Kasım 26, 2015

Avrupa Ligi 5. hafta

Augsburg-Athletic Bilbao 

IY 1.5 gol üstü

Augsburg Alkmaar'dan 6 puan alınca biraz havaya girdi. Ligde de son maçlarında kazanmak moral oldu. Üst üste maçlarını izlediğim için değişik bir takım olduklarını söylemem gerek. Mesela savunma dirençleri yok. Art arda goller yemeye müsaitler. Ayrıca duran toplardan sezon başından beri fazlasıyla gol yediler. Bilbao bugün bir puan yeter havasıyla maça çıkacak gibi gözüküyor. Oyun kurucu Benat kadroya alınmadı. Yerine uzun süredir oynamayan Iturraspe oynayacak. Ayrıca Inaki Williams da yedekte olabilir.

Augsburg bu maçı kazanırsa 9-9 puanını eşitler puanını Bilbao ile. Augsburg kazanma oyununu pek oynayamıyor. Sürekli hücum etme isteği genelde pahalıya patlıyor. Bilbao ilk yarıda gol bulabilir. Bu grupta sürekli izlediğimiz gibi yüksek skorlu bir maç görebiliriz.

Villarreal-Rapid Wien  

KG var

Villarreal'de Soldado cezası nedeniyle haftasonu oynayamayacak. Bugün Bakambu ile birlikte ileride yer alacaktır. Stoper Bonera, forvetler Adrian ve Leo sakat. Stoper Bailey de kafa travması nedeniyle müşade altında.

Grubun ilk maçı 18'de Dinamo ve Plezen arasında oynanacak. O maçın sonucu belli olduktan 2 saat sonra Villa ve Rapid karşılaşacaklar. Rapid gruptan çıktı. Bu maç biraz da liderlik maçı olacak.

Rapid 12
Villarreal 9
Plezen 3
Dinamo 0

Plezen eğer Dinamo Minsk maçını kazanamazsa Villarreal daha Rapid maçına çıkmadan gruptan çıkmayı garantilemiş olacak. Yine de liderlik önemli ve bu durumda iki rahat takımın maçını izleriz.

Villarreal maçı kazansa bile gol yemeden kazanamaz. Sistem kuponunda ilk yarı 1/ maç sonu 0 bahsini aldım. Nedenim basit. Villarreal'in pazar günü oynadığı Eibar maçı oyunun büyük bölümünü 0-1 geride oldukları için yüksek tempoda oynamak zorunda kaldıkları bir maç oldu. Fazlasıyla efor sarfettiler. Hücum oyuncularının sakatlığı nedeniyle Marcelino rotasyon da yapamıyor. İlk yarıya belki yansımaz ama ikinci yarıda Villarreal oyundan düşebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder