Kasım 22, 2015

La Liga 12. Hafta Pazar

Gijon-Levante

Gijon'da orta saha Sergio Alvarez'in cezası var. Sakat forvetler Guerrero ve Sanabria iyileşti. Önemli bir eksikleri yok.

Levante'de uzun süredir sakatlıkları süren sağ bek Ivan Lopez ve stoper Turjillo yok. Orta saha Jose Mari kadroda yok.

Öğle maçlarının garipliklerinden hep bahsediyorum. Şu ana kadar oynanan 8 maçta 6 kez deplasman ekipleri şu skorlarla kazandılar; 1-3, 1-2, 1-2, 0-2, 1-2 ve 0-4, son 2 maçta ise ev sahipleri 1-0 ve 2-1 ile kazandı. 8 maçta da beraberlik çıkmaması tahmin yaparken beraberlik ihtimalini dışarda tutmamızı az da olsa sağlıyor. 

Maç özelinde Gijon evindeki bütün maçlara daha istekli ve arzulu başlıyor. Evlerindeki son 3 maçta da ilk golü bulmayı başardılar. Ancak bu 3 maçın sadece 1'inde kazanabildiler. Gijon ilk golü bulabilen ama 2'yi 3'ü atma şansını yakalamasına rağmen bir türlü farkı arttıramadığı için 3 puanı alamayan bir ekip. Genç takım olmaları bu noktada onları zorluyor. Kalecileri Cuellar'ın iyileşmiş olması hem Malaga hem de Atletico maçlarında farkı gösterdi. Cuellar maç kurtarabilen bir kaleci, Malaga maçında Gijon yine farkı arttıramadı ama Cuellar gol yemeyerek 3 puanı kazandırdı takımına. 

Levante'ye gelirsek yeni teknik direktör Rubi kontratağı iyi oynatabilen bir teknik adam. Hızlı düşünmelerini ve oyalanmadan rakip kaleye gitmelerini ister oyuncularının. Hem Valencia hem de Deportivo maçlarında çok iyi oynayan bir Levante izledim. Kale önünde fazlasıyla pozisyonu kaçırdılar. Bugün de pozisyonlu ve tempolu bir maç izleriz. Ancak iki takım da gol atma konusunda beceriksiz olduğu için 3-4 gol çıkması zor, 2-3 gol aralığında kalabilir maç.   

Erken tahminim Levante yenilmez yönündeydi. Bölüm bölüm iyi oynayan iki takım göreceğimizi düşünüyorum. 

Villarreal-Eibar  

Kg var

Villarreal'de forvetler Leo ve Adrian'ın sakatlığı sürüyor. 

Eibar'da sağ bek Capa cezalı. Zaman zaman forvet arkasında görev yapan ofansif oyuncu Verdi sakat. Başka önemli bir eksikleri yok. 

İlk yarıdan da gol izleyebileceğimiz zevkli bir maç bekliyorum. Eibar son 7 maçının 6'sının ilk yarısını önde kapattı. Sadece Barcelona deplasmanında ilk golü atmalarına rağmen ilk yarıyı 1-1 tamamladılar. Eibar'in maçların ilk 15 dakikalık bölümlerine çok iyi başladığını mutlaka gol attığını izliyorum. 

1-1 ya da 2-1'lik skorlara yakın gidecek bir maç görebiliriz. 


Granada-Athletic

İlk yarı Bilbao

Granada'da stoper Doria, oyun kurucu Piti, forvet El Arabi, yedek forvet Thievy kadroda yoklar. Orta sahadan Krhin'in de sakatlığı var ama maça yetiştirilmeye çalışılacak.

Bilbao'da önemli bir eksik yok.

Granada forvette El Arabi'siz ilk kez oynayacak. Genç takımdan Penaranda forvette forma giyebilir. Penaranda 18 yaşında Granada B takımında oynayan Venezüella'lı potansiyelli bir oyuncu. İspanya'ya da bu sezon geldi. El Arabi'nin yokluğu çok aranmaz ancak Piti sakatlık sonrası oynamaya başladığı Deportivo maçının 2. yarısından itibaren Granada'yı gol atabilen bir takıma büründürdü. Piti oyun görüşü ve oyunu yönlendirme anlamında Granada'nın en önemli ismi. Bugün gol noktasında daha çok onu arayacaklardır.

Athletic'i milli aradan önce iyi bir noktada bırakmıştık. Kaldıkları yerden devam etmeye potansiyeline sahipler. İlk yarıyı önde kapatmalarını bekliyorum. Granada'da pes etmez mutlaka çabalayacaktır. Ancak puan almak için şanslı olmaları gerek bana göre.

Betis-Atletico Madrid

Atletico Madrid kazanır

Atletico'da Juanfran, stoper Jimenez ve forvet Jackson sakat. Vietto iyileşti ve kadroda. 

Real Betis deplasmanda daha çok puan toplayan evinde ise kazanmakta hatta puan almakta da zorlanan bir takım. Bugün Pepe Mel'in tercihi Atletico'ya karşı deplasmanda oynuyormuş gibi orta alanı kalabalık tutup oyunu 0-0 götürmek olacaktır. Atletico Madrid gömülen ve oyunun sadece defansif yönünü düşünen takımları eninde sonunda cezalandırır. Atletico'ya karşı oyunu 0-0'da götürmek için bile Astana gibi cesur oynamak ve Atletico'nun üstüne gitmek gerekir. Betis gol yemeden rakip kaleye gitmeyi düşünmez. Gol yedikten sonra da herşey için çok geç olabilir. 0-1 ya da 0-2 skorları ile Atletico'nun galip gelmesini bekliyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder