Paco, arkasında Parejo ve orta alanı orta saha oyuncuları ile kurarak maça çıkacak gibi gözüküyor. Sağ ve sol bek sürekli rakip kanatlarla tek başına boğuştuğu için Nuno'nun orta alanı kalabalık tutup Sevilla'yı burada boğmak istemesi gayet normal. Çünkü Valencia'nın ceza sahasına gelen her top tehlike yaratıyor. 

Diğer yandan Sevilla tandemi rakip organize olamasa da rakibe asist yapıp gol attırabiliyor. Sevilla'yı bir adım önde görme nedenim, hem Real Madrid hem de Barcelona maçlarında ekstra konsantrasyonla oynamaları. İki maçı da tek farkla hakederek kazandılar. Bugün de ya beraberlik ya da Sevilla'nın tek farklı kazandığı bir maçı görebiliriz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder