Ekim 30, 2015

La Liga 10. Hafta Cuma


* Atletico Madrid kazanır *

Deportivo'da forvet Oriol Riera kadroda yok. Başka önemli bir eksikleri yok.

Atletico Madrid'te Vietto dışında eksik yok.

Deportivo teknik direktörü Victor Sanchez'i biraz Simeone'ye benzettiğimi söylemeliyim. Victor geçen sezon dağılmış ve takım olamayan Deportivo'nun başına gelmişti. Hızlı bir şekilde kiralık oyuncuları fazla olmasına rağmen Deportivo'yu güvenilen ve istikrarlı bir takım haline getirdi. Bu sezon da kadrosu değişmesine rağmen ne zaman ne yapacakları belli bir takım görünümündeler. Sezon başından beri kötü oynadıkları az maç oynadılar.

Deportivo sezona iyi başladı, gol sorunu çeken orta sıra takımları, daha fazla gol atarak alt etti oynadığı maçlarda. Son 3 maçında galip gelemedi. Artık alt sıralarda kalan takımlar da tepki vermeye başladılar. Bugün Victor Sanchez sahaya değişik bir takım çıkarabilir. Bu sezon ilk kez kadroya Medunjanin'i aldı. Dünkü çalışmada Medunjanin'in orta alanda yer aldığı 4-3-3 sistemini denedi. Şu ana kadar başarılı olmuş 4-2-3-1 sisteminden vazgeçip, orta alanı Mosquera, Medunjanin ve Borges, ileride Luis Alberto, Lucas ve Faysal 11'i ile kurarsa, Victor'un öncelikli hedefi erken gol yememek olacak demektir. 

Simeone'nin ne yapacağından çok Victor'un yukarıda verdiğim değişiklikle mi, yoksa her zamanki takımla mı sahaya çıkacağı maçın gidişatını belirleyecek. Victor gol yememeyi öncelik yapar ve takımına edilgen futbolu oynatırsa Atletico eninde sonunda golu bularak galip gelir. Her zamanki takımıyla kendi evinde oynamayı amaçlarsa Atletico'ya karşı gol bulmayı başarabilir ve keyifli bir maç izleriz.

Ben her şekilde de Atletico'nun galip geleceğini düşünüyorum. 0-1 ya da 1-2 skorları ile.

1 yorum: