Kasım 07, 2015

La Liga 11. hafta Cumartesi

* Celta Vigo kazanır *

Celta'da stoper Cabral cezalı.

Valencia'da Negredo yine kadroda yok. Forvet Rodrigo sakat. Orta saha Enzo Perez cezalı. Stoper Abdennaur sakat.

Valencia bu sezon deplasmanlarda varlık gösteremiyor. Sezonun başında Gijon deplasmanında son dakikada buldukları golle kazandılar. Kalecileri Jaume maçın adamıydı. Espanyol  (1-0) deplasmanında yine farkın açılmasını kaleci önledi. Athletic (3-1) maçında Parejo'nun frikiği ile kazandılar, tek bir pozisyonları yoktu. Atletico Madrid (2-1) maçında kornerden pozisyon bile olmayan bir anda şanslı bir penaltı kazandılar. Ne yazık ki Valencia'yı rakip kaleye taşıyan tek bir oyuncu var bu sezon. Takımın geri kalanı formsuz ve isteksiz. Feghouli gol attıkça ya da sağdan kurduğu oyunlarla rakip kaleye gidebiliyorlar. Feghouli yoksa Valencia da yok.

Geçen sezon Celta Vigo iyi oynadığı, penaltı kaçırdığı maçta Valencia ile evinde 1-1 berabere kalmıştı. O gün Celta şanssızdı. Bu sezon ise çok daha üretken ve işine şansa bırakmayan bir takım izliyorum. Savunmaları kötü ve her maçta gol yiyorlar. Bugün Valencia gol atamaz demem. Ancak kusursuz bir hücum takımları var. Celta Vigo'nun 2 gol bulmasına güvenirim. Bu da maçı kazanmalarını sağlayacaktır.

*Rayo-Granada*

Granada'da önemli isim kanat forvet Isaac Success sakat.

Rayo'da stoper Amaya dışında eksik yok.

Tahmin açısından güç bir maç. Success yokken Granada üretkenlikte zorluk çekebilir. Aslında Granada'nın Thievy, Edgar gibi iki yetenekli, bu tür deplasmanlarda iş yapabilecek oyuncusu da var. Ama Sandoval sezon başından beri bu oyuncuları fazla kullanmadı. Durumları ve takımla uyumları bu anlamda soru işareti. Success'in yerine Rochina sağ açıkta forma giyecek gibi gözüküyor. Rochina iyi bir oyuncu ama istikrarı yok. İyi oynayacağını pek sanmıyorum.

Rayo'ya gelirsek evlerinde Granada'ya göre takım oyununu daha iyi oynuyorlar. Evlerinde baskın başlayacaklardır maça. Erken tahminim TGS 2-3 goldü. Taraf bahsine girmiyorum.

* Malaga-Real Betis *

Malaga'da Camacho, Amrabat ve Santa Cruz sakat.

Real Betis'te orta sahanın vazgeçilmez ismi N'Diaye sakat. Forvet Jorge Molina ve Renella'da kadroda yok. 

Malaga iç sahada oynadığı son 2 maçtan 6 puan çıkarmayı başardı. Evlerindeki bu puanlarla ilerlemeye çalışıyorlar. Evlerinde üretkenlik konusunda sıkıntıları yok ama zor gol bulduklarını söylemeliyim. Brezilyalı olmanın hakkını veremeyen forvetleri Charles'e Santa Cruz sakat olduğu için mecburlar. 

Betis'e gelirsek Joaquin ve Ruben Castro'ya fazlasıyla bağlılar. Bu iki oyuncu etkisiz hale geldi mi, zorlanıyorlar. Topladıkları puanları genelde deplasmanda topladılar. Bu deplasmanlarda az pozisyonlardan gol çıkarmayı başarınca Real Madrid maçı dışında son 4 deplasmanlarından yenilmeden döndüler. 

Ben iki takıma da güvenmiyorum. Dengeli bir maç geçer diye düşünüyorum. Erken tahminim TGS 2-3 goldü.  Taraf bahsim yok.

* 2.5 gol üstü *

Deportivo'da sol açık Luis Alberto sakat. Stoper Lopo ve forvet Jonathan Rodriguez de sakatlıkları nedeniyle yoklar. 

Levante'de sağ bek Ivan Lopez ve stoper Turjillo sakat.  

Levante geçen hafta derbide Valencia karşısına yeni teknik direktörleri Rubi ile çıktı. 3-0'lık yenilgi aldatıcı bir skor oldu. Levante ilk yarıda tek kelimeyle kusursuz bir oyun oynadı. Tek sorunları bir türlü topu kale çizgisinden geçirememeleriydi. Bugün de o oyunun bir devamını görebiliriz. Artık gol atıcaklarını düşünüyorum. 

Diğer yandan Deportivo sezon başından beri iyi oynayan gol atmasına güvendiğim bir takım. Zaman zaman teknik direktörleri Victor bazı sürpriz 11'lerle bizi ters köşeye yatırabiliyor. Takımdaki bazı yedek isimleri de görmek istiyor haliyle. Bugün Luis Alberto'nun yerinde Cani'yi izleyebiliriz. Sağ açıkta ise Fede forma giyecektir. 

İki takım tek forvetle maça başlayacak olsalar da bence ikinci yarıda risk alabilirler. Üst için değerli bir oran var.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder