Kasım 21, 2015

La Liga 12. Hafta Cumartesi

Real Sociedad-Sevilla

Kg var

Real Sociedad'ta oyun kurucu Zurutuza, forvet Vela ve Jonathas sakatlıkları nedeniyle yok.

Sevilla'da önemli bir eksik yok.

Sevilla için bu sezon deplasman maçları bir türlü 2. golü bulamadıkları ve kazanamadıkları maçlar olarak şekillendi. Emery de pek çok kez bundan şikayetçi oldu. Geçen sezon 2. golü bulur ve maçları kazanırdık dedi. Tabi ki forvetlerin bitiriciliği anlamında sorun yaşıyorlar. 3 forvetlerinin 3'ü de istikrarsız ve farklı özellikte oyuncular. Immobile son Real Madrid maçında ön plana çıktı ama bugün ne yapacağını kestirmek çok zor. Gamiero iyileşti ve 2. yarıda oyuna dahil olabilir. Llorente zaten Sevilla'nın oyun yapısıyla uyumlu bir forvet değil.

Sociedad'a gelirsek teknik direktör değişikliğine gittiler milli arada. Moyes gitti, Eusebio geldi. Eusebio ikinci ligde hem Celta Vigo'yu hem de Barcelona B takımını çalıştırmış olan bir teknik adam. Ofansif bir felsefesi vardır. Gençlerle çalışmaya alışkın olduğu için onlara forma vermekte zorlanmaz. Bugün Celta Vigo'nun alt yapısından çıkan Hugo Mallo, Iago Aspas gibi isimleri bu lige kazandıran teknik adamdır. İlerleyen haftalarda Sociedad'ın gollü maçlarını izleyeceğiz. Bugünden de olabilir. Ancak 3 ofansif ismin olmaması maçı ister istemez etkileyecektir. Vela'nın yerine Canales'i sağ açıkta görebiliriz. Orta sahada ise Moyes'in unuttuğu Granero'nun yanında Illara ve Xabi Prieto olabilir. Ofansif eksikleri olsa da Sevilla'ya karşı gol bulacaklarını düşünüyorum. Fakat Sevilla'nın kenarda bekleyen hamleleri Gamiero, Reyes ve Banega gibi deplasman takımını biraz daha ön plana koyuyor. 

Yeni teknik direktör değişikliğine giden takımlar evlerinde kolay kolay yenilmiyorlar. Taraf bahsi için karar vermek zor. Real Sociedad'ın eksikleri ama hırsı olacaktır. Mutlaka gol atıp maçta kalmak isterler. 

El Clasico

İlk yarı beraberlik

Real Madrid'te eksik yok.

Barcelona'da Bartra kadro dışında kaldı. Rafinha sakat.

Maçın birçok yönü var. Ama ilk aklıma geleni söyleyim ki, iki takımda da fit gibi gözükse de yüzde yüz sağlıklı olmayan bir çok isim kadroda ve belki de ilk 11'de olacak.

Luis Enrique'nin risk almayacağını Messi ve Rakitic'i kulübede tutacağını düşünüyorum. Ancak Benitez risk almak zorunda. Ramos ve Navas'ın hatta Ronaldo tam sağlıklı durumda değiller. Maç içinde yapacakları ters hareketler pahalıya patlayabilir. Diğer yandan Benzema ile mi başlayacaklar, Benzema'sız mı bu da çok net değil. 

Madrid açısından Benzema her derbide olağanüstü performanslar sergiledi. Gol atamadığı maçlarda bile müthiş oyunlarını izledim. Ben sahada olmasını beklerim. Diğer yandan sağ bekte Danilo önce Las Palmas karşısında sonra da Sevilla karşısında savunma anlamında kötü maçlar oynadı. 1.5 aydır sakat olan Carvajal riski de alınmak zorunda Benitez adına.

11'ler nasıl olacak, maç içinde erken sakatlıklar olacak mı, tüm bunlar çok net değil. Benitez 3'lü orta sahasından vazgeçmeyecektir. Benzema da kenarda oturursa yine 1 gol bulup 1-0'la maçı tamamlamaya çalışacak olan bir Real Madrid izleriz. 

Luis Enrique ise Mathie ve Pique'li bir tandem. Sergio Bosquets, Mascherano, Iniesta ve Sergi Roberto'lu bir 4'lü orta saha kurabilir. Messi ve Rakitic ikinci yarıda oyuna dahil olabilirler.

Ben kolay açılabilecek bir maç beklemiyorum. Ya 0-0 gidebilir. Ya da erken gollerle ilk yarıda 1-1'i görebiliriz. Navas sağlıklı bir şekilde kaledeyken Barcelona golü de biraz gecikebilir. 

Espanyol-Malaga

Espanyol kazanır

Espanyol'da orta saha Canas yok. Başka önemli bir eksikleri yok.

Malaga'da Camacho, Santa Cruz, Cop yok. Amrabat iyileşti kadroda.

Espanyol'un hücum performansını daha öne koyduğum bir maç. Espanyol rakibine göre organize olmakta zorluk çekmiyor.

Malaga deplasmanlarda Kameni ayakta kalırsa 0-0'la birşeyler koparabiliyor. Gol noktasında hala çok kötüler. Son Gijon deplasmanında forvette Charles yine inanılmaz bir pozisyonu harcadı. Gol atamayan takım yerine hücumuna güvendiğim Espanyol tarafındayım. Maç alta da yakın şekillenir.

Valencia-Las Palmas

Valencia ilk yarıyı kazanır

Valencia'nın şapkadan hangi tavşanı çıkaracağını bilmek çok kolay olmuyor. Evlerinde çok kötü performanslarını da izledim. Granada maçında kornerden erken gol bulup üstüne hiç birşey koymadılar kalecileri ile 1-0 kazandılar. Levante maçında ilk yarıda Levante inanımaz goller kaçırdı, ikinci yarıda 3-0 galip geldiler. Maç içinde çok fazla değişkenlik gösteren performansları var. 

Bu maçta rakipleri olan Palmas yeni hocasıyla geriden oyun kurmayı ve pasla çıkmayı seven bir takım haline büründü. Tabi bunun için yeterli bir tandem hattı var mı soru işareti. Valencia'nın ön alandaki oyuncuları, Palmas geriden oyun kurmaya çalışırken baskıyla topu kapıp basit goller atabilirler. Real Madrid bu tarz bir golü Palmas'a karşı bulmuştu. 

Valencia'nın istikrarsızlığının altını çizmekle birlikte rakipten kaynaklı ilk yarıda gol bulup kazanabilecekleri bir maçı görebiliriz. 

Galiçya derbisi

Gol var 

Deportivo'da en önemli eksik orta saha Borges. Yedek orta saha oyuncusu Juan Dominguez de sakat. Sol açık Luis Alberto'da diğer eksik. 

Celta'da defansif orta saha Radoja sakat. Stoper Cabral cezalı. 

Son yılların en ilgi çekici derbisini izleyeceğimizi söylemeliyim. İki takımın da hücum gücü durdurulmaz nitelikte. Aynı şekilde Deportivo'nun ağır bekleri, Celta'nın da bireysel hataları sık yapan defansı kale önü pozisyonları fazlasıyla göreceğimizin işareti. Maçı kurtaran ve skoru tayin eden iki kaleci olacaktır. 

Gol var en risksiz tercih olarak ön plana koyduğum ilk seçenek. İlk yarıdan da 2 gol beklediğimi söylemeliyim. Celta'nın ilk yarıyı önde kapatması ikinci yarıda ise Deportivo'nun daha iyi oyununu görebiliriz.   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder