Kasım 04, 2015

Şampiyonlar Ligi 4. hafta Çarşamba

* 2.5 gol üstü *

Valencia'da stoper Abdennaur, sol açık Bakkali ve forvet Rodrigo, iki kaleci Alves ve Ryan sakat.

Gent'de önemli bir eksik yok.

Bu grupta şu ana kadar 6 maç oynandı. Lyon-Valencia maçı hariç hepsi gol var ve 2.5 üstü bitti. 2 maç da 3.5 üstü skora çıktı. Lyon-Valencia maçı da 0-1 bitmesine karşın, Lyon'un olağanüstü gol şanslarından faydalanamadığını belirtmek gerek.

Gent bir puanla 3. sırada. Valencia 6 puanlı. Valencia'nın bu sahadan 3 puanla dönmesi demek Gent'in ilk iki için şansının kalmaması anlamına gelir. 3.'lük için ancak Lyon'la mücadele içine girerler.

İlk maçta gördüğüm Gent'in üretken bir takım olduğu. Hücumu seviyorlar, yüksek tempoda oynuyorlar. Valencia bu tarz takımlarla oynarken ceza sahasına 3-4 topla inebiliyor. İlk maçtan 3 gol çıkmasına rağmen çok daha fazla pozisyonu izletmişti bize. Bu maçta da 3-4 gol görebiliriz. 2-2 ya da 2-3 skorunu görebiliriz. 

* Barcelona en az 3 farkla kazanır *

Barcelona'da Messi, Rafinha sakat. Sergi Roberto ve Iniesta ilk 11'debekleniyor.

Bate'de Aliaksandr Hleb, Vitali Rodinov ve Maksim Zhavnerchik sakatlığı süren isimler.

İlk maç Barcelona'nın fazla tempo yapmadığı, çok fazla pozisyona girmeden aktif dinlenme yaparak geçirdiği bir maç olarak şekillendi. Bate'nin de maçta rakip kaleye gitme gibi bir isteği yoktu. Ceza sahasına ilk gelişleri ve maçın tek pozisyonunu 77. dakikada buldular.

Bate bu maçta da varlık göstermekte zorlanacaktır. Sezon başından beri Barcelona'nın gol yiyen ve pozisyon veren tavrından dolayı 2 handikaplara hep karşı geldik. İlk maçta Bate'den herhangi bir ışık almadığım için bu maçta Barcelona'ya karşı gelmem. Barcelona tempoyu istediği gibi ayarlar. Zaman zaman tempo yapıp skoru bulur, belli bölümlerde dinlenir. Sergi Bosquets, Munir ve Rakitic'in ikinci yarıda oyuna dahil olması bekleniyor. Gol yemeden kazanacakları 3-0 ya da 4-0'lık bir maç görmemiz olası.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder