Ekim 18, 2015

La Liga 8. hafta Pazar

* Kg var *

Villarreal'de sakatlığı düzelen forvetler Bakambu ve Leo ile sol açık Denis Suarez kadrodalar. Tek önemli eksikleri orta saha Bruno ve forvet Adrian Lopez. Yedek sol bek Jokic de cezalı.

Celta'da önemli bir eksik yok.

Bu maçın öğle saatinde başlaması aslında biz futbol izleyicilerine ihanet gibi. La Liga yönetimi sanki üst sıralarda yer alan bu iki ekibin ayağını çelmek için yerel saatte 12'de oynatıyor maçı. Normal saatlerde olsaydı hiç düşünmeden gol seçeneğine gideceğim 3-4 gol görebileceğimiz bir maç derdim. Şu durumda gazete yazımda ilk yarı 1.5 gol altını tercih etmiştim. İlk yarıdan 2 gol hala beklemiyorum. Celta'nın ilk yarıyı daha iyi oynayan, Villarreal'in de 2. yarıyı daha iyi oynayan bir ekip olduğunu biliyoruz.

İlk yarıyı Celta'nın 0-1 önde kapatması, Villarreal'in ise 2. yarıda oyunu denkleştirmesi aklımdaki senaryo. Celta milli dönüşlerde genelde gollü beraberlikler alan bir ekiptir. Nolito, Orellana, Wass 3'lüsü takımın ofansif gücünün yüzde 80'ı milli takımlarda yer aldılar. Bu 3'lü oyuna iyi başlasa da son bölümü iyi oynamaları zor. Öğle maçları şu ana kadar berabere bitmemiş olsa da ilk beraberlik gelebilir. Önceliğim gol var seçeneği. 

* Atletico Madrid kazanır *

Atletico'da Koke iyileşti 11'de olacak. Vietto tek eksik. 

Real Sociedad'ta önemli bir eksik yok.
 
Bazı teknik direktörlerin kaderleri bazı maçlara takılıp kalmıştır. Kaderi değiştirmek için Tanrı'yı şaşırtmak gerekir. 

Tarih 9 Kasım 2014 pazar, Sociedad'ın sahasında ev sahibi takım Atletico Madrid'i 2-1 ile geçiyor. Moyes ilk kez Anoeta'da. Henüz takımın başında değil, alt yapı antrenörü ile maça çıkıyorlar. Ertesi gün pazartesi Moyes ile anlaşma sağlanıyor. 

Tarih 18 Ekim 2015 pazar, Moyes neredeyse bir sezondur takımın başında. Yine bir Atletico maçı, evlerinde oynuyorlar. Moyes bugün Tanrı'yı da bizi de şaşırtacak mı yoksa İspanya'ya elveda mı diyecek. Benim tahminimin hangisi olduğunu biliyorsunuz. 

Sociedad ilk yarıyı 0-0 ile kapatabilir ama 2. yarıda Atletico'nun galibiyet gollerini izleriz. 

* Kg var *

Deportivo'da önemli bir eksik yok. 

Athletic'te Mikel Rico, Muniain sakat isimler. Önemli eksikleri yok. 

Her iki takım adına Avrupa Ligi pozisyonu için değerli bir 3 puan maçı izleyeceğiz. İki ekibin de kolay kolay maçı bırakacağını düşünmüyorum. Athletic zor bir fikstürden çıktı, Real Madrid, Barcelona, Bask derbisinde Real Sociedad ve Villarreal ile oynadılar. Avrupa Ligi maçları ile birlikte bu maçlardan çıkmak kolay değildi. Alt sıralarda kaldılar bu yüzden. Deplasman maçlarının çoğuna as kadroları ile çıkmadılar. 3-1 yenildikleri Villlarreal, 2-0 yenildikleri Eibar maçlarında ideal takımlarını kullanmamışlardı. Bugün Deportivo karşısına Valencia'yı 3-1 ile geçen as takımları ile çıkacaklar. 

Deportivo ön alanda kusursuz işleyen bir takım. Organize hücumlar, tek toplar, bitirici vuruşlar, orta sahanın da ceza sahasına girerek gol bulması ve katkısı herşeye sahipler. Diğer yandan defansları, 2 ve 3. bölgenin kalitesinde değil. Kaleci Lux dahil, sol bek Fernanda Navarro her an hata yapmaya müsait oyuncular. Athletic'in en büyük artısı yüksek toplar. Lux hatalı çıkışları olan ve kornerlerde zaaf gösteren bir kaleci, Athletic'in bugün kafa golü bulması zor olmayacaktır. 

İki takımın gol bulacağı keyifli bir maç bekliyorum. 

* Palmas yenilmez *

Getafe'de orta saha Medran ve forvet Lafita yok. 

Palmas'ta stoper Alcaraz en önemli eksik. 

Getafe evinde oynadığı 2 maçtan 6 puan çıkararak ilerleyen bir takım. İlk kez deplasmanda Celta Vigo maçında bir puan almayı başardılar. Genel olarak sezon boyunca evlerinde puanlarla ayakta kalmaya çalışacaklar. 

Palmas ise henüz istikrarı yakalayamadı. Ama onları beğendiğimi her defasında söylüyorum. Daha çok deplasman takımı olacaklar. Oyun yapıları buna müsait. Şu ana kadar Atletico, Celta ve Barça deplasmanlarına çıktılar. Tabi ki Atletico ve Barça maçlarında tabelada yenildiler ama oyun olarak ezilmediler. Celta Vigo maçı ise 3-3 ile 10 kişi puan almayı sonuna kadar hakettikleri bir maçtı. 

Bugün Getafe karşısında da son dakikaya kadar puanı kovalayacaklardır. İki takım arasında oranların gösterdiği kadar bir fark yok. Ben Palmas tarafındayım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder