Ekim 25, 2015

La Liga 9. hafta Pazar

* Levante kazanır *

Levante'de stoper Turjillo ve sağ bek Ivan Lopez'in sakatlıkları sürüyor.

Sociedad'ta stoper Diego Reyes cezalı. Sol bek De Le Bella sakat. Forvet Jonathas cezalı.

Sociedad'ın ideal defansından iki isim sahada olamayacak bugün. Yerlerine oynayacak oyuncular da takıma alışkın daha önce forma giyen isimlerdir. Defans konusunda çok sıkıntı olacağını düşünmem. Ancak her ne kadar Moyes Jonathas'ı kullanmayı beceremese de Brezilyalı forvetin eksikliği bu maçta hissedilebilir. Agirretxe iyi bir forvet ancak yorulduğu anlarda Jonathas'la mutlaka dönüşümlü oynamalı. Moyes takıma hakim olmak ve yönetmek anlamında ipin ucunu kaçırmış durumda.

Atletico Madrid maçında kendi evinde oynayan Sociedad takımı 1-0 yenikken 2. değişkliğini yapmak için 83 dakika beklemez. Son kalan 10 dakikada doldur boşaltı deneyip karambollerden gol aramaz. Moyes kafasındaki Premier Lig şablonunu aşabilmiş değil. Bu şablon La liga'da tutmuyor ne yazık ki.

Levante evinde istekli oynuyor. Erken gol yediği Eibar, Sevilla ve Celta maçlarını bırakmadı, ve 10 kişi kaldıkları Celta maçı hariç diğer iki maçta da beraberlikleri bulmayı başarmıştı. Bu maçta da beraberlik riski olsa da gündüz maçlarının henüz berabere bitmemesi ibremi biraz daha ev sahibine kaydırdı. Düşük stake ile oynanabilir. Alt/üst konusunda ise maça dokunmayın.


* Gol var *

Palmas'ta orta sahada oynayan iki isim Wakaso ve Culio cezalı. Stoper Alcaraz sakat. 

Villarreal'de forvet Adrian ve Leo sakat. Stoper Bailey cezalı.

Las Palmas teknik direktör değişimine gitti. Paco Herrera'nın yerine eski Lugo teknik direktörü Quique Seten getirildi. Seten Lugo'nun başındayken evinde çok zor yenilen bir takım yaratmıştı. İlk yarıları da berabere bitirmeye severdi. Zamanla Palmas'a da bu karakteri aşılayacaktır. 

Villarreal'e gelirsek forvetlerin eksikliği rotasyonu engelliyor. Perşembe maçında Dinamo karşısında forvet Bakambu'da sakatlandı ama çok önemli bir durumu yok. Bugün 11'de başlaması bekleniyor. 

Maç için erken tahminim ilk yarı 0 yönündeydi. Seten'in muhtemel 11'inden sonra maçın karşılıklı gollere sahne olabileceğini düşünüyorum. Taraf bahsinde gollü beraberliğe yakınım. 


* Eibar 2'den fazla farkla yenilmez *

Barcelona'da Sergio Roberto, Rafinha, Messi sakat. Iniesta düzeldi ama kadroya alınmadı.

Eibar'da forvet arkasında organizatör görevi yapan Adrian sakat. Stoper Ramis ve sol bek Luna sakat. 

Barcelona'ya sezon başından beri handikaplarda Vallecano maçı dışında hep karşı geldim. 4-1 biten Levante mücadelesi bir tek kaybettirdi. Penaltılarla skorların yükseldiği maçlar hariç Barcelona her maç gol yediği için 3 farka kolay gidemedi maçlarda. Bugün de Eibar'ın gol bulabileceğini düşünüyorum. 

Barcelona hala güvenilecek bir oyun oynamıyor. 


* Atletico Madrid kazanır *

Atletico'da Vietto dışında eksik yok. 

Valencia'da Feghouli, Negredo, stoper Abdennour kaleciler Alves ve Ryan sakat. 

Valencia teknik direktörü Nuno, Avrupa Ligi maçlarından sonra ligde çıktığı maçlarda kadrosuyla fazlasıyla oynadığı rotasyonlara gitti. Bugün iki önemli ofansif ismin yokluğunda muhtemel 11'de rotasyonlu bir takım gözüküyor. Eğer Parejo, Paco ve Piatti üçlüsü sahada olmazsa Valencia'nın kaleye gitmesi çok zorlaşabilir. Keza Feghouli'nin eksikliği Valencia'nın hücum gücünü yüzde 50 oranında düşüren bir eksiklik. Onun yokluğu yanında 3P de sahada olmazsa formda kalecisi Jaume'ye rağmen Valencia için işler çok zorlaşır. 

Erken tahmin Valencia'nın gol bulabileceğini düşünüyordum. Eğer rotasyonlu takım sahada olursa bu durum biraz zor. Daha ideal bir takım görürsek 2-1 ya da 3-1 ile Atletico'nun kazanacağı bir maça yakınım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder