Ekim 28, 2017

La Liga 28 Ekim

Alaves - Valencia

Alaves'te orta saha Medran kadroya alınmadı. Başka bir eksik yok.Valencia'da orta saha Parejo cezalı. Parejo dışında tam kadrolar.

Alaves 5'li bir savunmayla Valencia karşısına çıkabilir. Medran yerine Wakaso sahada yer alacak. Defansif yönü kuvvetli 3 orta saha oyuncusuyla oynayacaklar. Munir ve Bojan ile hücum edilmeye çalışılacak. Alaves'in amacının gol atmaktan çok oyunu 0-0 götürmek olacağını söylemek zor değil.

Valencia sezon başından beri skor bulmakta hiç zorluk yaşamadı. Onlara her şartta güvendim. Alaves'in defansı ve kendi yarı alanında kapalı kalması Yarasaları biraz zorlayabilir. Fakat bu oyunu Real Sociedad eninde sonunda açmış maçın son bölümlerinde 2 gol bulup 2-0 galip gelmişti. Valencia'nın da bunu başaracağını düşünüyorum. 0-1 ya da 0-2 skorlarına yakınım. Valencia kazanır 1.40'dan 7/10 alınabilir.

Sevilla - Leganes

Bugünün en ilginç kapışmalarından biri olacak. Leganes gerçekten üst sıraları hak edip etmediğini kaliteli bir takım karşısında göstermeli. Leganes adına bir sınav maçı olacağını söyleyebilirim.

Sevilla yenilmesi zor bir takım değil ama iç sahada güçlüler. İçeride oynadıkları 4 lig maçının 4'ünün de ilk yarılarını berabere bitirmişlerdi. 2. yarıdaki oyuncu değişiklikleri ile rakiplerini alt edebiliyorlar. Kadrosu geniş olan Sevilla için ilk 11 değil 14 oyuncu önemli. Bugün de sonradan oyuna girmesini beklediğim Nolito ve Krohn Dehli maçın kritik isimleri olabilir.

Leganes deplasmanda 4 maç yaptı. 1 tanesinin ilk yarısını galip kaparken, diğer 3'ünü 0-0 tamamlamıştı. Kaliteli bir ekip olarak sadece Atletico Madrid ile içeride oynadılar. O maçı da dişe diş mücadele gösterip 0-0 bitirmişlerdi.

Bugün çekişmeli bir maç izleyeceğiz. Maç iki tarafa da gidip gelebilir. Kaleci kurtarışları iki taraf adına da fazla olacak. İlk yarıda 0-0 skoruna yakınım. İkinci yarı için bir tahminim yok. İlk yarı beraberliği 1.95'ten 6/10 alınabilir.

Atletico Madrid - Villarreal 

Atletico Madrid'in bu sezon en iyi oynadığı maç 0-0 biten Roma mücadelesiydi. O günden bu yana doğru dürüst futbol oynadıklarını göremedim. Villarreal gibi yükselişte olan bir takıma karşı futbol oynamayan Atletico Madrid'i sizlere tavsiye edemem.

Ev sahibinde Carrasco ve Koke sakat. Villarreal'de yeni bir eksik yok.

Villarreal'in daha organize hücumlar yapacağı bir maç bekliyorum. İki formda kaleci Barbaso ve Oblak puanı tayin edecek isimler olur. 1-1 skoruna yakınım. 02 çifte şans Villarreal 2.20'den 6/10 alınabilir.

Athletic Bilbao - Barcelona

Bilbao'da sol bek Balenziaga, sağ bek De Marcos ve ofansif isim Muniain sakat.

Barcelona'da Iniesta dışında önemli bir eksik yok.

Barça'da Iniesta yerine Paulinho bekleniyor. Sağ açıkta da Deulofeu yerine Sergi Roberto oynayabilir. Katalanların 4 orta saha oyuncusuyla sahaya çıkması bekleniyor. Bilbao'da ise beklerde Boveda ve Lekue'yi izleyebiliriz. Hücumda Susaeta ve Willams'lı kanatlar göreceğiz.

Hırslı başlayacak Bilbao'yu kendi yarı alanında karşılayacak bir Barça izleyebiliriz ilk bölümlerde. Fakat Bilbao ilk 15 dakikalık baskıdan gol çıkaramazsa oyunun geri kalanı kendi yarı alanında oynanır. 0-2 ya da 1-2 skorlarına yakınım. 3.5 altı bahsini değerli gördüm. 7/10 alınabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder