Ekim 17, 2015

La Liga 8. Hafta Cumartesi

* Real Madrid 3 veya daha fazla farkla kazanır *

Real Madrid'te Modric, Pepe, James, Ramos, Carvajal ve Benzema sakat.

Levante'de orta saha Verza, stoper Trujillo, sağ bek Ivan Lopez sakat.

Real Madrid'e sezon başından beri handikaplı seçimlerde fazla karşı gelmedim. Malaga ile 0-0 berabere kaldıkları ya da Granada'yı 1-0 ile geçtikleri dönemde bile ortaya koydukları oyun, kaçırdıkları goller, karşılarındaki kaleci performansları farklı kazanmalarının önüne geçti. O maçlarda da skora aldanmadan Real Madrid'i beğenmiş biri olarak Levante karşısında üretkenlik konusunda yine sıkıntı çekmeyeceklerini düşünüyorum. Levante fazla savunmacıyla oynayan ve ceza sahasına yığılmayı seçen bir ekip. Barcelona maçında 50 dakika, Getafe maçında ise 80 dakika oyunu 0-0 götürmeyi başardı Levante. Ancak o dakikalardan sonra Barcelona'dan 4 gol, Getafe'den de 3 gol yedi. Bugün de oyunu belli müddet 0-0 götürmeyi başarabilir. Fakat 10 dakika içinde arka arkaya 3 golü de kalesinde görebilir aynı diğer iki maçta olduğu gibi.

* İlk yarı Eibar *

Eibar'da önemli bir eksik yok.

Sevilla'da stoper Carriço, oyun kurucu Krohn Dehli, stoper Pareja, forvet Llorente sakat. Orta saha Banega iyileşti ve kadroda.

Sezon başından beri iki takımın performanslarına baktığımızda bu maça Eibar yenilmez tavsiyesinde bulunmam gerek. Ancak maçın 3 sonuca da açık olduğunu düşünüyorum. Özellikle düşük oranlardan bu maça oynamamak gerek. 

Eibar'ın bu maça ölçü kabul edeceğimiz elimizde iki maçı var. Birincisi Atletico Madrid maçı, ikincisi Celta Vigo maçı. Atletico'ya 0-2 yenilirken, Celta Vigo'yla 1-1 berabere kalmışlardı. Atletico karşısında istediklerini yapamayan ve organize olamayan bir Eibar vardı. Celta karşısında ise çok baskılı başlayıp ilk yarıda gol bulup, ikinci yarıda da skoru arttırma şansları elde etmesine karşın beraberliğe razı olmuşlardı. Bugün ben biraz daha Celta maçına benzer bir tablo görebileceğimizi düşünüyorum. O yüzden ilk yarı Eibar'ın gol bulmasından yanayım. 2. yarıda ise Sevilla, Gamiero ve Konoplyanka'nın oyuna girmesiyle beraberliği sağlayabilir.

2-3 gol arası bir skor görmemiz olası. 1-1 ya da 1-2 skorlarına yakınım.

* Barcelona birden fazla farkla kazanır *

Barcelona'da Iniesta, Rafinha, Messi sakat. Neymar ve Suarez milli arayı Barcelona'da geçirdiler.

Rayo'da stoper Amaya cezalı. Kanat Pablo Hernandez sakat. Başka bi eksikleri yok.

Barcelona'nın gol yemesi, karşılıklı gol var maçları sezon başından beri hep kazandırdı. Sevilla maçı ile birlikte kaleci Bravo kaleye geçti. Barcelona pozisyon vermeye devam edecektir ancak her maçına artık kg var seçimi uygun olmayabilir. Rayo her ne kadar hücum etmeyi seven bir takım olsa da, bitirici vuruşlar konusunda sıkıntılı bir ekiptir. Bugün Rayo'da Barcelona'ya karşı gol bulabilecek tek isim forvet Javi Guerra'dır. Barcelona'ya karşı gol şansı çok yüksek bir isimdir Javi. Valladolid'te oynarken 4-1 yenildikleri maçta, maçın ilk golünü atmıştı.

İlk yarıda Barcelona'ya dikkat etmek gerek. Şu ana kadar ilk yarılarda ya gol yediler ya 0-0 bitirdiler, ya da 1-0 ile geçebildiler. Bu maçın ilk yarısına ya bulaşmayın ya da 1-1 ile berabere geçilebilecek bir ilk yarı fantazisi yapın. 

Maç sonu için ise Barcelona'da Suarez ve Neymar'ın artık ön plana çıktığı ve rahat bir galibiyeti getireceği maç bekliyorum.  

* Valencia kazanır *

Valencia'da kaleci Alves, Ryan, orta saha Enzo, stoper Abdennour sakat. Forvet Negredo kadro dışında bırakıldı.

Malaga'da Amrabat, forvet Santa Cruz ve sol bek Boka sakat. Orta sahanın ideal ikilisi Recio ve Tissone cezalı. Orta saha Camacho tam zamanında iyileşti ve 11'de olacak. 

Maçın iki yönü var. İlki Valencia'nın kötü oynuyor olması. İkincisi Malaga'nın Valencia'dan da kötü olması. 

Malaga açısından Kameni'nin ekstra performanslarıyla 0-0, 0-1 ile geçilen maçlarını izledik hep. Diğer yandan Valencia'da Malaga'dan farklı değil. Granada, Lyon, Espanyol maçları kaleci Jaume'nin kurtardığı maçlardı. Bu maçta da iki harika kaleci ve organize olmakta zorluk çeken iki takım varken çok yüksek skorlu bir maç bekleyemeyiz. 

Valencia tarafında olmamın nedeni iyileşen Gaya ve önünde oynayacak Andre Gomes'li bir sol kanadın Malaga'nın en yumuşak karnı sağ bek Rosales'e karşı üstünlük kurmasını beklemem. Valencia'nın muhtemel golü bu kanattan gelecektir. 1-0 ya da 2-0 Valencia galibiyeti bekliyorum. 

* KG var / Espanyol yenilmez *

Betis'te genelde maçların son kısımlarında değerlendirilen forvet Jorge Molina, orta saha Van Der Vaart, sol bek Vargas sakatlıkları nedeniyle yoklar. 

Espanyol'da forvet Gerard Moreno dışında sakat yok. 

Bu maç Betis için bir deplasman maçı olsaydı hiç düşünmeden Betis yenilmez bahsini verirdim. Kendi evlerinde oynarken Betis'e biraz dikkat etmek gerek. Evet gol atacaklardır ama bu maçı kazanmak için birden fazla gol atmalılar bana kalırsa. 

Espanyol deplasmanda da evlerinde de üretken olan bir takım. Geçen sezondan farklı olarak savunma kurgusunu henüz oturtamadılar. Kalede de genç bir kaleci kullanmanın sancısını yaşıyorlar. İki haftadır hem Gijon hem de Deportivo maçlarında taçtan gol yediler. Betis'te böyle şaşkın ve basit hatalar yapan savunmaları cezalandırabilecek iki kurt isim Ruben Castro ve Joaquin varken Espanyol'un gol yemeyeceğini düşünmüyorum. 2-2 ya da 2-3 bitebilecek bir maç var aklımda. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder