Kasım 01, 2015

La Liga 10. hafta Pazar

* 2.5 gol üstü *

Eibar'da sol bek Luna ve stoper Ramis sakatlığı süren isimler. Oyun kurucu Adrian da sakat.

Rayo'da stoper Amaya'nın cezası sürüyor. Başka eksik yok.

İki takım da iyi futbol oynuyor. Eibar'da fovet arkası oynayan Adrian'ın yerine ikinci forvet Sergi ile oyuna başlanması olası. Bu orta sahanın gücünü biraz azaltabilir.

Diğer yandan Rayo'da sakatlıktan sonra Ebert'in dönüşü Espanyol karşısında rahat bir galibiyet almalarını sağladı. Ebert'i Valladolid zamanlarından maç kazandıran bir oyuncu olduğunu biliyoruz. Bugün de etkili oyununu sürdürecektir.

Öğle maçları sezon başından beri 1-3, 1-2, 1-2, 0-2, 1-2 ve 0-4 ile skorları ile sürekli deplasman takımlarının kazandığı maçlar oldu. Ev sahiplerinin maçlara iyi başlayamadığını, konsantre olmakta zorluk çektiğini izledim bu maçlarda. Bugünkü maça gollere yönelik oynanabilir ancak taraf bahsi olarak bence uzak durun. Bir Rayo sürprizi görebiliriz çünkü.

Eibar son 5 maçında ilk 10 dakikada 5 gol atmayı başardı. Maçlara adeta golle başladı. Bugün de gol bulmasını olası görüyorum. İlk yarının kalan kısmı için Vallecano daha baskılı olacaktır. İlk yarı 1.5 üstüne de çıkabilecek bir maç görebiliriz.

* Gol var *

Espanyol'da orta saha Victor Sanchez cezalı.  Forvet Gerard sakat.

Granada'da stoper Mainz sakat. Forvet Thievy kadro dışında.

Granada 7 haftadır kazanamadı. Geçen hafta kazanmalarını beklediğim maçta Betis ile 1-1 berabere kaldılar. Defans hatasıyla maçın ilk golünü attıktan sonra Betis pozisyon bulamazken basit bir penaltı hediye ettiler rakibe. Maçın geri kalan kısmı da Betis kalecisi ve Granada forvetleri arasında geçti. Galibiyet golünü haketmelerine rağmen atamadılar. Espanyol'a karşı da gol bulmalarını olası görüyorum.

Espanyol maçları sezon başından beri keyifli geçiyor. Geçen sezonun dengeli takımı henüz ortada yok. Çünkü daha fazla genç oyuncuyla oynuyorlar ve gençlerin performansı inişli çıkışlı olabiliyor.

İki takımın da forvetlerine güveniyorum ama defansları her an hata yapmaya müsait.

* Skor tahmini 1-1 *

Gijon'da forvet Sanabria, forvet Carlos Castro sakat. Orta saha Nacho Cases cezalı. İyi haber as kalecileri Cuellar iyileşti ve kadroda.

Malaga'da forvet Amrabat, Santa Cruz, stoper Angeleri, orta saha Tissone sakat.

9 puanlı iki takım ligin dibinde kaldılar. 3 puan alarak kendilerini üste atmaya çalışacaklardır. İki takımın da skor sıkıntısı nedeniyle alta yakın bir maç gibi dursa da hakem Lahoz kaynaklı 2-3 arasında bitebilecek bir maç görebiliriz.

Gijon'da kaleci Cuellar ilk 11'de başlarsa ev sahibi için büyük kazanç olur. Bana forvetlerin beceriksizliği ile kalecilerin ön plana çıkıp, skoru tayin edecekleri bir maç olacak gibi geliyor. Düşük oranlardan pek bu maça girmeyin. Beraberlik değerlendirebilirsiniz, 1-1 skor tahmini de oynanabilir.

* Athletic kazanır *

Athletic'te önemli eksik yok.

Real Betis'te stoper Westermann, forvet Renella, sol bek Vargas sakat. Uzun bir aradan sonra Van Der Vaart kadroda. Forvet Jorge Molina'da iyileşti.

Hafta içinde tahminlerimi yazarken beni en çok zorlayan maç olduğunu söylemeliyim. Buna rağmen net bir tahmin verip Athletic kazanır dedim ki taraf bahsi az vermeye çalıştığımı biliyorsunuz.

Athletic ideal takımıyla çıktığı her maçta bu tarz orta sıra takımlara karşı üstün oynar. Puan durumunda Betis bir puanla rakibinin önünde olsa da Bilbao'nun rotasyonlu çıktığı ve puan kaybı yaşadığı maçlar gerilerde kalmalarını sağladı. Hazır hafta içi dinlenme fırsatı bulmuşken Bilbao bu maçı kazanıp asıl yeri üst sıralara doğru çıkmak isteyecektir.

Taraf bahsine güvenemeyenler için TGS 2-3 golü tavsiye edebilirim. 1-2 skorla Athletic'i galibiyete yakın görüyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder