Ekim 02, 2015

La Liga 7. hafta Cuma

* Celta ilk yarı kazanır *

Vigo'da orta sahadan Agusto Fernandez sakatlığı nedeniyle yok.

Getafe'de defansif orta saha Lacen, sol bek Lago sakatlığı nedeniyle yok.

Celta Vigo, ileri üçlüsü ve arkalarında oynayan oyun kurucu Wass bozulmadığı sürece karşı gelmenin zor olduğu bir takım haline geldi. Agusto Fernandez geriden oyun kurma anlamında ve defansın önündeki kesiciliğiyle önemli bir futbolcu. Getafe'nin orta sahası kaliteli oyunculardan kurulu olsaydı bugün Agusto'yu arayabilirler derdim. Ancak Getafe orta alan ve defansif olarak rakibinin çok gerisinde bir takım. Agusto'nun yerine defansif orta saha Radoja orta alanda yer alacak.

Getafe oynadığı 3 deplasmanda da erken gollerle yenik duruma düştü ilk yarılarda. Deplasman maçlarına rakibin oyununa boyun eğerek başladıklarını söylemek gerek. Kalecileri Guiata da oyun tutabilecek bir kaleci değil, bunun da sıkıntısını yaşayacaklar sezon boyunca. Diğer yandan geçen hafta Levante karşısında son 10 dakikada buldukları 3 gol hücumdaki motivasyonlarını biraz yükseltti. Son bölümde oyuna giren Sarabia ve Alvaro Vazquez Levante karşısında alınan 3-0'lık galibiyetin mimarlarıydı. Bugün her ikisi de ilk 11'de maça başlayabilir.

Celta'nın maçın ilk bölümündeki baskısı ve bulacağı gol ya da gollerden sonra ikinci yarıda Getafe golünün de Alvaro ile gelebileceğini düşünüyorum. 2-1 ya da 3-1 gibi bir skor görmemiz olasıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder