Kasım 28, 2015

La Liga 13. Hafta Cumartesi

* Barcelona en az 3 farkla kazanır *

Barcelona'da Sergi Roberto, Rafinha sakat.

Real Sociedad'ta oyun kurucu Zurutuza, sol açık Chori Castro, defansif orta saha Bergara, forvet Jonathas, sağ bek Zaldua, stoper Ansotegi kadroda yoklar. Orta saha Illaramendi cezalı.

Barcelona sezonun başından beri gol yediği maçlar oynadığı için handikaplarda karşılarında yer aldım. Artık gol yese bile hücumda ritimlerini buldukları için farka gittikleri yüksek skorlu maçlarını sıkca göreceğiz.

Sociedad genelde Barcelona'yı düşük skorda tutabilen bir takımdır. Oyun yapıları bu zamana kadar Barcelona'ya ters gelen şekildeydi. Yeni teknik direktörleri Barcelona ekolünden yetişmiş Eusebio ile eski Barcelona gibi geriden oyun kurup topla çıkmaya çalışacaklardır. Barcelona bu tarz takımlara karşı skor bulmakta zorlanmıyor. Ayrıca Sociedad eksikleri nedeniyle kısıtlı bir kadro ile sahada olacak. Bugün yedekten girip oyunu değiştirebilecek herhangi bir oyuncuları yok. Genç takımdan oyuncularla kurulu bir yedek kulübesine sahip olacaklar. Eusebio daha ilk maçlardan bu oyuncuları denemeye başladı, yavaş yavaş da takıma ısındıracaktır ama bu maç ideal maç değil tabi ki.

Barcelona'nın 3-4 farkla galip geleceği bir maç bekliyorum.

* Atletico Madrid ilk yarıyı kazanır *

Atletico'da orta sahadan Gabi cezalı yerine Saul oynayacaktır. Jackson Martinez'in de sakatlığı sürüyor.

Espanyol'da orta saha Victor Sanchez cezalı. Oyun kurucu Salva Sevilla sakat.

Espanyol bu sezona da geçen sezonki teknik adamla devam etse de takım savunması adına daha kırılgan bir yapıda. Defansında kolay pozisyon vermeyen kalecisi ile birlikte oyunu tutmayı başaran bir takımdı geçtiğimiz sezon da. Bu sezon savunma arasına rakipleri kolay geçiriyorlar, kanat savunma bekleri hem hücumda hem de savunmada istenilen düzeyde değil. Atletico savunmayı beceremeyen, iyi kapanamayan takımları çabuk cezalandırabiliyor. Bu maçta da erken öne geçmeleri olasıdır bence. Oyunun geri kalan kısımında ise Atletico Madrid olunca hemen gol yemeden alt skorla kazanacakları bir maç akla gelebilir. Espanyol ile aralarındaki maçlar bu tarza uygun geçmiş olsa da bu maça dikkat etmeli. Espanyol'un gol atma şansı var. 2-1 ya da 3-1 skorunu görebiliriz. 

* 2.5 üstü *

 Malaga-Granada

Malaga kadroyu açıklamadı. Orta sahadan Camacho'nun sakatlığı var. Amrabat ve Santa Cruz'un 11'de olmasını bekliyorum. 

Granada'da defansif orta saha Ruben cezalı. Diğer defansif orta saha Krhin sakat. Stoper Mainz, sol açık Edgar, oyun kurucu Piti, forvet Thievy kadro dışındalar. 

Granada ideal orta sahasıyla maçta olamayacak. Sandavol genelde 2 defansif bir de teknik orta saha ile maçlara başlıyor. Bu kadar sağlamcı olması bile her maçta gol yemelerini engellemiyor. 

Diğer yandan Malaga sadece evinde kazanabiliyor. Evindeki maçlara her zaman istekli başlıyorlar. Gol noktasındaki beceriksizlikler en büyük sorunları. 

Normalde golün az çıkacağı bir maç gibi dursa da bu kadar çok görünen 2.5 altı maçlarından her zaman korkmak gerek. İki takım da ofansif 11'lerle sahada olabilirler, ilk yarıdan da goller görebiliriz. 

* Gijon 1'den fazla farkla yenilmez

 Celta Vigo-Gijon

Celta'da stoper Fontas ve orta saha Radoja sakat. Sol bek Jonny cezalı. 

Gijon'da orta saha Sergio Alvarez sakat. Forvet Guerrero kadroya alınmadı. 

Gijon, Real Madrid, Atletico Madrid ve Valencia gibi rakiplerle oynarken oyunu 0-0'da tutmayı başardı. Atletico ve Valencia'ya son dakikalarda yediği gollerle 0-1 mağlup oldu. Bu her 3 maçta da müthiş dirençli, takım savunmasını iyi yapan sadece gömülmeyen oyunun hücum yönünü de oynayan ve rakiplerine zor anlar yaşatan bir Gijon izledim. Bu 3 maçın da ortak noktası kalede Cuellar'ın takımını umut veren oyunuydu. Bence bugün de maçı alt skorda tutabildikleri oranda Celta'dan puan alma şanslarını devam ettirmeleri olasıdır. Celta ile gol düellosuna girmek, rakibin daha bitirici ayakları olduğu için Gijon'un baştan kaybetmesini sağlayabilir. 

Celta açısından 1.25'lik bir maç mıdır, Gijon'un yukarıda bahsettiğim 3 maçtaki performansı ortadayken ben 1.25'ten Celta oynayın demem. Erken tahminim 3.5 altıydı, ek olarak Gijon 1'den fazla farkla yenilmezi de tavsiye ediyorum. 

* Deportivo Yenilmez * 

Deportivo'da sol açık Luis Alberto ve orta saha Borges'in sakatlıkları sürüyor. 

Palmas'ta önemli bir eksik yok. 

Deportivo deplasmandaki Malaga maçı dışında kötü bir deplasman maçı oynamadı bu zamana kadar. Her takıma karşı gol bulabilecek formda bir hücum hattına ve oyun planına sahipler. 

Palmas Kike Seten geldikten sonra evinde zor yenilen bir takıma bürünecek demiştim. Seten yavaş yavaş 11'i oturttu. Bugün de Valencia maçına çıktıkları 11 ile mücadele edecekler. 

Bence hangi takım öne geçerse geçsin diğeri onu yakalabilir. Biraz daha Deportivo tarafında yer alma sebebim Palmas'ın forvetlerine göre Deportivo'nun forvetlerinin bitiriciliğine daha fazla güvenmem. Deportivo az pozisyondan da gol çıkarabiliyor. Ancak Palmas gol atmak için rakibi ablukaya alma ve sürekli baskı yapmak zorunda. 

Sistem kuponlarında beraberlik de denenebilir.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder