Ekim 22, 2017

22 Ekim La Liga

Villarreal - Las Palmas

Villarreal'de önemli bir eksik yok. Las Palmas'ta Halilovic sakat.

Villarreal'in yeni oyun sistemini beğeniyorum. Çift forvetin arkasında Fornals asıl yerine oyun kurucu pozisyonuna geçti. Hücumda sürekli tehdit eden bir takım oldular. Sansone ve Bakambu ikilisi savunma arkasına koşularla defansları delmeyi başarıyor. Bu oyun sistemini sürdürdükleri sürece Villarreal'in skor bulamayacağı maç olacağını hiç sanmam.

Diğer yandan Las Palmas teknik değişime gitmişti. Fakat birşeylerin düzelemeyeceğini 5-2 biten Celta Vigo maçında gördük. Celta Vigo elini kolunu sallaya sallaya 2-3 pasta Palmas ceza sahasına girip goller bulmakta zorlanmadı. Bugün de çok farklı olacağını sanmıyorum. Sadece hücumda Vitolo ile başlamaları bekleniyor. Ofansif olarak başarılı bir Las Palmas görebiliriz. Oyunu goller bazında dengede tutabilirler.

Maçın ilk düdüğüyle fazla sayıda pozisyon görebileceğimizi düşünüyorum. İlk yarı 1.5 üstü bahsi 2.20'den 7/10 denenebilir. 

Celta Vigo - Atletico Madrid

Celta Vigo'da yedek kaleci Ruben cezalı. Önemli bir eksik yok. Atletico Madrid'te Koke ve Carrasco sakat.

Carrasco ve Koke'nin yokluğunda forvette Gamiero'yu sağ açıkta da Correa'yı görebiliriz. Orta saha Saul, Gabi ve Thomas'tan oluşacak. Atletico hücum anlamında iyi bir dönemden geçmiyor. Net pozisyonlara girip skor üretmekte zorlanıyorlar. Bugün Celta Vigo savunması forvetlerin kendisine gelmesi açısından iyi bir sınav olabilir. Orta alanı çabuk geçilen Celta Vigo, defans arasındaki boşluklarıyla da rakiplerine kolay pozisyonlar veriyor.

Diğer yandan Atletico Madrid her zaman için iyi bir kaleciye sahip ama savunması eskisi kadar sert diyemiyoruz. Hafta içi Karabağ'a verilen pozisyonları atlayabilmek kolay değil. Bence zevkli bir maç izleyeceğiz. Celta Vigo yenik duruma düşse de oyunu bırakmaz. Taraf bahsine girmiyorum. 2.5 üstü ilk tercihim 8/10

Real Madrid - Eibar

Real Madrid'te Kovacic, Bale, Navas ve Carvajal sakat. Eibar'da yeni bir eksik yok.

Mendilibar'ın biran önce takımı toparlaması gerek. Bu maçta alınabilecek ağır bir yenilgi görevine son verilmesi anlamına gelebilir. Skor üretemeyen organize olamayan bir Eibar izliyorum. 5-4-1 ile sahada olabilirler. 6-1 yenildikleri Barcelona maçına da aynı düzen ve şu anda beklenen kadro ile çıkmışlardı. Hücumda tek forvet Sergi yer alırken, Takashi soldan, bek Capa da sağdan destek vermişti. Barcelona'nın o gün karşısındaki savunmayı delmesi hiç uzun sürmedi.

Real Madrid'te eksikler var ama rotasyon beklenmiyor. Varane yerine Nacho, Marcelo yerine Theo sahada olabilir. 2. bölge ve 3. bölgede as isimler oynayacak. Ben Lucas ve Cabellos'un da mutlaka 2. yarıda şans bulacağını düşünüyorum. Real Madrid erken goller bulabilir. 3 farkı yakalaması da zor olmayacaktır. 1.50'den 3 fark 6/10 alınabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder