Ekim 31, 2015

La Liga 10. Hafta Cumartesi


* Real Madrid 2 farkla kazanır *

Real'de kaleci Navas en önemli eksik. Ramos, Carvajal, Benzema, James, Bale sakatlığı süren diğer isimler.

Palmas'ta Wakaso Mübarek kadroya alınmadı. Stoper Alcaraz'ın sakatlığı sürüyor başka bir eksikleri yok.

Las Palmas geçen hafta yeni teknik direktörü Kike Seten ile ilk maçından 0-0 beraberlikle ayrıldı. Maçta iki taraf adına da gol pozisyonu olduğunu söylemek zor. Seten geçen sezon Lugo'yu çalıştırırken ilk yarı beraberlikleri fazlasıyla aldığını ve evinde zor yenilen bir takım yarattığını söylemiştim. Palmas'ı da yavaş yavaş Lugo'ya benzetecektir. 4'lü bir savunma, önlerinde oyunu iki yönlü oynayabilen 3 orta saha oyuncusu. En önde forvet ve yanlarında iki kanat forveti ile sahaya çıkıyor. Bu takıma alan oyununu iyi işleyebileceğini düşünüyorum.

Real'e gelirsek Keylor Navas varken her defasında gol yemeden kazandıkları maçlarla 2 handikabı aşabildiklerini ifade ettim. Şunu da eklemek gerek ki Keylor Navas tek kelimeyle olağanüstü maçlar oynuyor. Real Madrid kalesine en fazla şut çekilen takım olmasına rağmen Navas'ın 0'da tuttuğu maçlar Real'in kolay kazanmasını sağladı. Bugün Navas yok. Uzun bir aradan sonra kaleyi eski Espanyol kalecisi Kiko Casilla koruyacak. Kiko da iyi kalecidir. Ancak Navas'ın düzeyine çıkması çok zor. Real Madrid pozisyon vermeyen bir takım değil. Bugün Las Palmas gol atarsa şaşırmamak gerek.

Bugün Real Madrid handikabına girmeyin, illa oynamak isterseniz 2 farkla kazanmalarını sistem kuponlarında değerlendirin derim.

* İlk yarı 0 *

Getafe'de bek Vigaray cezalı. Orta saha Medran sakat. 

Barcelona'da Rafinha, Messi sakat. Mascherano cezalı. Sergi Roberto ve Iniesta iyileşti kadrodalar. 

Barcelona hafta içinde kral kupasında bir maç oynadı. Sandro, Munir, Vermaelen ve Bartra 90 dakika sahada yer aldılar çarşamba günkü o maçta. Bugünkü maça etkisi olacak bir maç değil. 

Getafe'nin geçen haftaki 5-0'lık yenilgisi Barcelona karşısında ölçü alınmamalı. Çünkü sahasında çok daha dirençli oynayan ve maçtan kopmayan bir takıma bürünüyorlar. Getafe evinde Barcelona'ya karşı her zaman zorluk çıkartabilmiş bir takımdır. 0-0'ları, 0-1 ya da 0-2'leri fazlasıyla görürüz. Barcelona bu sahada en iyi döneminde bile gol atmakta zorluk çekmiştir. Bugün ev sahibi hücumda Barcelona'yı fazlasıyla zorlayacaktır. Barça'nın tek şansı hafta içini sonunda dinlenerek geçirebilmiş oyuncuları olacak. Barcelona sezon başından beri ilk yarıları iyi oynayamıyor. 9 maçının 6'sını berabere tamamladılar. 2 kez galip geldiler, bir kez de yenik. 2 kez galip kapadıkları ilk yarılar da evlerindeki maçlardı. 

İlk yarı beraberliği dışında, maça dokunmayı düşünmüyorum. Biraz alt skora yakın bir maç şekillenebilir. 

* No bet *

Valencia'da stoper Mustafi, Abdennaur, forvet Negredo ve Rodrigo sakat.  

Levante'de forvet Deyverson cezalı. Stoper Trujillo ve sağ bek Ivan Lopez sakat. 

Valencia şehrinin iki takımı arasında derbi niteliği taşıyan bir maç olsa da çok derbi gibi geçtiğini söylemek zor bu maçların. Valencia her zaman rakibinden daha iyi kadrolara sahip olduğu için evinde üstün oynamıştır. Zaman zaman Levante'nin aldığı en iyi sonuç beraberlikle evine dönmek olur. 

Bu maça Levante teknik direktörünü değiştirerek çıkıyor. Yeni teknik direktörleri Rubi geçen sezon Valladolid'i çalıştırdı. Rubi 4-2-3-1 sistemini sever. Bekleri de oyuna katar, hücuma çıkarken oyalanmayı değil, hızlı oyunu sever. Geçen sezondan öğrencisi olan forvet Roger Marti'yi bugün ilk 11'de göreceğiz. Kenarlarda da iki hızlı forvet Ruben ve Morales'i kullanacaktır. Levante kadrosunda forvet arkasında görev yapabilecek oyun kurucu özellikte bir oyuncu yok. Henüz o bölgeyi denemeye alacaktır. Bugün daha defansif bir takım sahaya sürmek isteyeceğinden orta saha Verza'yı orda görebiliriz. İlerleyen maçlarda Victor'u forvet arkasında kullanabilir. 

Valencia'ya gelirsek tandemde Mustafi'nin olmaması patlamaya hazır iki bomba Santos ve Vezo'nun mecburen yan yana oynaması anlamına gelecek. Teknik direktör Nuno, geçen sezon stoperde de oynattığı Orban'ı tandemde kullanmayı bir türlü akıl edemiyor. Santos ve Vezo, Orban'dan daha hızlı oyuncular olsa da kesinlikle tecrübesiz ve dengesiz hamleler yapan iki oyuncu. Levante kolay skor bulabilen forvetlere sahip olsaydı bugün hiç düşünmeden gol bulurlar derdim. Yine de ciddi pozisyonlara gireceklerdir. 

Valencia'nın gol şansı her zamanki gibi Feghouli'nin iyi oyunu, sağ bekten Cancelo ve soldan Gaya'nın getireceği toplar. Levante kanatları ile bu iki beki rahatsız ederse oyun kilitlenebilir. Maça dikkat etmek gerek. Bence bulaşmayın.

 * Sevilla yenilmez *

Villarreal'de forvet Leo ve Adrian, stoper Musacchio ve kaleci Asenjo'nun sakatlıkları sürüyor. Yeni bir eksik yok.

Sevilla'da orta saha Banega, stoperler Carriço ve Pareja sakat.

Geçen sezon Avrupa Liginde iki takım karşılaştığında şunu net olarak görmüştüm. Villarreal'in orta sahası bu karşılaşmalarda fiziken Sevilla orta sahasına cevap verememişti. Emery M'Bia, Krychowiak ve Iborra'dan oluşturduğu orta saha ile rakibi topla daha fazla oynarken, az rakip kaleye gidip Villarreal'i cezalandırmasını bilmişti. Bu sezonun Sevilla'sı da rakibine göre fiziken hala avantajlı bir takım. İki stoperi ve iki orta saha oyuncusu 1.90'larda olan Sevilla'ya göre Villarreal orta alanı ise hala kısa. 

Villarreal'in bugün bana göre geçen sezondan farklı olarak iki avantajı olacak. Sevilla'dan aldıkları sol açık Denis Suarez ve fırsatçılığı ile her maça damga vurabilen Soldado. Bugün skor bulmaları bu iki isim sayesinde olur. 

Sevilla tarafı ise geçen hafta iyi oynayan Banega'yı az da olsa arar ama yerine oynayacak Krohn Dehli'de bir çok maçta görev aldı ve takıma alışkın bir görüntü çizdi bu maçlarda. 

Ben iki taraftan da gol bekliyorum. Emery'nin kurgulayacağı oyunun Villarreal'i yine alt edebileceğini düşünüyorum. 1-2 ya da 1-3 skorlarına yakınım.

* KG var *

Sociedad'ta sol bek De Le Bella ve orta saha Granero sakat. 

Celta Vigo'da orta saha Agusto Fernandez ve stoper Cabral cezaları nedeniyle yok. İkisi de as isimler. 

Celta 10. haftaya kadar ideal takımını fazla bozmadan ilerledi. Rotasyon nedeniyle deplasmandaki Eibar maçına farklı kadro ile çıkmış 1-1 berabere kalmışlardı. Bir de Agusto'nun cezalı olduğu içerdeki Getafe maçında 0-0 berabere kalmışlardı. Bugün de Agusto yerine daha defansif olan Radoja forma giyecek. Stoperde ise Cabral'ın yerine Fontas'ı izleyeceğiz. Celta'ya ideal takımını bozmak çok da yaramıyor.

Sociedad'a gelirsek, Moyes'i sevdiğimi söyleyemem. Sociedad'ın iyi bir kadrosu olmasına rağmen hücuma çıkartmayı başaramıyor bu takımı. Geçen hafta Vela'nın skorla dönüşü takım için bu maçta da avantaj olacaktır. Sociedad "gol var" takımı olmasa da Celta'nın gol yiyen tavrı ev sahibinin de gol bulmasını sağlar. 1-1 ya da 2-2 ile beraberliğe de yakın olduğum bir karşılaşma.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder