Ekim 14, 2017

14 Ekim Cumartesi La Liga

Getafe-Real Madrid

Real Madrid’te Benzema iyileşti ve 11’de olması bekleniyor. Kaleci Navas, Bale ve Carvajal sakat. Getafe’de oyun kurucu Shibasaki’nin sakatlığı sürüyor. Başka önemli bir eksikleri yok.

Getafe takımını beğendiğimi söylüyorum. İyi bir kaleciler ve mücadeleci bir takımları var. Bugün net pozisyonlara gireceklerini düşünüyorum. İçeride önemli takımları ağırladılar. Sevilla, Barcelona ve Villarreal. Bu 3 takıma da ilk yarıda yenilmediler. Kendi sahalarında bu 3 maçın da ilk yarısında rakibe top göstermeyen bir Getafe izledim. Sevilla maçını son dakikada 1-0, Barcelona maçını yine son dakikada 2-1 kaybederlerken Villarreal’i 4-0 yenmişlerdi.

Real Madrid’te takımlarından geç dönen Modric ve Casemiro’nun dinlenmesi bekleniyor. Kross, Llorente ve Isco’dan oluşan bir orta alan görebiliriz. Hücumda Ronaldo, Benzema ve Lucas yer alacak. Savunma bölümü ise Real Madrid’in en fazla zorlanacağı alan olabilir. Özellikle kaleci Casilla’nın zamanlamasını ayarlayamadığı çıkışları pahalıya patlayabilir. Real Madrid bugün kazansa bile zorlanarak bunu başarır. İlk yarıda Getafe’nin yenilmeyeceği bahsi bana yakın geldi.

Alaves - Real Sociedad

Real Sociedad’ta yeni eksik oyun kurucu Zurutuza. Stoper Inigo’nun sakatlığı sürüyor. Alaves’de önemli bir eksik görünmüyor.

Alaves çok gerilerde kaldı. Levante karşısında yeni teknik direktörleriyle kazandılar. Bugün de üzerine koyarak gidecekelerini düşünüyorum. Kadro kaliteleri Sociedad’tan düşük. Fakat hücumda ne yaptığını bilen bir takım izliyoruz artık. Munir, Alfanso Pedrasa, Medran ve Ibai kontratak futbolunu en iyi şekilde uygulayarak Sociedad’a karşı pozisyonlara girecektir.

Sociedad’ta hücumdaki tek eksik Zurutuza olacak onun yerini de Zubeldia ile dolduracak gibi gözüküyorlar. Sociedad milli aradan önce yoğun bir periyottaydı. 3 yenilgi 1 beraberlik aldılar ligde bu dönemde. Dinlenmiş bir Sociedad daha rahat olacaktır. Bu takımı skorsuz tutmak zor.

İki takımın da skor bulmasını bekliyorum. 1.45’ten KG var bahsi alınabilir. Sociedad’ın ilk yarı 1.5 gol istatistiğine de güvendiğim için biraz riske girerek ilk yarı 1.5 üstü bahsini de tavsiye ederim.

Atletico Madrid - Barcelona

Gecenin maçında Barcelona’da Iniesta’nın durumu şüpheli. Başka önemli bir eksik yok. Atletico Madrid’te de tek eksik. Sağ bek Vrsaljko.

İki ekip de ideal 11’leri ile sahada olacaklar. Milli maçlarda oynamayan Iniesta büyük ihtimalle 11’de başlayacaktır. Artık Valvarde’nin de 4-4-2’si ile sahada çift forvetli iki takım göreceğiz. Çok güzel bir maç izleyeceğimizi düşünmüyorum. Taktik savaşı ve kalecilerin kurtarışları öne çıkacaktır. Savunmada kalabalık iki ekip göreceğiz. Goller temponun yükseldiği anlarda, eksik yakalanan defanslar sayesinde gelebilir.

Biraz da Atletico Madrid - Chelsea maçına benzer bir mücadele bekliyorum. Daha iyi oynayan taraf Barcelona olur. 1-1 ya da 1-2 skorlarına yakınım. TGS 2-3 bahsi iyi oranıyla değerlendirilebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder