Ekim 04, 2015

La Liga 7. hafta Pazar

* No bet *

Rayo'da sağ açık Ebert cezalı. Ofansif oyuncu Pablo Hernandez sakat. Stoper Amaya cezalı.

Betis'te forvet Wolfswinkel, Van Der Vaart, sol bek Vargas, sakatlıkları nedeniyle yoklar.

Betis geçen hafta yine öğle maçında Gijon karşısına çıktığı 11 ile maça başlayacak. 4-1-4-1 ile başladığı Gijon maçında ilk yarıda oyuna adapte olmakta zorlanan bir Betis izlemiştim. Orta alanda tek bir defansif oyuncu N'Diaye ile oynamak oyunun ilk bölümünde başlarını ağrıttı. Gijon öne geçti ve 2'ci golü bulabilecek pozisyonları da elde etti maçta. İlk yarının ancak son bölümlerinde Betis oyunu dengeleyebilmişti. Bugün de yine bu düzenle sahaya çıkacaklar. Elbette kazanan bir takımı bozmak istemeyecektir Pepe Mel. Ancak orta alanda pas trafiğini yönlendirme görevinde olan Portillo ve Cabellos asıl yerleri orta saha olmadığı için bu anlamda biraz zorlanıyorlar.

Maç için karar vermek güç. İlk yarı öğle maçının etkisiyle biraz daha uykuda geçebilir düşüncesiyle 1.5 gol altı erken tahminimdi. Düşük bir oranı var ama banko gözüyle bakılamaz.

* Beraberlik *

Athletic'te orta saha Elustondo, yedek bek Boveda, ofansif oyucu Muniain sakat. Bilbao uzun bir aradan sonra tam kadro, eksikleri önemli eksikler değil.

Valencia'da orta saha Enzo Perez, stoper Abdennaur, sol bek Gaya, kaleciler Alves ve Ryan sakat.

İki takım da Avrupa maçları nedeniyle sürekli rotasyon yapmak zorunda kaldı. Valvarde bu anlamda çok daha deneyimli bir teknik adam olduğu için, kadrosu Nuno'ya göre daha kısıtlı olmasına rağmen, Nuno'dan kat be kat üstün bir planlama yönetimi gösterdi bizlere.

Bilbao hafta içi maçında bütün as oyuncularını dinlendirdi. Aduriz ve Raul Garcia 30 dakika forma giydi sadece. Bunun sonucu mağlubiyet oldu elbette ama maçı 90 dakika izlemiş biri olarak ilk yarıdaki yedek Bilbao kadrosu oynadıkları oyuna göre maçın ilk yarısını 1-0 ya da 2-0 önde kapatmayı haketmişti. Bugün as takım sahada olacak.

Diğer yandan Valencia zorlu bir Lyon maçından çıktı. Kontratakla bulduğu gol maçın sonucunu tayin etti. Lyon maçta daha üstün olan taraftı ve alt yapı ürünü kaleci Jaume Domenech yine üstün bir performans sergiledi galibiyetin baş mimarı oldu. Nuno, Avrupa maçlarından sonra sürekli garip kadrolarla ligdeki maçlara çıktı. Bugün ideal kadro ile sahaya çıkması bekleniyor. Bir tek Enzo'nun yerine Andre Gomes, stoper Abdennaur'un yerine de Vezo'yu sahada görebiliriz.

İki tarafın bölüm bölüm iyi oynayacağı bir maç bekliyorum. İlk yarıda Athletic daha iyi olabilir ve golü bulabilir. Ama Valencia kalecisi maçın kırılma anlarında yine ortaya çıkacaktır. 2. yarıda Valencia beraberlik golü için daha baskın olacaktır, bunun da elde edebilirler. Tahmini skorum 1-1.

* Villarreal kazanır *

Villarreal'de Bakambu, Adrian, Denis Suarez, kaleci Asenjo ve stoper Musacchio

Levante'de stoper Turjillo, orta saha Verza ve sol açık Ruben Garcia sakat.

Levante'nin zor günler geçirdiğini söylemek gerek. Lucas Alcaraz ya 3-5-2'den vazgeçecek ya da kendisinden vazgeçilecek. Bugün yenilmesi halinde görevine son verilmesi çok yüksek ihtimal. Milli arada değişikliğe giden ilk takım Levante olacak gibi gözüküyor. Alcaraz yeterli ofansif takviyeler yapılmadığını söylüyor. Kısmen haklı, yine de hücum anlamında başarılı olabilecek bir takımları var. Bugün son şansları, Villarreal'den puan almak için en az 2 gol bulmaları gerek. Çünkü 5 defans oyuncusuna rağmen kalelerini gole kapatamıyorlar.

Villarreal'de forvetlerin eksikliği nedeniyle Soldado ve Leo ikilisi dinlenemiyor. Bugün için belki tek sorun bu olabilir. Ancak gördüğüm kadarıyla yeteri kadar iştahlı bir oyunları var. Sezonun ilk bölümündeki uyuşmazlıklarını çabuk atlattılar. İkisi de birbirine koridor ve alan açabiliyor. Soldado yanındaki oyuncuları iyi oynatabilen bir forvettir. Leo'da çizgiyi iyi kullandığı için statik olmayan bu iki oyuncu savunmalar için baş ağrısı oluyorlar. Levante'nin ağır savunma göbeğine karşı da başarılı olacaklardır. Tahmini skor 1-2.

* İlk yarı  0 *

Atletico'da Koke yok. Bek Jesus Gamez kadro dışında.

Real Madrid'te Pepe, Danilo, James sakatlıkları nedeniyle yoklar. Henüz kadro açıklanmadı. Bale ve Ramos kadroda olacaklardır. Bale'in yedekte başlaması bekleniyor.

Simeone'nin aklındaki tek soru işareti Oliver Torres ile oyuna başlayıp başlamayacağı olacaktır büyük ihtimalle. Koke oynayabiliyor olsaydı böyle bir sıkıntısı da olmayacaktı. Sezon analizinde mutlaka bir orta saha oyuncusuna daha ihtiyacı olduğunu ısrarla belirtmiştim Atletico'nun. Bu tür maçlar orta saha oyuncularının görünmez performanslarıyla kazanılıyor. Koke olmayınca Atletico'da o ışığı veren tek oyuncu Oliver. Ancak O da henüz Simeone'nin istediği verimlilikte değil.

Real orta alanı kalabalık tutan bir yapıyla Bilbao deplasmanına çıktığı aynı oyuncularla bu maça çıkacaktır. Orta sahada Modric, Kross önlerinde Ronaldo, Kovacic ve Isco'yu göreceğiz. Forvette de Benzema. Simeone bu orta alana karşı Saul'u da mutlaka orta sahada kullanmalı.

Beklenen 11'ler sahada olursa çok zor açılabilecek bir oyun bekliyorum. Real Madrid maçı kazanmaya biraz daha yakın ama bunu 2. yarıda başarabilir diye düşünüyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder