Ekim 03, 2015

La Liga 7. hafta Cumartesi

* Barcelona kazanır *

Barcelona'da Rafinha, Iniesta, Vermaelen ve Messi sakat.

Sevilla'da Juventus maçında kadroda yer almayan Vitolo ve Llorente kadrodalar. Orta saha Banega, Kaleci Beto, stoper Carriço, Pareja ve Adil Rami sakat.

Barcelona'da Iniesta'nın da sakatlığı ile birlikte değişik bir sistem Sevilla maçında denenebilir. Luis Enrique 5'li bir savunma, önlerinde 3 orta saha ve 2 forvetle sahaya çıkacak. Alves ve Alba'nın ön plana çıkacağı kanat akınlarını fazlasıyla göreceğimiz bir maç izleyeceğiz. Aslında bu sistem defansif gibi görünse de elde kalan oyuncularla Sevilla gibi bir deplasmanda uygulanabilecek en iyi sistem olabilir.

Sevilla'ya gelirsek üretkenlikte çok sorunları olduğunu düşünmüyorum ama skor bulma anlamında geçen sezonu arıyorlar. Forvetlerin ya da kenar oyuncularının gol bulamadığı bir takım nereye kadar orta saha oyuncularının skor katkısı ile devam edebilir ki.

Bugün Barcelona'da kalede Bravo'yu göreceğiz. Bartra Pique Mascherano 3'lüsünün önünde Alves, Sergi, Bosquets, Rakitic, Alba ve forvette Neymar ile Suarez'li bir 11 bekleniyor. Sevilla tarafı ise biraz daha bulanık. Ben forvette Llorente'yi bekliyorum. Kenarlarda Reyes ve Vitolo'yu görebiliriz. Orta saha ise 3 uzun ile kurulabilir. Iborra, N'zonzi ve Krychowyak.

Sevilla-Barcelona maçları yüksek skorlu ve gollü geçmeye aday maçlardır. Sevilla bugün hem kontrataklarla hem de duran toplarda daha fazla uzun oyuncusuyla gol bulabilir. Diğer yandan sezon başından beri Sevilla hem kanatlardan hem de savunma arkasına atılan toplarda ciddi zaaflar gösteriyor. Bu maçta kanatları da öne çıkaracak olan Barcelona fazla sayıda pozisyon üretebilir.

Barcelona'nın yine gol yiyerek kazanacağı bir maç bekliyorum.

* Kg var *

Espanyol'da orta saha Diop cezalı. Başka önemli bir eksik yok.

Gijon'da kaleci Cuellar yok. Geçen hafta forvet Sanabria'nın yokluğunda forma giyen ve golünü de atan genç forvet Carlos Castro sakatlığı nedeniyle Barcelona'ya götürülmedi.

Gijon'u beğendiğimi söylüyorum. İyi futbol oynyorlar. Bazen bu iyi futbol 3 puan olarak dönemeyebiliyor kendilerine. Betis maçında karşılarında yer almıştım. İyi oynamalarına rağmen Betis kalecisine takıldılar, Betis'in tecrübeli forvet hattı maçı alıp götürdü. Espanyol ise Gijon'un boy ölçüşebileceği ayarda bir takım. Her iki takım da genç oyunculardan kurulu. Savunmaların basit hatalarını görebiliriz maçta. İkisinin de gol bulabileceği bir maça yakınım. Maç sonu için de beraberliği görebiliriz.

* Kg var *

Granada'da sol açık Edgar ve forvet Thievy kadro dışında bırakıldılar. Orta saha Ruben Perez'in sakatlığı sürüyor.

Deportivo'da sol bek zaman zaman sol açık da oynayan Luisinho sakat. Sezon başından beri henüz hazır olmayan kaleci Fabri yine yok. Önemli bir eksikleri yok.

Deportivo hücumda kusursuz oynuyor. Formda ve organize bir takımları var. Bu maçta da yenilmeleri ancak 10 kişi kalmalarına bağlı olabilir. Diğer yandan Granada ne yapıp edip bu maçtan puan çıkarmalı. Aksi takdirde milli arada bir teknik direktör değişimi yaşayabilirler. Bugün Granada son gücünü ve kozunu oynamak zorunda.

Granada'da oynanan 21 maçta Deportivo 4 kez kazanabilmiş, 7 beraberlik, 10 Granada galibiyeti var. Evet daha iyi olan taraf Deportivo olsa da tarihsel istatistikler Granada tarafında. Ben risksiz seçimin gol var olduğunu düşünüyorum.

Eğer Deportivo geçen hafta Espanyol karşısına çıktığı 4-3-3 ile forvette Oriol Riera ve Lucas'ı birlikte kullanırsa ilk yarıdan 1.5 gol üstü görebileceğimiz bir karşılaşma izleriz.

* No bet *

Las Palmas'ta maçı etkileyebilecek çok önemli iki eksik var. Stoper Alcaraz ve orta saha Hernan sakatlıkları nedeniyle yoklar. Alcaraz sezon başından beri etkili oyunuyla özellikle Sevilla maçında yaptığı müdahalelerle haftanın 11'ine bile seçilmeyi başarmış bir stoper. Yokluğunda geçen sezon da stoperde yer alan David Garcia yer alacak. Diğer yandan orta alanın tek defansif ismi Hernan'ın yedeği Javi Castellano da sezon başından beri sakat. Palmas bugün orta alanda mecburen Wakaso, Culio ve Roque ile 3 ofansif ismi kullanacak.

Eibar'da sol bek Luna dışında eksik yok.

İzlemesi keyifli ve ilgi çekici bir maç beklesem de hakkında çok fazla fikir yürütebileceğim bir maç değil. Maçın skoru son dakikalarda tayin olabilir. Bu anlamda biraz tehlikeli bir maç.

* İlk yarı 0 *

Malaga'da Amrabat, orta saha Camacho ve forvet Santa Cruz sakat.

Real Sociedad'ta önemli bir eksik yok.

İki takım açısından da kırılma maçı. Bir golün sonucu tayin edeceği ve atanın kazanacağı bir maç bekliyorum. Sezon başından beri oynadıkları maçları tartıya koyduğumda Sociedad bir adım daha önde maçta. Buna karşın deplasmanlarda silik görüntü vermeleri direkt onları tavsiye etmemi engelliyor. Uzun süre 0-0 görebiliriz. Malaga daha istekli olacaktır maçta, fakat son vuruşlarda ciddi zorluklar çekiyorlar.

Malaga bugün yenilirse milli araya yeni bir hocayla devam ederler. Taraf bahsi için çok risk alınabilecek bir maç değil. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder