Kasım 25, 2015

Şampiyonlar Ligi 5. hafta çarşamba

* İlk yarı Real Madrid *

Real Madrid'te Sergio Ramos ve Marcelo sakat.

Shakhtar'da sağ bek Srna ve stoper Kucher cezalı.

Maç için çok net fikirlerim yok. İki taraf adına da kadrolar çok net değil. Real Madrid'te Toni Kross'un yedekte olabileceği söyleniyor. Forvette Benzema mı yoksa Jese mi çıkacak. Sağ bekte Carvajal solda Nacho bekleniyor.

Benzema ve Bale iyileşmeden önce Jese ve Ronaldo'nun uyumu üst düzeydeydi. Ronaldo'nun Bale ile oynamak yerine Jese ile daha mutlu olduğunu söylemek zor değil. Ronaldo kendi gibi bir egoisti daha kaldıramıyor doğal olarak. Dün Messi'nin gollerinden sonra bugün Ronaldo'nun gol için motive bir şekilde oynayacağından şüphem yok.

Real Madrid grupta kalifiye oldu. Bu maçı kazansa da kaybetse de çok sorun değil. Son maçları Malmö ile içerde. Shakhtar ise kazanmalı ve umudunu korumaları. Ancak gerçekçi olmak gerekirse bu sezon Shakhtar hem skor bulma konusunda ciddi sorunlar yaşıyor, hem de eski savunma dirençleri yok.

Ben ilk yarıdan Real'in Ronaldo'nun golüyle öne geçeceğini düşünüyorum. Benitez öne geçip üstüne yatmasını seviyor, o yüzden ikinci yarı biraz tehlikeli. Bahsim ilk yarı üstüne. 

* KG var *

Sevilla'da önemli bir eksik yok.

Gladbach'te stoper Dominguez, kanat forvetler Hermann ve Hahn sakat.

Gladbach teknik değişimden sonra zor yenilen bir takım haline büründü. Sakatları da olmasına ve kısıtlı bir hücum kadrosuyla mücadele etmelerine rağmen maçlardaki dirençleri üst düzeyde. 

Bu sezonun Sevilla'sı ise Alman takımının tam tersi defansında sürekli açıklar veren hücumda da istikrarı olmayan iki foret Gamiero ve Immobile ile dengesiz maçlar oynayan bir takım. Banega'nın oyun kuruculuğu ve Konopylanka'nın hücuma desteği ile ayakta kalmaya çalışıyorlar. Ama deplasmanda ne ligde ne de Şl'de maç kazanmalarına yetmiyor bu iki isim. Bugün de kazanabilecekleri bir maç beklemiyorum açıkcası. 1-1 üzerinden gidebilecek bir maç izleyebiliriz. Emery'nin gerçekçi hedefi ilk iki olmayacaktır. Emery bu deplasmandan bir puanla dönüp rakibine göre 3.'lük yarışında avantajlı konuma gelmekten de mutlu olur. 

* Atletico Madrid ilk yarıyı kazanır *

Atletico'da forvet Jackson dışında eksik yok. 

Galatasaray'da Carole, Hamit sakat. Selçuk ve Burak cezalı. 

Galatasaray'ın gerçekçi hedefi tabi ki 3'lük. Bu maçı kafa olarak çok önemseyeceklerini zannetmiyorum. Elbette maçın ilk bölümlerinde istekli olacaklardır. Ama ilk yarıda gelebilecek bir gol hemen ardından 2.yi de getirebilir. Atletico maçı erken bitirebilir. Galatasaray'ın da kalan bölümlerde maçı zorlayabileceğini düşünmüyorum. 

Galatasaray'ın iki beki Sabri/Denayer ve Olcan Atletico'nun kanat forvetleri için bulunmaz nimetler. Kolay bir şekilde son çizgiye inilen pozisyonlar izleyebiliriz. 2-0 ya da 3-0'lık bir Atletico galibiyeti bekliyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder